Referat styremøte 12. mars 2015

Fysisk institutt 12.3.2015

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 12.03.2015 kl. 13.15 - 15.15

Til stede: Jøran Moen, Susanne Viefers, Alex Read, Anja Røyne,  Christine Sundtveten, Ina Berentsen Kullmann, Kristian Tuv, Clas Persson (observatør)

Forfall: Eli O. Hole

Ikke møtt: Jan C. Müller

 

SAK IS 01/15 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 02/15 Referat fra styremøte 19.12.14
 

Vedtak:

Referat fra styremøte 19.12.14 ble godkjent.

 

SAK IS 03/15 Vedtakssak-  forslag om II'er-stilling innen kjernefysikk 
 

Bakgrunn:

Det henvises til fremleggsnotat fra instituttleder, uttalelse fra Seksjon for kjerne- og energifysikk og Statens Strålevern. Sistnevnte bekrefter at de kan finansiere 50 % av lønnskostnadene knyttet til en slik II'er-stilling

 

Vedtak:

Styret gir sin tilslutning for at Naeem Syed engasjeres i en førsteamanuensis-stilling for en periode på ett år med en mulighet for en forlengelse på ytterligere to år. Siden vi har en pågående revisjon av studietilbudet vil stillingen kunne bli tillagt andre undervisnings- og forskningsoppgaver underveis.

SAK IS 04/15 Vedtakssak- professor-II / førsteamanuensis-II stilling innen autonome systemer/teknisk kybernetikk  
  Bakgrunn: Det henvises til utsendt rapport fra sakkyndig komite, kommentar fra en av søkerne, samt komiteens leder sitt tilsvar til denne kommentaren. Videre henvises det til ettersendt fremleggsnotat.
 

Vedtak:

Styret gir sin tilslutning til den rangeringen som er gjort av sakkyndig komite, og at Anders Rødningsby tilbys stillingen som førsteaman. II innen autonome systemer/teknisk kybernetikk tilknyttet UniK. Styret ber videre administrasjonen om å sende saken videre til MNs Tilsettingsutvalg for endelig behandling.

SAK IS 05/15 Vedtakssak - brev fra Seksjon for kjerne- og energifysikk med krav om fast tilsetting
 

Bakgrunn:

Det henvises til utsendt notat fra Seksjon for kjerne- og energifysikk. Se også sak IS 6/15 med Instituttleders fremleggsnotat om fagstrategisk utvikling og stillinger ved instituttet.

 

Vedtak:

Styret har innført en praksis om at alle faste stillinger skal ha en to-trinns behandling i styret. Først som en orientering og diskusjonssak. Styret ber derfor om at denne saken forberedes og fremmes for endelig vedtak på styremøte den 30.april.

SAK IS 06/15 Orienteringssak- fagstrategisk utvikling og stillinger ved FI
 

Bakgrunn:

Det henvises til ettersendt notat fra Instituttleder.

 

Oppsummering:

Enkeltmomenter i notatet ble diskutert, herunder diskuterte man spesielt hvordan instituttet skal legge opp en fagstrategisk prosess. Skal denne prosessen kjøres i hver enkelt seksjon eller skal den kjøres fagdomenevis? Det ble også diskutert om man bør involvere en ekstern komite i arbeidet. Ingen konklusjoner ble gjort, men fagstrategi blir tema i både seksjonsledermøter og ledermøter fremover.  

SAK IS 07/15 Orienterings- og diskusjonssak- InterAct 
 

Saken utsettes til neste møte grunnet tidsmangel.

SAK IS 08/15 Andre orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Sunniva Roses stipendiatstilling er forlenget for perioden 10.3.15 - 31.12.16. Stillingen er fordelt 60-40 mellom forskning og formidling. Forlengelsen er finansiert via basis.
  • Guillaume Dumazer er ansatt som senioringeniør i perioden 1.3.15 - 15.5.15, tilknyttet Seksjon for kondenserte fasers fysikk. Stillingen er finansiert via basis, men er dekket inn ved at Mihailo Jankov skal ha delvis permisjon uten lønn en periode fremover.
  • Ann-Cecilie Larsen er ansatt i en 5-årig forskerstilling f.o.m. 1.3.15, tilknyttet tildelt ERC-grant.
  • Ole Ivar Ulven er ansatt som forsker (1.2.15 - 28.2.15) deretter postdoc f.o.m. 1.3.15, totalt for en perioden på 3 år. Stillingen er eksternt finansiert via prosjekt med forskning på gasshydrater (prosjektleder Anders Malthe-Sørenssen).
  • Eda Sahin er ansatt som forsker for perioden 1.1.15 - 31.12.18 knyttet til Yngre forskertalenter-bevilgning fra NFR.
  • Erlend Bårdsen har tiltrådt i fast stilling som senioringeniør ved E-lab'en. f.o.m. 12.1.15. Stillingen er finansiert via basis, og er en erstatning for Roar Danielsen, som sluttet i stillingen i 2014.
  • Vegard M. Joten er ansatt som overingeniør i 70 % stilling for perioden 1.1.15 - 31.8.15, tilknyttet Seksjon for elektronikk. Stillingen er finansiert via basis, og er en (midlertidig) erstatning for Ragnar Holm, som har gått av med pensjon.
  • Anne Pluymakers er ansatt i en 2-årig postdoc.-stilling f.o.m. 1.1.15 (som forsker frem til avlagt disputas). Stillingen  er eksternt finansiert via prosjektet ShaleSeq med Dag K. Dysthe som prosjektleder.
  • Vincent Garonne er ansatt i en 2-årig forskerstilling f.o.m. 1.1.15. Stillingen er eksternt finansiert via CERN-prosjekt innen høyenergifysikk med Farid Ould-Saada som prosjektleder.
  • Domas Birenis er ansatt i en 3-årig stipendiatstilling f.o.m. 1.2.15. Stillingen er eksternt finansiert via prosjektet "HIPP" med Annett Thøgersen som prosjektleder.
  • Øyvind Gløersen er ansatt i en 3-årig stipendiatstilling f.o.m. 1.12.14. Stillingen er en av de interne stipendiatstillingene og er en instituttforpliktelse på ISP-prosjektet Multiscale Physics on the Computer
  • Josef Ellingsen er ansatt i en 4-årig stipendiatstilling f.o.m. 19.12.14. Dette er en KD-stilling tilknyttet endringsmiljøet FOXHOUND
  • Frode Strisland har tiltrådt sin førsteaman. II-stilling f.o.m. 1.1.15, for en periode på 3 år. Stillingen er finansiert vias basis (er tidligere styrebehandlet)
  • Yi Hu har tiltrådt i midlertidig stilling som senioringeniør for perioden 16.2.15 - 31.12.17. Stillingen er tilknyttet Seksjon for kondenserte fasers fysikk, og er delvis eksternt finansiert (samarbeidsprosjekt med IRIS) og delvis finansiert via basis.
  • Felix Kohler er ansatt i en 2-årig postdoc.-stilling f.o.m. 1.1.15. Stillingen  er eksternt finansiert via prosjektet  'Nanoconfined crystal growth and dissolution' med Dag K. Dysthe som prosjektleder.
  • Huy Minh Hoang er ansatt i en 3-årig stipendiatstilling f.o.m. 1.3.15. Dette er en KD-stilling tilknyttet endringsmiljøet 4DSapce.
 

Aktuelle saker:

  • Oppsummering fra seksjonsledermøter: 8.1 og 19.2
 

Disputerte:

  • Øystein Midttun - 17.12.14:  "Improved beam extraction for a negative hydrogen ion source for the LHC injector chain upgrade, Linac4"

 

   
 

 

 

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 16. mars 2015 17:10 - Sist endret 18. mars 2015 13:22