Referat fra styremøte 24. okt. 2013

Fysisk institutt 29.10.2013

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 24.10.2013 kl. 12.15 - ca 14.00

Til stede:

Vitenskapelig personale: J. Moen, A. Read, S. Viefers, C. Persson (observatør)

Midlertidig vitenskapelig personale: S. Rose

Teknisk/administrativt personale: R. Danielsen, C. Sundtveten

Studentrepr: Øyvind Are Rysstad Johnsen, Anne-Marthe Hovda

Fra administrasjonen: L. Bernhardsen (sekretær)

Forfall: E. O. Hole

SAK IS 47/13 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent, med den endring at sak 53 er en diskusjonssak og ikke en orienteringssak.

SAK IS 48/13 Referat fra styremøte 12.09.13
 

Vedtak:

Referat fra styremøte 12.9.13 ble godkjent.

Flg. saker ble kommentert:

- Sak 44/13-nivå 4-ledelse og struktur: Et forslag til et seksjonsreglement har vært diskutert i gruppeledermøte og har vært til uttalelse på MN-fakultetet. Et noe justert reglement, bla. basert på innspill fra Fakultetet, vil bli tatt opp i gruppeledermøte 31.10. Det legges opp til endelig styrebehandling på styremøtet i november.

-   Sak 45/13- arbeid med (forsknings)strategisk plan: Kort info. ble gitt om strategisamlingen onsdag 30.10.

SAK IS 49/13 Vedtakssak- tilsetting i stilling som 1. aman. innen superledning
 

Bakgrunn:

Det henvises til tidligere utlyst førsteaman.-stilling innen superledning. Innstilling fra intervjukomite ettersendes per e-post.

 

Vedtak:

Instituttstyret stiller seg bak innstillingen fra intervjukomiteen, og ber administrasjonen om å oversende innstillingen til Tilsettingsutvalget på MN-Fakultetet for endelig behandling.

SAK IS 50/13 Vedtakssak-  forenklede prosedyrer ifm. tilsetting i II'er-stillinger tilknyttet UNIK
 

Bakgrunn:

Det henvises til brev fra Unik v/ Kristin Scheen (for Stian Løvold), hvor man ber om forenklede rutiner ifm. tilsetting i II'er-stillinger tilknyttet UniK, samt et tilleggsdokument fra Instituttledelsen med enkelte klargjøringer.

 

Vedtak:

Styret stiller seg bak forslaget fra UniK om å åpne for at II'er-stillinger kan besettes uten forutgående utlysning. Styret forutsetter at UniK i sitt anmodningsbrev kan sannsynliggjøre hvorfor det ikke er aktuelt å (intern)utlyse stillingen, altså at det i praksis kun er én aktuell kandidat til stillingen.

SAK IS 51/13 Vedtakssak- tilsetting av Sabrina Sartori i en førsteaman. II-stilling
 

Bakgrunn:

Det foreligger en anmodning fra UniK (sendes ut per epost) om å tilsette Sabrina Sartori i en førsteaman. II-stilling innen materialer for fornybar energi for en periode på tre år fra 1 januar 2014, med mulighet for forlengelse. I tråd med foreslått forenkling av prosedyre ifm. tilsetting i II'er-stillinger tilknyttet UniK (se sak 50/13), er det ønskelig at denne tilsettingen skjer uten at stillingen lyses ut.

UniK har også sendt en beskrivelse av stillingen og Sabrina Sartori har sendt inn en søknad på stillingen som vil bli ettersendt.

 

Vedtak:

Styret støtter anmodningen fra UniK om å tilsette Sabrina Sartori i en 3-årig førsteaman. II-stilling, og ber administrasjonen sende saken til MN sitt Tilsettingsutvalg for endelig vedtak.

SAK IS 52/13 Vedtakssak- forslag om utlysning av tre-årig, 20 % stilling som universitetslektor/førstelektor ved Skolelaboratoriet
 

Bakgrunn:

Det henvises til behandling av denne saken i forrige styremøte, hvor styret vedtok å utsette saken grunnet manglende saksfremlegg fra Instituttledelsen. Det foreligger nå et slikt saksfremlegg.

 

Vedtak:

Styret vedtar å lyse ut en tre-årig stilling som universitetslektor/førstelektor tilknyttet Skolelaboratoriet, og ber Administrasjonen lage en endelig kunngjøringstekst i tråd med forslag i saksfremlegg fra Instituttledelsen.

SAK 53/13

Orienteringssak- Norsk som språkkrav ved ansettelser

 

Bakgrunn:

Det er ønskelig med en diskusjon i Styret om hvorvidt vi bør utvikle noen overordnede retningslinjer for hva vi skal mene mht. norskkrav for faste, vitenskapelige stillinger, og hvorvidt vi bør/kan gi noen grunnkurs på engelsk.
 

 

Oppsummering:

- Vår formulering i våre kunngjøringstekster om at den som tilsettes forventes å kunne undervise på norsk (og engelsk) i løpet av to år etter tiltredelsesdato, er strengere enn kravet som er formulert i den offisielle kunngjøringsmalen som MN-fakultetet opererer med. Her er formuleringen at "Foreign language speakers will be expected to be able to teach in Norwegian within a certain time limit after being hired".

- Vår strenge formulering mht. et 2-årskrav vil bli fjernet i fremtidige kunngjøringstekster, men det må avklares om vi skal bruke MN sin noe uforpliktende variant eller om vi skal legge inn et krav, f.eks. om at det forventes at den som tilsettes kan undervise på norsk i løpet av 3-5 år. Ved å bruke sistnevnte formulering signaliserer man en klar forventning, men tar samtidig høyde for at søkere med forskjellig bakgrunn vil ha forskjellige forutsetninger for hvor lang tid de vil bruke på å lære seg norsk godt nok til å kunne undervise på norsk.

- I dag er det flere emner som i emnebeskrivelsen har formuleringen "Undervises på engelsk ved behov". Dette gir liten forutsigbarhet for både studenter og foreleser, og derfor er det antakelig bedre å plukke ut noen emner hvor det kunngjøres at engelsk er undervisningsspråket.

- Kurs gitt på engelsk gir studentene viktig internasjonal trening. Det er derfor ikke bare av hensyn til utenlandske studenter at instituttet bør ha et engelskspråklig undervisningstilbud.

SAK 54/13

Orienteringssak- status på økonomi- rapport 2. tertial

SAK IS 55/13 Andre orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Andreas Hafver sin stilling som stipendiat er forlenget med 3 mnd. f.o.m. 11.10.13. Stillingen er eksternt finansiert via NFR-prosjekt (prosjektleder Anders Malthe-Sørenssen)
  • Ole Ivar Ulven sin stilling som stipendiat er forlenget med 3 mnd. f.o.m. 03.10.13. Stillingen er eksternt finansiert via NFR-prosjekt (prosjektleder Anders Malthe-Sørenssen)
  • Luiza Angheluta sin postdoc.-stilling er forlenget med 1 mnd f.o.m. 01.10.13. Forlengelsen er finansiert av Fysisk institutt.
  • Olav Aursjø sin stilling som forsker er forlenget med 3 mnd. f.o.m. 01.10.13. Stillingen er eksternt finansiert via NFR-prosjekt (prosjektleder Knut Jørgen Måløy).
  • Nina Jeppesen Edin sin postdoc.-stilling er forlenget for perioden 30.09.13 - 31.01.14. Stillingen er fortsatt eksternt finansiert via METOXIA-prosjektet (prosjektleder Erik O. Pettersen)
  • Wei Zhan har tiltrådt i stipendiatstilling med oppstart 30.09.13. Dette er en KD-stipendiat med 3-års varighet (del av startpakke til Øystein Prytz)
  • Xu Le har tiltrådt i stipendiatstilling med oppstart 13.09.13. Dette er en ITN Marie Curie-finansiert stilling (EU) med 3 års varighet
  • Tore Andre Bekkeng er tilsatt i en 20 % forsker/førsteaman.-stilling for perioden 01.10.13 - 31.12.15. Stillingen "konverteres"  fra forsker til førsteaman. når han har disputert. Stillingen er eksternt finansiert via prosjekt ESA PRODEX (prosjektleder Jøran Moen).
  • Parampreet S. Walia har tiltrådt i stipendiatstilling med oppstart 30.09.13. Dette er en KD-stipendiat med 3-års varighet (del av startpakke til Torsten Bringmann).
  • Ionut-Christian Arsene har tiltrådt i postdoc.-stilling f.o.m. 01.10.13. Dette er en intern postdoc.-stilling med 3 års varighet (Trine Tveter som faglig ansvarlig)
  • Ahmad Galea har tiltrådt i postdoc.-stilling f.o.m. 01.10.13. Stillingen er 2-årig og er finansiert via et Emmy-Noether grant (prosjektleder Torsten Bringmann).

 

 

Aktuelle saker:

  • Nytt om faste stillinger: Lasse Vines og Luiza Angheluta tiltrer begge i stilling som 1. aman. f.o.m. 01.11.13.
  • Oppsummering fra gruppeledermøte 26. september
 

Disputerte:

  • Eirik Gramstad - 27.09.13: ”Searches for Supersymmetry in di-lepton Final States with the ATLAS Detector at √s = 7 TeV”
  • Henrik Mauroy- 4.10.13: ”Functional polymers with embedded nanoparticles"

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 29. okt. 2013 17:13 - Sist endret 31. okt. 2013 13:23