Referat fra møte i Studieutvalget 4.april 2017

FYSISK INSTITUTT
 
REFERAT FRA MØTE I STUDIEUTVALGET (SU)
 
TIDSPUNKT: Torsdag 4. april 2017 kl. 10.15, V139
 
Til stede:  Grete Stavik-Døvle, Christin Sundtveten, Arnt Inge Vistnes, Andreas Görgen, Dag Kristian Dysthe, Helge Balk, Thomas Frågåt, Ola Nilsen (til 11:05)
 
Varighet: 10.15-11:25
 

SAK

01/17

Konstituering og valg av nestleder
 

Mandatet for utvalget ble gjennomgått i plenum.

Utdanningsleder Arnt Inge Vistnes er leder av utvalget. Ørjan Martinsen ble valgt til nestleder i utvalget, og vil lede møtene i leders fravær eller når leder er inhabil.

   

SAK

02/17

Taushetsplikt (orientering)
 

Grete orienterte utvalget om taushetsplikten.

   
SAK 03/17 Foreløpig innkalling og referat
 

Innkallingen godkjennes. Referat fra forrige møte var ført opp som en vedtakssak, men dette er allerede vedtatt og er kun en orienteringssak. Referatet gjennomgås.

   
SAK 04/17 Referatsaker
 

Referatsakene gjennomgås og tas til etterretning.

   

SAK 05/17

Bemanningsplan høsten 2017
 

Utdanningsleders orientering om arbeid med bemanning tas til etterretning. Studieutvalget forventer at bemanning blir lagt fram for utvalget for drøfting på generelt grunnlag i flere kommende utvalgsmøter.

   
SAK 06/17 Søknad om endring av emneinnhold fra 2018
 

FYS2160 skal ifølge instituttleder gå hvert semester fra høsten 2019. Studieadministrasjonen må snakke med MN-fakultetet for å finne ut hvordan dette kan løses. Ola Nilsen nevner KJM1110 som et kurs på kjemi som gjør noe lignende.

FYS3110 – Olav Syljuåsen ønsker å teste et opplegg uten obligatoriske oppgaver høsten 2017.

FYS3710 ønsker å bytte ut et opplegg med to obligatoriske oppgaver og et obligatorisk prosjekt, med fem obligatoriske oppgaver.

Det er også mindre endringer i andre emner.

Studieutvalget aksepterer de endringene som er skissert på møtet for emnene FYS2150, FYS2160, FYS3110, FYS3140, FYS3240 og FYS3710. Studieutvalget ønsker likevel å minne de ansvarlige om at omleggingen i FYS3710 høsten 2017 ikke må representere økt arbeid for studentene ut over de 15 timene det forventes at studentene arbeider med emnet hver uke.

Studieutvalget gir utdanningsleder i samråd med studieadministrasjon fullmakt til å behandle de resterende emner frem til fristen 15. april, og at det orienteres om emnene i studieutvalgsmøte etter påske. Enkelte emner vil måtte behandles separat. Utvalget presiserer at det ikke gir grønt lys for økt ressursbruk for instituttet eller økt arbeidsmengde for studentene gjennom en slik fullmakt.

   
SAK 07/17 InterAct-orientering (Overtar etter SUFU 49/14)
 

Programrådslederne orienterer om arbeidet i masterprogramkomiteene.

Det nevnes at det må jobbes systematisk med generelle kompetanser som skriving, prosjektstyring og presentasjon. Dysthe foreslå at en person blir dedikert som "emneansvarlig" for generelle ferdigheter.

Dysthe ønsker at masterprogramkomiteen i Fysikk legges ned, og at arbeidet overtas av masterprogramrådet. Vistnes ønsker å beholde bredden i komiteen. 

Studieutvalget takker lederne for masterprogramkomiteene (eller deres stedfortredere) for deres orientering, og for den innsatsen de har gjort.

   
SAK 08/17 Studieutvalg eller Utdanningsutvalg
 

Det diskuteres hva slags navn dette utvalget skal ha.

I tråd med den generelle tankegangen bak InterAct, ber Studieutvalget ledergruppen og Instituttstyret å vurdere om utvalgets navn bør endres til «Utdanningsutvalget» (forkortes UU).

   
   
  EVENTUELT
 

Stavik-Døvle tar opp undervisningsspåk. Hvor mye undervisning skal foregå på engelsk? Hun foreslår at utvalget vurderer dette temaet på et fremtidig møte. Studieadministrasjonen vil undersøke om det finnes føringer fra fakultetet på dette.

 

 

   
  Arnt Inge Vistnes
  Utdanningsleder Espen Murtnes
    Studiekonsulent

 

Av Espen Murtnes
Publisert 3. mai 2017 07:36 - Sist endret 20. juni 2017 14:02