Forslag til referat fra programrådsmøte

Tid: 08. mars 2021, klokka 12.15

Sted: Digitalt møte på Zoom

Til stede

Sverre Holm (leder), Ørjan Grøttem Martinsen, Philipp Häfliger, Sven Peter Näsholm, Ketil Røed, Sindre Norli (studentrepresentant), Ane Burheim Nermoen (studentrepresentant), Espen Murtnes (sekretær)

Forfall

 

Saksliste

Saks-nummer

Beskrivelse av sak
01/21

Godkjennelse av innkalling

Vedtak: Innkalling godkjennes
 

02/21

Godkjennelse av referat

Referat fra 05.11.2020

Vedtak: Referat godkjennes
 

03/21

Konstituering av programrådet

Programrådet bør ha en nestleder som er stedfortreder for programrådsleder. Antallet vitenskapelige i programrådet er økt fra fire i forrige periode til fem i denne perioden. I henhold til retningslinjene skal studentrepresentantene utgjøre minimum 20% av programrådet. De må ergo nå være to representanter med stemmerett.
 

Referat

Har vi rett til å sitte i utdanningsutvalget ved IFI? Sverre tror det og mener vi bør få nestleder inn der. Peter kontakter utdanningledere ved IFI med ønske om å sitte i Utdanningsutvalget der.

Kan vi høre med fagutvalget ved IFI om de kan velge en studentrepresentant til ELITE sitt programråd?

Philipp spør om det kan være en mulighet å ha et eget allmøte for ELITE-studentene. Espen påpeker at rammene for studentdemokratiet ved MN i dag kretser rundt instituttene, men at det likevel kan være en tanke å ha allmøter for ELITE-studentene. 
 

Vedtak

Varerepresentant for studentene, Ane Burheim Nermoen, rykker opp til fast representant med stemmerett. Det bør fremover velges to faste studentrepresentanter med hver sin vara.

Peter innstilles som nestleder og det undersøkes hvem som må godkjenne dette. 

 

03/20

Opptakskrav til masterprogrammet

Eventuelt nye opptakskrav må godkjennes i dette møtet hvis de skal ha effekt fra 2022. Espen har utarbeidet nye forslag til opptakskrav basert på diskusjonen i forrige møte:

Eksempler på forslag til nye opptakskrav

En av tankene fra forrige møte, var at de to retningene skulle ha opptakskrav som lignet hverandre. 

 

Referat

Peter og Philipp: Lettere å enkelt forstå forslag B for studenter utenfor UiO, siden tematiske navn er forståelige for alle.

Ane: Alternativ A kan være enklere for UiO-søkere.

Espen: I begge alternativ vil det komme tydeligere frem hva som kreves, når det står både navn og emnekode.

Ketil: NTNU lister andre programmer fra andre steder som gir opptak, slik at det er enklere for studenter fra andre læresteder å se om de kvalifiserer.

Ørjan: Er litt skeptisk hvis det blir slik at man ta ta en mastergrad i Elektronikk, informatikk og teknologi, uten å ha tatt noe emne innen elektronikk. (Det nevnes at det for Signalbehandlingsretningen er slik i dag, bortsett fra det man lærer i elektromagnetisme-emnet. En diskusjon om hvorvidt alle retninger bør ha et minimum av elektronikk bør derfor komme senere.)

Det er enighet om at forslagene B er best. Man justerer på forslagene, blant annet ved å legge til en "sekke-kategori" på MST, ha eget punkt om IN3190 under SIA, samt å legge til Grunnleggende elektronikk og mekatronikk i en kategori på SIA.

Det diskuteres om det skal kreves et minimum antall studiepoeng per kategori, og man lander ikke ikke helt, men 5 og 10 SP foreslås.

Det nedsettes en hurtigarbeidende komité som skal konkretisere endringer og fremlegge utkast slik de vil fremstå på programsidene, og disse må godkjennes på sirkulasjon.

 

Videre oppfølging

Det vedtas ikke noe nå.

Espen, Ketil, Sverre og Peter kommer med konkrete forslag. Bør godkjennes innen onsdag.

 

04/21

Orientering

 

FYS3820 - Arbeidspraksis, ved ELITE

Emnet FYS3820 er nå kun tilgjengelig for FA-studenter. Ketil Røed har vært i kontakt med Grete Stavik-Døvle om emnet og kan orientere.

 

Referat

(Saken omgjøres fra vedtakssak til en orienteringssak, fordi Ketil allerede har meldt på ELITE etter dialog med Sverre. Dette fordi fristen for påmelding av underveis i dagens møte.)

Ketil orienterer. Emnet har blitt åpnet for ELITE-studenter, og han vil koordinere eventuelle bedrifter som er aktuelle spesifikt for ELITE.

Sverre nevner aktuelle partnere.

Ørjan har vært litt skeptisk, siden han mener ELITE-studentene får denne type erfaring gjennom studiet, og ønsker at de heller tar emner. Men han tenker likevel dette kan være positivt, delvis fordi dette tross alt kun vil gjelde en liten del av studentene.

Ketil sier ELITE tester ut FYS3820 i 2021, men at man kan angre på dette siden, hvis det ksoter mer enn det smaker.
 

05/21

Orientering

Periodisk programevaluering

Bakgrunn

Periodisk programevaluering skal gjennomføres minimum hvert sjette år, og det er lenge siden ELITE/ELDAT-programmene ble evaluert. MN har foreslått hvilke programmer som skal evalueres i 2021, og både bachelor og masterprogrammet til ELITE er på lista.

Les mer om programevaluering her:

Rutine for Periodisk programevaluering

Espen orienterer om rammene for evalueringen, og Sverre leder en samtale om hvordan ELITE bør løse oppdraget.

Referat

Sverre og Espen orienterte.

Videre oppfølging

Programrådet bes tenke på forslag til medlemmer av den eksterne komité.

Espen og Sverre vil jobbe frem noe av grunnlagsmaterialet til egenevalueringen før neste møte. Endelig rapport fra programevalueringen skal leveres omkring november, men egenevalueringen bør i stor grad være ferdig til sommeren.

 

06/20

 

Endringer i emner ved Fysisk institutt

Programrådet orienteres om fremdriften i endringer i førsteårsemnene ved Fysisk institutt.

 

Referat

Sverre og til dels Ørjan orienterte kort.

 

00/21

Eventuelt

  • Sverre opplyste at ELITE spilte inn at vi ønsket å beholde R2-kravet.
  • Writing Science - Espen spør: Kan vi finne mer relevante tekster å analysere enn vitenskapelige artikler? Hva med prosjektsøknader?
    Svar: Tid er ofte en faktor som gjør at det kan være vanskelig å gjøre dette med søknader, men Ørjan foreslår at kanskje avslåtte søknader som man ønsker å sende inn på nytt kanskje kan brukes. Peter nevner revisjon av vitenskapelige artikler. Generelt så kan man jo tenke seg at alle relevante tekster som er tilgjengelig i fagmiljøet på et passende tidspunkt kan brukes, hvis dette kunne passe inn i opplegget til Writing Science. Espen skal snakke med ansvarlig for kurset, og høre hva som kan gå an.
  • Fremtidige møter - neste møte bør bli sent i april - Espen sender ut doodle
  • Fremtidige saker - i løpet av våren bør vi avklare hvilke emner som skal anbefales studentene
 


Programrådsleder

Sverre Holm

 

 

Sekretær i programrådet

Espen Murtnes

 

Publisert 8. mars 2021 18:31 - Sist endret 8. mars 2021 18:31