Referat fra styremøte 21. mars 2013

Fysisk institutt 22.03.2013

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer 

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 21.03.2013 kl. 12.15 - 14.30

Vitenskapelig personale: J. Moen, A. L. Read, S. Viefers

Midlertidig vitenskapelig personale:

Teknisk/administrativt personale: R. Danielsen, C. Sundtveten

Studentrepr: E. Murtnes, Anne-Marthe Hovda

Fra administrasjonen: L. Bernhardsen (sekretær)

Forfall: E. O. Hole, C. Persson, K. M. H. Johansen,  C. Persson (observatør)

 

SAK IS 19/13 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 20/13 Referat fra styremøte 31.01.13
 

Vedtak:

Referat fra styremøte 31. januar ble godkjent.

SAK IS 21/13

Vedtakssak- tilsetting i fast stilling som førsteaman. innen plasma- og romfysikk

  Bakgrunn: Instituttet har tidligere lyst ut en fast stilling som førsteaman. innen plasma- og romfysikk, og det foreligger nå rapport fra sakkyndig komité, som sendes ut per e-post. I tillegg har Adm. leder- på vegne av ledergruppen (minus Instituttleder)- utarbeidet et notat (ettersendes) med et forslag om at prosessen kjøres videre uten at prøveforelesninger og intervjuer gjennomføres, og at den kandidaten som er øverst rangert av sakkyndig komite tilbys stillingen
 

Vedtak:

Instituttstyret støtter forslag til innstilling iht. ledergruppens anbefaling, og ber administrasjonen om å oversende saken til MN sitt Tilsettingsutvalg for endelig behandling.

Jøran Moen erklærte seg inhabil ifm. denne saken, og forlot møterommet ifm. behandlingen.

SAK IS 22/13

Vedtakssak- sakkyndig komite ifm utlyst fast stilling som førsteaman. innen halvlederfysikk

  Bakgrunn: Vedlagt følger et forslag til sammensetning av sakkyndig komité ifm. utlyst stilling som førsteaman. innen halvlederfysikk. En begrunnelse for forslaget foreligger også, utarbeidet av gruppeleder for Halvlederfysikk-gruppen, Bengt G. Svensson. Offentlig søkerliste er også fremlagt.

Vedtak:

Instituttstyret vedtar sammensetning av sakkyndig komite i tråd med fremlagt forslag.

SAK IS 23/13 Vedtakssak- sakkyndig komite ifm utlyst fast stilling som førsteaman. innen teoretisk fysikk, komplekse materialer og geologiske systemer ("PGP fysikk")
 
  Bakgrunn: Forslag til en sakkyndig komite ifm. utlyst  førsteaman. innen teoretisk fysikk, komplekse materialer og geologiske systemer. Offentlig søkerliste er også fremlagt
 

Vedtak:

Instituttstyret vedtar sammensetning av sakkyndig komite i tråd med fremlagt forslag.

SAK IS 24/13 Andre orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Bjørn Skjetne er ansatt som forsker for perioden 26.02.13 - 25.08.13. Stillingen er eksternt finansiert via NFR-prosjekt til Eirik. G. Flekkøy.
  • Peter Ebbesen sin 50 % stilling som forsker (SKO1183) er forlenget for perioden 01.01.13 - 31.12.13. Stillingen er fortsatt eksternt finansiert via METOXIA-prosjektet til Erik O. Pettersen.
  • Tomas K. Eriksen er ansatt som vitenskapelig assistent for perioden 01.01.13 - 30.06.13, eksternt finansiert via prosjekter til Sunniva Siem.
  • Olav Aursjø er ansatt som forsker for perioden 01.02.13 - 30.06.13. Stillingen er eksternt finansiert via NFR-prosjekt til Knut Jørgen Måløy.
  • Kamilla Johansen har fått forlenget sin stilling som konsulent tilknyttet vårt ekspedisjonskontor for perioden 01.02.13 - 31.05.13. Dette er nå lyst ut som en fast stilling.
 

Aktuelle saker:

 

Disputerte:

  • Phuong Dan Nguyen- 01.02.13: ”Synthesis and Characterisation of Sputtered thin films for renewable energy purposes”
  • Mads Stormo Nilsson- 08.02.13: ”Study of momentum correlations in ultra-relativistic proton-proton and heavy ion collisions”
  • Jaakko Nissinen- 15.02.13: "Renormalization, Phase Transitions, and Symmetries in the Quantum Hall effects"
  • Trude Golimo Simonsen- 22.02.13: "Intravital Microscopy of the Physiological Microenvironment of Human Melanoma Xenografts" (dr. philos)
     
SAK IS 25/13 Vedtakssak- sakkyndig komite ifm utlyst fast stilling som førsteaman. innen eksperimentell superledning
 

Bakgrunn:

Forslag til sammensetning av sakkyndig komité ifm. utlyst stilling som førsteaman. innen eksperimentell superledning. En begrunnelse for forslaget foreligger også, utarbeidet av faglig leder for superledningsaktiviteten ved Fysisk institutt, Tom Henning Johansen. Offentlig søkerliste er også fremlagt

 

Vedtak:

Instituttstyret vedtar sammensetning av sakkyndig komite i tråd med fremlagt forslag.

SAK IS 26/13 Orienterings- og diskusjonssak- strategisk plan
 

Bakgrunn:

I gruppelederforum 14. mars ble kulepunkter for hva vår forskningsstrategi skal inneholde diskutert, med utgangspunkt i en presentasjon utarbeidet av Nestleder for forskning- Clas Persson.

Vi ønsker nå styrets overordnede synspunkter på hvordan vi skal strukturere strategiplanen for forskning, og på hvilket nivå vi skal
legge målformuleringene. Utgangspunktet er et notat utarbeidet av Instituttleder. Presentasjoner fra gruppene ifm. styreseminaret sendes ut per e-post.

 

   

Momenter fra diskusjonen:

Pkt 1) Forskningsbasis:

- Det bør presiseres at basisen for instituttets virksomhet er grunnleggende forskning i fysikk, og at vi har et samfunns- og utdanningsansvar som impliserer en viss bredde. Viktigheten av kvalitet i forskningen er også essensielt å få frem.

Pkt. 3) Rekruttering:

- Begrepet 'forskningspotensiale' ble diskutert. Hva ligger i begrepet? Hovedpoenget er at målet med nytilsettinger er å utløse synergier mellom forskere i forskningsgruppene, mellom gruppene og/eller mellom institutter (at "1+1 blir 3")

Pkt 4) Støttestruktur:

I målformuleringen bør det stå 'videreutvikle' i stedet for 'utvikle'.    

Til neste gruppeledermøte (11. april) vil det bli laget en bestilling m/ fokus knyttet til pkt. 2 om satningsområder.

 

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 22. mars 2013 16:54 - Sist endret 22. mars 2013 17:09