Referat styremøte 31. januar 2013

Fysisk institutt 01.02.2013

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer 

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 31.01.2013 kl. 12.15 - 14.15

Til stede:

Vitenskapelig personale: J. Moen, A. L. Read, E. O. Hole, S. Viefers, C. Persson (observatør)

Midlertidig vitenskapelig personale: K. M. Johansen

Teknisk/administrativt personale: R. Danielsen, C. Sundtveten

Studentrepr: E. Murtnes, J. Van den Brink

Fra administrasjonen: L. Bernhardsen (sekretær)

Forfall:

SAK IS 08/13 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 09/13 Referat fra konstituerende styremøte 17.12.12
 

Vedtak:

Referat fra konstituerende styremøte 17. desember ble godkjent.

SAK IS 10/13 Vedtakssak- tilsetting i fast stilling som førsteaman. innen eksperimentell partikkelfysikk
 

Bakgrunn:

Instituttet har tidligere lyst ut en fast stilling som førsteaman. innen eksperimentell partikkelfysikk, og det foreligger nå et forslag til en innstilling fra intervjukomite. Det henvises til utsendt dokument.

Ifm. styrebehandlingen erklærte A. L. Read seg inhabil.

 

Vedtak:

Instituttstyret vedtar å støtte forslag til innstilling fra intervjukomiteen, og ber administrasjonen om å oversende saken til MN sitt Tilsettingsutvalg for endelig behandling.

SAK IS 11/13 Vedtakssak- utlysning av fast stilling som førsteaman. innen halvlederfysikk
 

Bakgrunn:

Det henvises til orienteringssak i dette møtet om forpliktelser inngått av foregående Instituttledelse vedr. faste, vitenskapelige stillinger. Det henvises videre til brev fra MNF om mellomfinansiering og til forslag til kunngjøringstekst

Ifm. styrebehandlingen erklærte K. M. Johansen seg inhabil

Vedtak:

Instituttstyret vedtar å lyse ut en førsteaman. stilling innen halvlederfysikk snarest mulig og at fremlagt kunngjøringstekst benyttes som grunnlag for utlysningen.  

Styret hadde flg. bemerkning til kunngjøringsteksten:

Under "Qualifications" står det nå "... at least three years of post-doctoral experience". Teksten erstattes med flg. formulering, som også tar høyde for at kandidater kan ha annen bakgrunn enn postdoc., men likevel ha tilsvarende kompetanse : "... and at least three years of research experience after Ph.d." Administrasjonen vil endre dette ifm. den endelige teksten.  

SAK IS 12/13 Vedtakssak- utlysning av prof. II-stilling innen solenergifysikk - finansiert av UNIK
  Bakgrunn: Stilling som Professor II innen solenergiteknikk ved Fysisk institutt, UiO, tilknyttet UNIK (Universitetssenteret på Kjeller) og for en periode på inntil fem år, ønskes lyst ut. Stillingen finansieres fullt ut av UNIK. Det foreligger er utkast til en kunngjøringstekst.
 

Vedtak:

Instituttstyret vedtar å lyse ut en stilling som Professor II innen solenergiteknikk for en periode på 5 år, finansiert av UNIK. Administrasjonen bes om å utarbeide en fullstendig kunngjøringstekst basert på det fremlagte utkast.

Styret hadde to bemerkninger til kunngjøringsteksten, og flg. endringer vil bli gjort i den endelige teksten:

1) Under "Stillingsbeskrivelse/kvalifikasjoner" vil ordet 'spesialkompetanse' erstattes med 'professorkompetanse'.

2) Under "Stillingsbeskrivelse/kvalifikasjoner" vil navnet på forskningsgruppen endres fra Light and Electricity from Novel Semiconductors til Halvlederfysikk, som er det offisielle navnet.

SAK IS 13/13 Vedtakssak- opprettelse av PGP Fysikk som en forskningsgruppe ved Fysisk institutt
  Bakgrunn: Fysisk institutt har mottatt en søknad fra Anders Malthe-Sørenssen om å opprette en forskningsgruppe for PGP Fysikk. Det henvises til notat fra Instituttleder.
 

Vedtak:

Styret vedtar at PGP Fysikk opprettes som en egen forskingsgruppe for en interimperiode inntil ny strategisk plan er på plass og vi har fastlagt hvordan vi skal implementere nivå 4.

SAK IS 14/13 Vedtakssak- oppnevning av medlemmer til utvalg og råd for perioden 2013 - 2016
 

Bakgrunn:

Det skal for perioden 2013 - 2016 oppnevnes medlemmer til flg. programråd og utvalg:

- Studie-, Undervisning- og ForskerutdanningsUtvalget (SUFU)

- PhD-utvalget

- Programråd for hhv. masterprogrammet i Fysikk; bachelor- og masterprogrammet i Elektronikk og Datateknologi (ElDat); bachelor- og masterprogrammet i Materialer, Energi og Nanoteknologi (MENA) og bachelorprogrammet i Fysikk, Astronomi og Meteorologi (FAM)

- Likestillingsutvalget

- Tilsettingsutvalget

- Stillingsutvalget for stipendiatstillinger

Når det gjelder utvalg og programråd innenfor utdanning samt Likestillingsutvalg, så inneholder dette dokumentet forslag til nye medlemmer. Videre er det utarbeidet forslag på medlemmer av hhv. Tilsettingsutvalget og Stillingsutvalget for stipendiatstillinger.

 

Vedtak:

Instituttstyret godkjenner forslag til nye medlemmer for perioden 2013 - 2016.

Styret bemerket flg. ifm. denne saken:

1) Tilsettingsutvalget skal også ha en studentrepresentant, noe som ikke fremgikk av forslag til ny sammensetning.

2) ElDat-programrådet har ytret ønske om å gjennomføre elektronisk valg ifm. valg av studentrepr. Styret anser at det er programrådet selv som tar stilling til hvordan studentrepr. velges, og at det således er opp til programrådet om man vil ønske å gjøre dette via elektronisk valg eller i valgallmøte.

3) I mandatet for TU bør det inkluderes en formulering om at utvalget er nedsatt på delegasjon fra Styret.

SAK IS 15/13 Orienteringssak- faste vitenskapelige stillinger som tidligere Instituttleder har forpliktet at skal styrebehandles 
   

Flg. forpliktelser er inngått av forrige Instituttledelse når det gjelder faste vitenskapelige stillinger. Med forpliktelser menes at fagmiljøene har fått garantier om at dette er stillinger som skal tas til behandling i Instituttstyret.

i) Ny TEM stilling skal lyses ut i 2013/2014. Dette er en forpliktelse overfor fakultetet og forskningsrådet i forbindelse med NORTEM
infrastrukturprosjekt. Stillingen ligger inne i langtidsbudsjettet 2013 - 2017.

Kommentar: I forkant av styremøtet ble det klargjort at denne stillingen allerede er styrebehandlet- se sak 08/11 i styremøte 7.4.11. Det er neppe lenger aktuelt å søke MN om mellomfinansiering av stillingen, da MN allerede har bidratt mer enn opprinnelig beregnet til NORTEM.

ii) Ny stilling i eksperimentell romfysikk (STAR-miljøet) som skal lyses ut innen 2015. Ligger inne i langtidsbudsjettet 2013 - 2017

iii) Ny stilling i halvlederfysikk. Forskuttering av avgang  31.12.2017. Ligger inne i langtidsbudsjettet 2013 - 2017.

Kommentar: Se sak IS 11/13 i dette møtet.

SAK IS 16/13 Orienteringssak- budsjett 2013, langtidsbudsjett 2013 - 2017 og årsoppgjør 2012
 

Bakgrunn:

Det henvises her til styresak IS 56/12 i styremøte 19.12- se http://www.mn.uio.no/fysikk/om/organisasjon/styret/moter/2012/referat-mote-191212.html. Inger Anne Pedersen vil gjennomgå- på overordnet nivå- budsjettet for 2013, langtidsbudsjettet for perioden 2013 - 2017 og årsoppgjør 2012. 

SAK IS 17/13 Andre orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Per Øhlckers har fått forlenget sin prof. II--stilling for perioden 01.01.13 - 31.12.13. Forlengelsen er finansiert av Fysisk institutt og er begrunnet i at Øhlckers skal ha undervisningsoppgaver også i 2013. 
  • Espen Rusten er ansatt som stipendiat i 4 år f.o.m. 01.01.13. Dette er en KD-stilling som del av startpakken til nyansatt professor Eirik Malinen.
  • Sabrina Sartori er ansatt i en førsteaman. II-stilling for perioden 01.01.13 - 31.12.13. Dette er én av de 10 II’er-stillingene som MNF har forpliktet seg til å stille til rådighet for UNIK. Dette er stillinger som tidligere sorterte direkte under MN, men hvor tjenestested nå er flyttet til instituttene, i dette tilfellet Fysisk institutt.
  • Michaela Meir sin 50 %-stilling som forsker er forlenget for 1 år f.o.m. 01.01.13. Stillingen er fortsatt eksternt finansiert via 3 forskjellige prosjekter til John Rekstad.
  • Annett Thøgersen er ansatt i en 3 årig førsteaman. II-stilling f.o.m. 01.01.13. Stillingen er delfinansiert via likestillingsmidler fra MNF, slik at lønnskostnadene er splittet 50-50 mellom FI og MNF.
  • Marion Erpelding har fått forlenget sin postdoc.-stilling for perioden 17.01.13 - 16.01.14. Forlengelsen er eksternt finansiert via CLIMIT-prosjekt til Knut Jørgen Måløy.
  • Piayoosh Jaysaval er ansatt som stipendiat i 3 år f.o.m. 04.01.13. Stillingen er eksternt finansiert via prosjekt til Daniil Shantsev.
  • Taran P. Hellebust er ansatt i en 3 årig førsteaman. II-stilling f.o.m. 01.01.13. Stillingen er delfinansiert via likestillingsmidler fra MNF, slik at lønnskostnadene er splittet 50-50 mellom FI og MNF.
 

Aktuelle saker:

 

Disputerte:

  • Pekka Tapio Neuvonen- 18.12.12: ”Nano engineering of ZnO; intrinsic defects and group-I impurities”
  • Chi Kwong Tang- 10.01.13: ”Electrical studies of Fe-related defect complexes in silicon”
  • Mareike Trunk- 15.01.13: "Novel ZnO-based Ternary Oxides for Optoelectronic Applications" 
     
SAK IS 18/13 Møtedatoer
 

Vedtak:

Vårens styremøter vil bli avholdt på flg. datoer:

- 21. mars

- 16. mai

- 20. juni

 

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 1. feb. 2013 10:05 - Sist endret 1. feb. 2013 11:36