Innkalling styremøte 10. desember 2015

Fysisk institutt 3.12.2015

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Innkalling til styremøte
Tidspunkt: Torsdag 10.12.2015 kl. 10.15 (NB! Merk tiden) - rom FV139

Forfall:

SAK IS 36/15 Godkjenning av dagsorden
 

Forslag til vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 37/15 Referat fra styremøte 29.10.15
 

Forslag til vedtak:

Referat fra styremøte 29.10.15 ble godkjent.

 

SAK IS 38/15 Orienteringssak: Langtidsbudsjett 2016-20
 

Bakgrunn:

Budsjettnotat som gjelder langtidsbudsjettperioden 2016-2020 er sendt ut per epost. I tillegg den presentasjonen som blir holdt på seksjonsledermøte 3.12, som inneholder en kortversjon av budsjettet. 

SAK IS 39/15 Vedtakssak: Utlysning av fast stilling som 1. amanuensis innen plasma- og romfysikk
 

Bakgrunn:

Se fremleggsnotat fra Instituttleder. Det henvises også til sak 31/15 i forrige styremøte, da denne saken ble fremlagt som en orienteringssak (trinn 1 av to-trinns styrebehandling). Det sendes også ut et utkast til en kunngjøringstekst. 

 

Forslag til vedtak:

Styret godkjenner at det lyses ut en stilling i plasma og romfysikk, rettet mot eksperimentell romfysikk og dataanalyse.  Styret ber samtidig om at behovet i for en permanent stilling i elektronikk blir løpende vurdert. Styret ber administrasjonen om å utarbeide en endelig kunngjøringstekst basert på det utkastet som fagmiljøet har presentert.

SAK IS 40/15 Vedtakssak: Utlysning av fast stilling som 1. amanuensis innen fysikkdidaktikk
 

Bakgrunn:

Se ettersendt fremleggsnotat fra Instituttleder samt noe revidert begrunnelse fra fagmiljøet. Det henvises også til sak 30/15 i forrige styremøte, da denne saken ble fremlagt som en orienteringssak (trinn 1 av to-trinns styrebehandling). Det sendes også ut et utkast til en kunngjøringstekst. 

 

Forslag til vedtak:

Styret vedtar å lyse ut en fast stilling som 1. amanuensis innen fysikkdidaktikk, og ber administrasjonen om å utarbeide en endelig kunngjøringstekst basert på det utkastet som fagmiljøet har presentert.

SAK IS 41/15 Vedtakssak- forlengelse av prof. II-stilling Atle Bjørnerud
 

Bakgrunn:

Det henvises til utsendt fremleggsnotat fra Adm. leder samt begrunnelse fra fagmiljøet om forlengelse av prof. II-stillingen til Atle Bjørnerud. Oslo Universitetssykehus har bekreftet at de ønsker å fullfinansiere stillingen.

 

Forslag til vedtak:

Styret godkjenner at prof. II-stillingen til Atle Bjørnerud forlenges for en periode på 5 år f.o.m. 1.1.16. Styret forutsetter at Oslo Universitetssykehus fullfinansierer stillingen.

SAK IS 42/15 Vedtakssak- utlysning av fast stilling tilknyttet OCL (Oslo Cyclotron Lab)
 

Bakgrunn:

Det henvises til brev fra Seksjon for kjerne- og energifysikk, samt fremleggsnotat fra Adm. leder hvor det foreslås at det umiddelbart lyses ut en fast ingeniørstilling tilknyttet OCL. Styret henvises også til sak 18 i styremøte 18.6.15, som er tett koplet til den saken som nå presenteres. 

 

Forslag til vedtak:

Styret godkjenner at det umiddelbart lyses ut en fast stilling som overingeniør tilknyttet OCL. Styret gir administrasjonen fullmakt til å utarbeide en kunngjøringstekst i samarbeid med fagmiljøet.

SAK IS 43/15 Vedtakssak- IIer-stilling innen solenergisystemer tilknyttet UniK
 

Bakgrunn:

Det henvises til brev fra UniK v/ Stian Løvold, som også er støttet av Seksjon for elektronikk v/ seksjonsleder. I brevet anmodes det om at Josefine Krogh Selj tilsettes i en førsteamanuensis-II stilling innen solenergisystemer ved Fysisk institutt, for en periode på inntil tre år, med mulighet for forlengelse. Stillingen er tilknyttet UniK.

Bakgrunnsdokumentene inkluderer også fremleggsnotat fra Instituttleder, søknad fra Selj, CVen hennes og en stillingsbeskrivelse.

 

Forslag til vedtak:

Styret godkjenner at Josefine Krogh Selj tilsettes i en førsteamanuensis-II stilling innen solenergisystemer ved Fysisk institutt, for en periode på inntil tre år, med mulighet for forlengelse. Styret tar forbehold om at stillingen av formelle grunner må lyses ut først.

SAK IS 44/15

Orienteringssak: Status på prosess rundt nytt MN fellesverksted

SAK IS 45/15 Andre orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Kai Morgan Kjølerbakken er ansatt som universitetslektor i 20 % stilling for perioden 23.11.15 - 31.12.15. Kjølerbakken skal over i en stipendiatstilling f.o.m. 1.1.16, og skal da være involvert i undervisningen i FYS1210 (jf. styresak 20/15 i styremøte 18. juni). Ansettelsen som universitetslektor er for å kunne forberede undervisningen, og den er finansiert av Fysisk institutt.
  • Cedric Serfon er ansatt som forsker i 10 % stilling i 3 år f.o.m. 1.10.15. Stillingen er eksternt finansiert via midler fra NordForsk med Farid Ould-Saada som prosjektleder.
  • Laura Franconi har fått forlenget sin stipendiatstilling for perioden 1.11.15 - 15.12.15. Stillingen er eksternt finansiert via prosjektet "HEP" med Farid Ould-Saada som prosjektleder.   
  • Torkjell Huse har fått forlenget sin forskerstilling (SKO1109) for perioden 1.11.15 - 31.12.15. Stillingen er eksternt finansiert via prosjektet Aegis med Ole Røhne som prosjektleder.
  • Mats Horsdal sin stilling som postdoc er forlenget med 1,5 år f.o.m. 14.10.15. Dette er en KD-stilling tilknyttet teoretisk fysikk.
 

Aktuelle saker:

 

Disputerte:

  • Anders Kvellestad- 28.10.15: "Chasing SUSY Through Parameter Space"
  • Margrethe Holmer Rein- 30.10.15: "Sputter deposition and characterization of indium-tin-oxide thin films and indium-tin-oxide/silicon interfaces for silicon solar cell application"
  • Therese Renstrøm- 30.10.15: "Probing Statistical Properties of Ni, Ge, Nd and Sm isotopes"
  • Lars Andreas Dal- 6.11.15: "Cosmic Ray Antideuterons from Particle Dark Matter"
  • Christopher Hawkins- 1.12.15: "Non-equilibrium pattern formation in reactive channel flow"
SAK IS 46/15 Vedtakssak- forlengelse av førsteaman. II-stilling Naeem Syed 
 

Bakgrunn:

 

Det henvises til utsendt søknad fra Seksjon for kjerne- og energifysikk, hvor man ber om at førsteaman. II-stillingen til Naeem Syed forlenges for en to-årsperiode. I tillegg fremleggsnotat fra Instituttleder.

 

Forslag til vedtak:

Styret forlenger IIer-stillingen til Naeem Syed for 2016. Styret forutsetter at det i løpet av 2016 foretas en gjennomgang av det samlede kurstilbudet i kjerne- og partikkelfysikk, og at ledelsen ved FI sammen med Statens Strålevern foretar en ny vurdering av arbeidsbeskrivelse for denne IIer-stillingen. Basert på dette vil da styret kunne vurdere om stillingen kan forlenges med ytterligere ett år.   

Styret forutsetter at Statens Strålevern betaler 50 % av lønnskostnadene.

SAK IS 47/15 Vedtakssak- forlengelse av prof. II-stilling Are Strandlie
 

Bakgrunn:

Det henvises til vedlagte brev fra Seksjon for høyenergifysikk, hvor man ber om at prof II-stillingen til Are Strandlie forlenges for en periode på 3 år f.o.m. 1.1.16. Det henvises også til fremleggsnotat fra Instituttleder.

 

Forslag til vedtak:

Styret forlenger IIer-stillingen til Are Strandlie for to år fra 1.1.16.

 

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 3. des. 2015 12:26 - Sist endret 8. des. 2015 09:43