Utkast til referat 10. desember 2015

FYSISK INSTITUTT
 
REFERAT FRA MØTE I STUDIE-, UNDERVISNINGS- OG FORSKERUTDANNINGSUTVALGET (SUFU)
 
TIDSPUNKT: Torsdag 10. desember 2015 kl. 13.15, V139
 
Til stede:  Hole, Malthe-Sørenssen, Balk, Dysthe, Martinsen, Kjeldstad, Geelmuyden, Monakov, Sundtveten, Salihi, Stavik-Døvle, Stensløkken, Görgen (vara)
Forfall:  Nilsen
 
Varighet: 13.15-15.30
 
SUFU 41/15 Innkalling og referat
a)

Innkallingen godkjennes enstemmig

b)

Referatene godkjennes enstemmig.

   
SUFU 42/15 Referatsaker
 

Tatt til etterretning

   
SUFU 31/15 Bemanningsplan Våren 2016 (orienteringssak)
 

Bemanningsplanen ble oppsummert. Det er noen flere innleide som skal med.

Det ble nevnt at det er problematisk å ha mange gruppelærere som er masterstudenter på emner hvor det er stor andel eksamensretting, da man ikke kan bruke dem til retting.

   
SUFU 43/15 LUB-er og emnematriser for ELITE, FA OG MENA (diskusjonssak)
 

Programansvarlige orienterte om ELITE og FA, og programkoordinator om MENA.

Det ble kommentert til at det fortsatt er noen utfordringer når det gjelder å gi studentene forkunnskapene de trenger for å gjennomføre emner i utdanningsplanen, men at dette løses før man setter det ut i live.

LUB-er og emnematriser sendes over til fakultetet.

   
SUFU 44/15

Omfang av obligatoriske øvelser på fysikk-emner (diskusjonssak)

 

Fagutvalget har gjennomført en spørreundersøkelse blant programstudentene ved instituttet om omfang av obligatoriske øvelser og hadde statistikk å vise fram til SUFU.

Synet på obligatoriske øvelser er delt, det er individuelle forskjeller på innlæring blant studentene og det er ulike grunner til å gjennomføre obligatoriske øvelser i ulike emner.

For våren 2016 er det for sent å gjøre endringer i gjennomføring. Studieadministrasjonen foreslo også at de setter opp en oversikt over antall obligatoriske oppgaver som finnes pr. emne som brukes i de ulike emnene, hvor mange studenter som normalt meldes til emnene og hvilken vurdering som benyttes i emnet. De foreslår videre at SUFU tar opp igjen saken i begynnelsen av 2016 for å se om man kan få til en helhetlig løsning for både studenter og ansatte.

   
SUFU 36/15 Ny saksgang ved klagesaker for sensur (Orienteringssak)
 

Etter en endring i UHR-loven høsten 2014 er det nå ikke lenger nødvendig for en student å be om begrunnelse før klage på sensur og klagen går på hele eksamenssettet og ikke bare enkeltoppgaver som tidligere. Det er også innført blind sensur på klage, noe som medfører at ny sensurkomite kun ser oppgave, besvarelse og sensurveiledning. De har altså ikke tilgang til karakter fra ordinær sensur.

   
  EVENTUELT
 

Ingen saker under eventuelt.

 

 

 

   
  Eli Olaug Hole
  Utdanningsleder Grete Stavik-Døvle
    Studiekonsulent

 

Publisert 8. apr. 2016 14:42 - Sist endret 26. apr. 2016 13:01