Referat styremøte 10. des. 2009

Fysisk institutt 10.12.2009

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer 

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: 10.12. 2009 kl. 12.15 - ca. 13.30 rom FV139

Tilstede:
Vitenskapelig personale: Einar Sagstuen, Ellen K. Henriksen, Alex Read, Jøran Moen
Midlertidig vitenskapelig personale: Øystein Prytz
Teknisk/administrativt personale: Ole Dorholt, Katrine Langvad
Studentrepresentanter: Kyrre N. Sjøbæk, Pejman Mansouri

Fra administrasjonen: Lars Bernhardsen

Forfall:

 
SAK IS 35/09 Godkjenning av dagsorden
  Vedtak:

Dagsorden ble godkjent med tillegg av en sak til eventuelt fra Einar Sagstuen.

 

SAK IS 36/09 Referat fra forrige styremøte
  Vedtak: Referat fra styremøte 29. okt. ble godkjent.
 
SAK IS 37/09 Vedtakssak- Forlengelse av II'er stilling- Dag Wang
  Bakgrunn: Notat fra Elektronikkgruppen v/ gruppeleder Torfinn Lindem, hvor man ber om at II'er-stillingen til Dag Wang forlenges i 3 år.
  Vedtak: Styret støtter Elektronikkgruppens forespørsel og vil anmode MN-fakultetet om at stillingen til Dag Wang forlenges for perioden  01.08.09 - 31.07.12.
 
SAK IS 38/09 Vedtakssak- Forlengelse av II'er stilling-Per Øhlckers
  Bakgrunn: Notat fra Elektronikkgruppen v/ gruppeleder Torfinn Lindem, hvor man ber om at II'er-stillingen til Per Øhlckers forlenges i 3 år.
  Vedtak: Styret støtter Elektronikkgruppens forespørsel og vil anmode MN-fakultetet om at stillingen til Per Øhlckers forlenges for perioden 01.01.10 - 31.12.12.
Ifm. forlengelsen vil instituttledelsen ovenfor Elektronikkgruppen stille visse krav til stillingen, bla. mht. tilstedeværelsesplikt.
 
SAK IS 39/09 Vedtakssak- Vedr stillingssituasjonen ved kjernefysikkgruppen- SAFE/Syklotronlab'en
  Bakgrunn: Notat fra kjernefysikkgruppen v/ Magne Guttormsen og Morten Hjorth-Jensen, samt ettersendt notat fra Instituttleder.
  Vedtak: 1) Forslaget fremmet ved et notat fra kjernefysikkgruppen stilet til instituttstyret tas ikke opp til realitetsvurdering av styret.

2) Instituttstyret ønsker å nøye vurdere de budsjettmessige, praktiske og prinsipielle konsekvenser det har for instituttets arbeid med strategiplan/stillingsplan for perioden 2010 – 2016 før det gjøres noen videre utlysninger eller tilsettinger av fast personale ved instituttet, utover de som allerede foreligger eller som det er allerede er gjort vedtak om.
 
SAK IS 40/09 Orienteringssaker
  Aktuelle saker:
  • Referat fra gruppelederforum  26.11. Sak 31/09 ble spesielt kommentert, ved at det ble informert om at vernerunder nå er gjennomført. Disse følges opp ved at det er laget lokale handlingsplaner med informasjon om hva som må utbedres og hva som kreves av ressurser for å få gjort utbedringene.
  • Foreløpig budsjett 2010: instituttet får tilsynelatende en pen oppgang, men justert for midler som er bundet opp i nye rekrutteringsstillinger er oppgangen reelt sett svært beskjeden (ca. 1,5 %). Instituttet vil likevel kunne få et godt økonomisk år i 2010 grunnet fortsatte ledigheter i stillinger.
    Ifm. budsjettet kom det spørsmål om styret kan få en oversikt over de forpliktelser som instituttet har påtatt seg på stillingssiden tidligere (f.eks. ifm. at PGP ble opprettet), og som vil legge føringer på en fremtidig stillingsplan. Instituttledelsen vil fremskaffe en slik oversikt. Endelig budsjett vil bli sendt ut til styremedlemmene så snart dette foreligger.
  • NFR-evalueringen av norsk fysikk, status og videre oppfølging: komiteen har utarbeidet en sammensetning av "harde facts" om de forskjellige gruppene og noen overordnede synspunkter om forskningsaktivitene på den enkelte gruppe. Det kan se ut til at denne sammenstillingen i all hovedsak er basert på den muntlige fremleggelsen som repr fra instituttet holdt i forskningsrådets lokaler tidligere i høst. Denne foreløpige sammenstillingen er sendt til enkelte av gruppelederne for kommentarer. Etter at sluttrapporten foreligger vil det bli igangsatt et nasjonalt oppfølgingsarbeid. I dette arbeidet vil Einar Sagstuen og Jøran Moen delta fra Fysisk institutt.
  • Status for utlyste faste, vitenskapelige stillinger: det som i hovedsak har skjedd siden forrige styremøte, er at det nå er gjennomført intervjuer og prøveforelesninger for de fire kandidatene på "short-listen" for stillingen i lavenergi kjernefysikk. Her skal en endelig innstilling foreligge enten før jul eller like over nyttår. Styret vil få innstillingen til behandling som sirkulasjonssak.
SAK IS 41/09 Eventuelt
  Det var her to saker:

  • Møtedatoer våren 2010: ett møte (med godkjenning av budsjett) i midten av februar, tentativt 18.2. Dernest legges det opp til møter i siste halvdel av april og i juni. Endelige datoer vil bli sendt ut om kort tid.
  • Fullmakt til instituttleder i juleferien: Styret ga instituttleder fullmakt til å fatte vedtak på styrets vegne i juleferien. Eventuelle vedtak vil bli referert på første møte i vårsemesteret 2010.
  Møtet ble avsluttet ved at Instituttleder takket Styret for god innsats i året som har gått
 

Einar Sagstuen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 11. des. 2009 10:08 - Sist endret 28. sep. 2011 14:19