Referat Utdanningsutvalget 8.oktober 2019

 

Referat fra møte i utdanningsutvalget ved Fysisk institutt

Tidspunkt: Tirsdag 8.oktober 2019, kl. 10.15, rom V139 

Til stede: Balk, Gunnæs, Torvik, Stavik-Døvle, Sætra, Vistnes, Sundtveten

Forfall: Dysthe, Martinsen
Ikke møtt: Görgen, Hjorth-Jensen

SAK 58 /19

Godkjenning av innkalling

 

Vedtak:

Innkalling ble godkjent.

Det ble kommentert at teksten i vedtak i sak 52/19 må forbedres. Det ble også kommentert en feil i saksnummer i forrige møte. Studieadministrasjonen tar hånd om dette.

SAK 59/19

Godkjenning av referat fra 10.09.2019

 

Vedtak:

Referatet fra forrige møte i utdanningsutvalget ble godkjent.

SAK 60 /19

Gjennomgang av rapport fra dialogmøter vårsemesteret 2019

 

Bakgrunn:

Studieadministrasjonen har samlet rapportene fra dialogmøtene i våremnene 2019. Det ble levert rapport fra 19 av vårens emner. Fra 10 av vårens emner er det ikke levert rapport.

  Vedtak: Utdanningsutvalget tar rapporten fra våren 2019 til etterretning og ber studieadministrasjonen og utdanningsleder om å følge opp rapportene mot emneansvarlige. Listen over emner der det ikke er levert rapport oversendes ledelsen ved Fysisk institutt.

SAK 61 /19

Endringer i internsensorordningen for mastereksamen

  Bakgrunn: Antallet internsensorer som deltar i mastereksamener ved Fysisk institutt foreslås endret. Seksjonene bidrar i dag med en internsensor hver. For å kunne dekke mastereksamenene som instituttet er ansvarlige for foreslås det at seksjonene bidrar basert på antall fast vitenskapelig ansatte, til ca. en person pr. tre ansatte i seksjonen. Seksjonsleder er ansvarlig for å finne internsensor(er) fra sin seksjon.
  Diskusjon: Utdanningsutvalget diskuterte blant annet hvor stor innsats som kreves av internsensor og hva som har kommet ut av å innføre ordningen med internsensor. Det er andre institutter som nå har gått bort fra ordningen som ble innført våren 2014. Utdanningsleder åpnet for å diskutere ordningen igjen våren 2020.

 

Vedtak:

Utdanningsutvalget vedtar ny fordelingsnøkkel (en internsensor pr. tre fast ansatte i seksjonen) og ber instituttledelsen implementere den.

SAK 62 /19

Eventuelt:

 

a) Utdanningsleder orienterte om at han fratrer 31.12.19. Helge Balk vil ta over rollen som utdanningsleder.

b) Gunnæs kommenterte i forbindelse med sak 60/19 at det er utfordrende å få avtalt tidspunkt for dialogmøte etter eksamen fordi mange av studentene ikke lenger er på campus. Utdanningsleder kommenterte at det er viktigere å få gjennomført dialogmøtet enn at det gjennomføres etter eksamen. Studieadministrasjonen bes om å se på informasjonen som sendes til emneansvarlige.

c) Utdanningsleder tok opp spørsmålet om hvor mange emner som skal inngå i porteføljen til Fysisk institutt. Dette blir et tema på undervisningsseminaret 17.oktober, og bør på agendaen igjen i neste møte i Utdanningsutvalget.

 

Merk at personsensitive opplysninger er taushetsbelagte, og bare diskuteres av

medlemmene som har mottatt opplysningene. Dette gjelder både opplysninger

forelagt i forkant, under og etter møtet. Personsensitive papirer skal makuleres

etter møtet.

 

Forslag til referat:

 

Arnt Inge Vistnes

Utdanningsleder

Christine Sundtveten

Sekretær

 

Publisert 29. okt. 2019 12:50 - Sist endret 26. feb. 2020 09:41