Referat styremøte 16. mai 2013

Fysisk institutt 27.05.2013

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 16.05.2013 kl. 12.15 - 14.15

Til stede:

Vitenskapelig personale: J. Moen,  E. O. Hole, S. Siem, S. Viefers

Midlertidig vitenskapelig personale: K. M. H. Johansen

Teknisk/administrativt personale: R. Danielsen, C. Sundtveten

Studentrepr: E. Murtnes, Anne-Marthe Hovda

Fra administrasjonen: L. Bernhardsen (sekretær)

Forfall: A. L. Read

Ikke møtt: C. Persson (observatør)

SAK IS 27/13 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 28/13 Referat fra styremøte 21.03.13
 

Vedtak:

Referat fra styremøte 21.3.13 ble godkjent.

 

SAK IS 29/13 Orienterings- og diskusjonssak- status for arbeid med (forsknings)strategisk plan
 

Oppsummering:

Det ble gitt en orientering om status for arbeidet med forskningsstrategisk plan.

-Forskningsgruppene har fått en bestilling med svarfrist i uke 20. To grupper har ikke levert.

- Instituttleder la fram et notat som er utarbeidet av nestleder for forskning, der fem sentrale forskningsområder ved instituttet identifiseres og sentrale mål for instituttets forskning videre foreslås.

- Videre planlagt tidsplan:

* råutkast til forskningsstrategisk plan lagt fram for instituttstyret 16.05.13
* råutkastet legges fram i gruppelederforum 23.5
* notat ut på høring etter gruppelederforum
* allmøte i første halvdel av juni
* styrebehandling 20.06.13

Instituttledelsen oppfattet at styret ga et overordnet ja til råutkastet, men det ble påpekt forbehold knyttet til at dokumentet ble sendt ut kun få timer før møtet. Styrets medlemmer ble oppfordret til å komme med innspill per e-post i etterkant av styremøtet.

SAK IS 30/13 Orienteringssak- ledelse og struktur
 

Oppsummering:

Dette er en oppfølging bla. fra styremøte 22.11.12- se sak IS 45/12 om ledelse og struktur, dvs. ledelse på nivå under instituttnivået.  Det ble gitt en oppdatering av status på arbeidet, med utgangspunkt i ettersendt notat fra Instituttleder. Styret ble invitert til å tenke videre på fordeler og ulemper ved foreslått modell, med tanke på et vedtak om struktur (antall seksjoner) i siste styremøte før sommeren. Dersom styret ønsker utredning av andre modeller, må en bestilling på dette gjøres nå.

SAK IS 31/13 Andre orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • David Cameron sin stilling som forsker er forlenget for perioden 01.05.13 - 31.03.14. Stillingen er eksternt finansiert via HEP/CERN.
  • Guillaume Adenier har fått forlenget sin postdoc.-stilling for en periode på 1 mnd f.o.m. 08.08.13. Forlengelsen er finansiert av Fysisk institutt.
  • René Castberg er ansatt som forsker (SKO1108) for perioden 15.04.13 - 14.07.13. Stillingen er finansiert av Fysisk institutt.
  • Eirik Gramstad sin stipendiatstilling er forlenget for perioden 01.04.13 - 30.06.13 i 50 % stilling. Forlengelsen er dels eksternt finansiert via HEP (2 mnd), dels fra Fysisk institutt (1 mnd).
  • Maiken Pedersen sin stipendiatstilling er forlenget for perioden 01.04.13 - 31.05.13 i 50 % stilling. Forlengelsen er eksternt finansiert via HEP.
  • Eda Sahin er ansatt som postdoc for en periode på 2 år f.o.m. 01.01.13. Dette er en "Fellesløft"-stilling hvor tildelte KD-stillinger inngår som instituttets egenandel.
  • Gyulnara Eyyubova sin stilling som forsker er forlenget for perioden 15.02.13 - 31.03.13. Kandidaten er ph.d.-student på QUOTA-programmet, og instituttet har bistått med noe finansiering i sluttfasen.
  • Augustinas Galeckas er fast ansatt som forsker med ekstern finansiering f.o.m. 01.04.13. Nåværende finansiering er via prosjektet "Nordic Initiative for solar fuel development".
 

Aktuelle saker:

  • Oppsummering fra gruppelederforum 2. mai
  • Prosess rundt sammenslåing av Instrumentverkstedene på Kjemisk og Fysisk institutt: Resultat at MN21-prosessen, hvor det ble bestemt å redusere antallet verksteder ved MN fra 3 til 2. Ikke unaturlig at det er verkstedene vd KI og FI som slås sammen, da disse to instituttene/verkstedene både ligger nært hverandre geografisk og har mye forskningssamarbeid. En god del uavklarte ting må ryddes opp i, bla knyttet til arealbehov. Viktig at det blir en god prosess rundt dette, og derfor er det helle ikke satt noen klar tidsramme. Instituttledelsen ved hhv KI og FI er opptatt av at man nå benytter anledningen til å se på fremtidige verkstedbehov i et 10-årsperspektiv, og i den forbindelse vil det bli utarbeidet en bestilling til forskningsgruppene.
  • Prosess rundt nye satsningsmiljøer ved MNF
  • Nytt om (faste) stillinger
  • Oppnevning av intervjukomiteer ifm. faste, vitenskapelige stillinger: I forrige styreperiode ble alle intervjukomiteer godkjent av styret, men tilsettingsreglementet fastslår at det er Instituttleder som oppnevner intervjukomiteen. Iht. reglementet skal komiteen bestå av Instituttleder (evt. stedfortreder), én vitenskapelig ansatt og en studentrepr. Det står også at komiteen kan utvides. Normalt skal våre komiteer også inkludere et medlem som spesielt skal iverta undervisningsmessige aspekter knyttet til stillingen, slik at en standard komité blir på 4 personer: Instituttleder, repr. fra forskningsmiljøet, repr. fra utdanningssiden og studentrepr. Heretter vil ledelsen informere styret per epost om sammensetning av komite, hvor styret gis en kort frist- 1-2 dager- på å komme med evt. innsigelser. Ifm. denne saken ble det også henvist til sak 58/12 i styremøte 19.12.12
 

Disputerte:

  • Ingvild Julie Thue Jensen- 22.03.13: ”Combined experimental and computational study of the meta-stable Mg-Ti-H system”
  • Helge Malmbekk- 04.04.13: ”Electrical characterization of hydrogen-vacancy-related defects in monocrystalline silicon”
  • Ethan Schuyler Long - 03.05.13: "Nanostructuring and Ge redistribution in thin films of Silicon-Germanium by thermal oxidation"

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 13. juni 2013 11:05 - Sist endret 5. sep. 2013 12:53