Utkast til referat 14.05.2014

FYSISK INSTITUTT
 
REFERAT FRA MØTE I STUDIE-, UNDERVISNINGS- OG FORSKERUTDANNINGSUTVALGET (SUFU)
 
TIDSPUNKT: Onsdag 14.05.2014. kl. 13.15, V139       
 
Til stede: Monakov, Hole, Martinsen, Balk, Nilsen, Malthe-Sørenssen, Sparre, Mo, Görgen, Langvad, Sundtveten, Stavik-Døvle
Forfall:  Rose, Dysthe
 
Varighet: 13.15-14.45
 
SUFU 21/14 Innkalling og referat
a) Innkallingen ble godkjent.
b)

Referat fra møtet 09.04.2014 ble godkjent.

   
SUFU 22/14 Referatsaker
  Referatsakene ble tatt til etterretning
   
SUFU 03/14 Bemanningsplan Høsten 2014
 

Bemanningsplanen er klar til neste møte.

   
SUFU 23/14 FYS4540/FYS9540
 

Tidligere foreleser er pensjonert, og det er pr.dags dato ingen etterfølger innen fagfeltet. Det har tidligere vært mange studenter på dette emnet, men for de neste årene er det ikke registrert mer enn en student som har emnet i sin plan. Ved Unik finnes et emne UNIK4800/UNIK9800) som kan erstatte FYS4540/FYS9540 ved behov.

Vedtak: SUFU anbefaler en nedleggelse av emnet, men presiserer viktigheten av å beholde kunnskapen fra emnet for fremtidig undervisning og energisatsning.

   
SUFU 12/14

Kandidatundersøkelsen

 

Saken utsettes til neste møte. Programrådslederne avtaler en tid hvor de setter seg sammen og diskuterer undersøkelsen.

   
SUFU 24/14

Orienteringssaker

1) STUT 11.april:
 

- Ph.d.-rådet er nå plassert under studiedekanen og ikke under forskningsdekan som tidligere.

- Med-fak arrangerer mange digitale eksamener og har delt sin erfaring med STUT. De har 200 PC-er som bare brukes til eksamen. Ved MN-fak vil man trolig måtte løse dette noe annerledes om man ønsker å ha digital eksamen. Innen fysikk er det ikke nødvendigvis en fordel med digital eksamen med vår bruk av likninger og figurer.

  STUT 25.april:
  - Det er en ny versjon av Devilry i år. Fortsatt kan man ikke skrive kommentarer i pdf-filene, men det jobbes det med. Brukerne av Devilry kan gjerne komme med innspill til utvikling. Det jobbes videre med å få inn en fuskesjekk i programmet. Devilry er ikke integrert med FS noe som hadde vært en fordel administrativt.
  - Det ønskes mer involvering av vitenskapelige ansatte i semesterstarten.
  - Fristen for CSE-midler går snart ut, SUFU oppfordres til å komme med innspill til søknaden fra FI.
  - Årets søkertall til bachelorprogrammene er høye. Hvilken grad av overbooking er ønskelig? Tall sendes til MN-fak i samråd med programrådene.
  - Riksrevisjonen har valgt seg ut UiO og MN-fak til å representere utdanningssteder i Norge i år. MN-fak har allerede utarbeidet noe materiale for oversending.
  STUT 9.mai:
  - Unis har sendt ut en høring angående sin emneportefølje. De ønsker tilbakemelding på om de norske universitetene ønsker kvoter på emner ved Unis.
  - Rutiner for mastereksamen er endret, bl.annet skal veileder ikke være med på karaktersetting. De opprinnelige rutinene tilsa at bare hovedveileder skulle få informere komiteen om sine vurderinger, men dette er blitt endret etter at utdanningsleder FI argumenterte for hvorfor dette er nødvendig. SUFU støtter utdanningsleder i dette påtrykket.
  - Husøy-seminar finner sted den første uken i juni. Det skal legges en konkret timeplan for videre arbeid. Dersom man har innspill så gi dem til utdanningsleder. SUFU kommenterer til at man må passe på fysikkperspektivet i de nye bachelorprogrammene.
   
2) - Fra og med høsten 2015 blir det masteropptak en gang i året.
  - FI sender en samlet søknad på studiekvalitetsmidlene.
   
  EVENTUELT
   
   
  Eli Olaug Hole
  Utdanningsleder Grete Stavik-Døvle
    Studiekonsulent

 

Publisert 26. okt. 2015 09:30 - Sist endret 26. okt. 2015 11:02