Sirkulasjonssak 24.09.2021

SAK UU 61/21

Oppretting av MENA3201 - Energimaterialer 

Denne saken tas på sirkulasjon.
Emnet het tidligere MENA3200 - Energimaterialer, og ble undervist om høsten. Kjemisk institutt ønsket å bytte semester til vårsemesteret.

Tidligere MENA3200 ga en generell oversikt over ulike energimaterialer og anvendelser, men var litt overfladisk og en del av innholdet var også behandlet i andre MENA-kurs. Kurset var greit nok likt av studentene, men daværende faglærer mente at læringsutbyttet var for lite i sin daværende form og ønsket å legge det ned.

Programrådet og emnekomiteen (ved Kjemisk institutt) mente allikevel at det var viktig for studieprogrammet å ha et fag som gikk ordentlig inn i energimaterialer (altså E'en i MENA). Emnekomiteen har derfor prøvd å utvikle et "nytt" kurs (dvs uten å se på innholdet i det gamle) som er bedre tilpasset studieprogrammet og de andre kursene studentene tar.

Mange av temaene i det nye kurset er de samme er de samme (solceller, hydrogenmaterialer, batterier), men man har avgrenset seg noe mer og vil gå mer i dybden.

Det gamle kurset (MENA3200) har nå ikke vært undervist de to siste årene pga mangel på forelesere og i påvente av nytt kurs. Bytte av semester har også vært valgt ut fra emneporteføljen til MENA, hvor det er flere relevante kurs for studentene i 5. semester (høst) enn i 6. semester (vår), slik at det i mindre grad vil kollidere med andre relevante kurs.

Forslag til vedtak: UU vedtar å opprette emnet MENA3201

Frist for tilbakemelding: fredag 24. september kl. 14.00.

Svar med kopi til alle, slik at diskusjonen er åpen.
Varamedlemmer kan også komme med kommentarer, men kan ikke stemme med mindre hovedmedlemmet er forhindret.

Publisert 29. okt. 2021 10:47 - Sist endret 29. okt. 2021 10:56