Referat styremøte 29. oktober 2015

Fysisk institutt 7.11.2015

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 29.10.2015 kl. 13.15 - 15.05

Til stede: Jøran Moen, Eli O. Hole, Alex Read, Susanne Viefers, Christine Sundtveten, Anja Røyne, Jan C. Müller, Ina Berentsen Kullmann, Øyvind Sigmundson Schøyen, Clas Persson (observatør)

Forfall:

SAK IS 28/15 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 29/15 Referat fra styremøte 17.9.15
 

Vedtak:

Referat fra styremøte 17.9.15 ble godkjent.

 

SAK IS 30/15 Orienteringssak: Utlysning av fast stilling som 1. amanuensis innen fysikkdidaktikk
 

Bakgrunn:

Slike saker skal nå tas i to trinn i styret. Først som en orientering, deretter normalt sett vedtak i påfølgende møte. Sakene skal også innom instituttledermøtet før vedtak i styret. De er også innom seksjonsledermøte før de går til styret første gang. Videre må det nedsettes søkerkomiteer for alle faste, vitenskapelige stillinger som skal lyses ut.

Det henvises til utsendt fremleggsnotat fra Instituttleder sammen med brev fra seksjonsleder Ellen K. Henriksen ved Seksjon for fysikkdidaktikk med begrunnelse for stillingen innen fysikkdidaktikk.

 

Oppsummering:

Spørsmål kom opp om emnet FYS1000 bør koples opp mot fysikkdidaktikk-miljøet. Vanskelig å se at dette er gjennomførbart uten at bemanningen økes.

Fysikkdidaktikkmiljøet innehar viktig kunnskap om læreplaner i videregående skole, årsaker til frafall etc, som er viktig for vår begynnerundervisning. Miljøet har en viktig rolle for at MN skal kunne gi lærerutdanning av ypperste kvalitet.

Det ble en betydelig diskusjon rundt formuleringen i fremleggsnotatet om at vi vil prioritere inn denne stillingen i kommende langtidsbudsjett, siden formuleringen gir inntrykk av at det på et tidspunkt er gjort en aktiv beslutning om å prioritere vekk stillingen. Dette har dog ikke vært intensjonen, og instituttledelsen tar selvkritikk på at denne formuleringen er uheldig.

På neste styremøte legger ledelsen frem en mer detaljert oversikt over status mht. hvilke stillinger som er tatt med i kommende langtidsbudsjett.

Utlysning av stillingen legges også frem som vedtakssak på neste styremøte.

SAK IS 31/15 Orienteringssak: Utlysning av fast stilling som 1. amanuensis innen plasma- og romfysikk
 

Bakgrunn:

Se utsendt fremleggsnotat fra Instituttleder sammen med brev fra representanter for Endringsmiljøet 4D Space med begrunnelse for stillingen.

 

Oppsummering:

Saken legges frem som vedtakssak på neste styremøte.

 

SAK IS 32/15 Vedtakssak- forlengelse av førsteaman. II-stilling Taran Hellebust
 

Bakgrunn:

Det henvises til utsendt fremleggsnotat fra Adm. leder samt begrunnelse fra fagmiljøet om forlengelse av førsteaman. II-stillingen til Taran P. Hellebust.

 

Vedtak:

Styret godkjenner at førsteaman. II-stillingen til Taran P. Hellebust forlenges for en periode på 3 år f.o.m. 1.1.16. Styret forutsetter at Oslo Universitetssykehus finansierer 50 % av lønnskostnadene (pluss dekningsbidrag).

SAK IS 33/15 Vedtakssak- utlysning av fast stilling tilknyttet Instrumentverkstedet
 

Bakgrunn:

Det henvises til ettersendt fremleggsnotat fra Adm. leder hvor det foreslås at det umiddelbart lyses ut en fast ingeniørstilling tilknyttet Instrumentverkstedet.

Det ble også gitt en kort oppdatering på status på sammenslåingsprosessen for MN fellesverksted. Man foretar en organisatorisk sammenslåing selv om den fysiske sammenslåingen ligger et stykke frem i tid.

 

Vedtak:

Styret godkjenner at det umiddelbart lyses ut en fast stilling som avdelings-/overingeniør tilknyttet Instrumentverkstedet. Styret gir administrasjonen fullmakt til å utarbeide en kunngjøringstekst i samarbeid med fagmiljøet.

SAK IS 34/15 Vedtakssak- forlengelse av professor II-stilling Vidar Hansen
 

Bakgrunn:

Det henvises til brev fra Universitetet i Stavanger, notat fra fagmiljøet ved Seksjonsleder Anette Gunnæs og fremleggsnotat fra Adm. leder, hvor det anmodes om at prof. II-stillingen til Vidar Hansen forlenges for en ny periode på 5 år. Stillingen er fullt finansiert fra UiSt.

 

Vedtak:

Styret godkjenner at professor II-stillingen til Vidar Hansen forlenges for en ny 5-årsperiode f.o.m. 1.1.16. Styret forutsetter at Universitetet i Stavanger fullfinansierer stillingen.

SAK IS 35/15 Andre orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Alexander Hufper har fått forlenget sin stipendiatstilling med 1, 5 måneder f.o.m. 12.11.15. Forlengelsen er finansiert av Fysisk institutt og er gitt med grunnlag i at Hupfer har gjort undervisningsoppgaver i emnet MENA1000 høsten 2014.
  • Per F. Lindberg har fått forlenget sin stipendiatstilling med totalt 4 måneder. Forlengelsen er finansiert av Fysisk institutt og er gitt med grunnlag i at Lindberg har gjort undervisningsoppgaver i emnet MENA1000 høsten 2012 og høsten 2013.
  • Kristian Berland har fått forlenget sin postdoc.-stilling i 6 måneder f.o.m. 1.3 17. Forlengelsen er finansiert av Fysisk institutt gitt med grunnlag i at han har vært involvert og skal involveres i undervisningen i FYS-MENA4111.
  • Therese Renstrøm er ansatt som forsker i perioden 1.10.15 - 31.10.15. Stillingen er finansiert av ERC-prosjektet 'gRESONANT' med Ann-Cecilie Larsen som prosjektleder.
  • Lars Karlot Stubberud Bratrud er ansatt som overingeniør i perioden 15.9.15 - 31.12.15. Stillingen er finansiert av ALICE-prosjektet med Ketil Røed som prosjektleder.
  • Lisa de Riuter har tiltrådt i stilling som stipendiat i 3 år f.o.m. 1.10.15. Stillingen er eksternt finansiert via prosjekt "NanoHeal" med Dag Kr. Dysthe som prosjektleder
  • Tomas Esteban Gonzalo har tiltrådt i stilling som postdoc i 3 år f.o.m. 1.10.15. Dette er en KD-stilling, og er egenandel tilknyttet NFR-prosjektet 'GAMBIT' med Are Raklev som prosjektleder.
  • Tom M. Berge har tiltrådt i stilling som stipendiat i 4 år f.o.m. 1.10.15. Stillingen er en KD-stilling og er tilknyttet Endringsmiljøet 4DSpace.
  • Magdalena Kersting  har tiltrådt i stilling som stipendiat i 4 år f.o.m. 15.9.15. Dette er en intern stilling (en av de fem vi til enhver tid er forpliktet til å ha) og er tilknyttet Fysikkdidaktikk.
  • Joanna Dziadkowiec har tiltrådt i stilling som stipendiat i 3 år f.o.m. 21.9.15. Stillingen er eksternt finansiert via prosjekt "NanoHeal" med Dag Kr. Dysthe som prosjektleder.
 

Aktuelle saker:

 

Disputerte:

  • Andreas Pierre Thörn- 21.9.15: "What  makes entangeled photons entangeled? An experimental comparison between entangeled photons and weak femtosecond pulses"
   
 

 

 

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 11. nov. 2015 11:19