Referat styremøte 30. april 2015

Fysisk institutt 30.4.2015

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 30.4.2015 kl. 13.15 - 15.00

Til stede: Jøran Moen, Susanne Viefers, Eli O. Hole, Anja Røyne,  Christine Sundtveten, Jan C. Müller, Ina Berentsen Kullmann, Arnlaug Høgås Skjæveland

Forfall: Alex Read, Clas Persson (observatør)

SAK IS 09/15 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 10/15 Referat fra styremøte 12.3.15
 

Vedtak:

Referat fra styremøte 12.3.15 ble godkjent.

SAK IS 11/15 Vedtakssak-  videreføring av II'er-stilling til Kjell Bendiksen 
 

Bakgrunn:

Det henvises til ettersendt fremleggsnotat fra instituttleder.

 

Vedtak:

Styret ber om at FI viderefører Kjell Bendiksens prof. II-stilling, nå i 20 % stilling, i to nye år fra 1.5.2015. Dette for å bidra ytterligere i utvikling av fysikk-komponenten i tverrfaglige kurs som gis i regi av UiO Energi.

SAK IS 05/15 Vedtakssak - brev fra Seksjon for kjerne- og energifysikk med krav om fast tilsetting
 

Bakgrunn:

Oppfølging fra sak i forrige styremøte. I tråd med vedtak i forrige møte er saken forberedt og fremmet for endelig vedtak i dette møtet. Det henvises til ettersendt fremleggsnotat fra instituttleder.

 

Vedtak:

Styret ber om at FI tilsetter Dr. Ann-Cecilie Larsen i fast forskerstilling finansiert med ERC-bevilgningen. Styret vedtar at det innen 1. november 2018 også skal ha lyses ut en 1.aman./professorstilling i et fagområde som Dr. Ann-Cecilie Larsen er kvalifisert til å søke på. FI skal legge til rette for at Larsen skal kunne kvalifisere seg. Dersom Larsen imidlertid velger en annen karriere ved en annen institusjon, bortfaller grunnlaget for dette vedtaket. Vedtaket skal heller ikke skape presedens for fremtiden siden styret ønsker å stå fritt til å vurdere den strategiske betydningen i hvert enkelt tilfelle.

SAK IS 12/15

Orienteringssak- status på InterAct

Bachelor: FI får ansvaret for ELITE og FAM. MENA overtas av KI. Læringsutbytte for programmene er nesten ferdig.

Master: Nå jobbes det med hvilke programmer vi skal ha og med hvilken inndeling i studieretninger.

Det henvises til presentasjon som Utdanningsleder Eli O. Hole holdt.

SAK IS 13/15

Orienteringssak- status for omorganiseringsprosesser for hhv verkstedene ved MN og økonomifunksjonen

Ny sentralisert økonomifunksjon for MN er vedtatt og planlagt implementering (med flytting til nye lokaler i Fysikkbyggets østre fløy) er i september 2015.

Nytt sammenslått instrumentverksted- KI, IBV og FI:

- Fakultetsstyrevedtak på at det skal utvikles et fellesverksted med oppstart 1.1.16.

- Fellesverkstedet innplasseres under FI, og organiseres som et leiested

- Nedsatt et interimstyre med Jøran Moen som leder, og med instituttlederne ved IBV og KI representert. Kyrre Glette er representant fra IFI som en brukergruppe. Lars Bernhardsen er sekretær i interimstyret.

- Planlegging og implementering av sammenslåingen styres som et prosjekt med Jøran Moen som prosjektansvarlig og Hans Borg (verkstedleder IBV) som prosjektleder.

SAK IS 14/15 Andre orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Magnar Bugge er ansatt som forsker i 50 % stilling i perioden 30.4.15 - 29.4.16. Stillingen er eksternt finansiert via "HEP" (Farid Ould-Saada er prosjektleder)
  • Sisay Abie er ansatt som forskningstekniker i 80 % stilling i perioden 1.4.15 - 31.3.16. Stillingen er eksternt finansiert via prosjekt til Ørjan G. Martinsen.
  • Jennifer Weterings er fast ansatt som førstekonsulent (60 % stilling) f.o.m. 1.4.15. Stillingen er eksternt finansiert, og vil bortfalle ved bortfall av ekstern finansiering (ISOLDE prosjektet).
  • Sunniva Roses ansettelse er forlenget for perioden 10.3.15 - 31.12.16. Stillingen er fordelt 60-40 mellom hhv. stipendiat og rådgiver, øremerket formidlingsoppgaver. Forlengelsen er finansiert av Fysisk institutt.

 

 

Aktuelle saker:

  • Oppsummering fra seksjonsledermøter: 19.3 og 23.4.
 

Disputerte:

  • Per Harald Ninive - 14.4.15: "Towards a complete description of aluminium from atomistic modeling – A parameter-free study of hardening precipitates in Al alloys"

SAK IS 15/15

Orienteringssak - "ELITE professor"

Det henvises til presentasjon fra instituttleder. Det ble påpekt fra styret det uheldige i at denne prosessen gjennomføres med så korte tidsfrister og uten at fagmiljøene har vært tilstrekkelig involvert.

 

 

 

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 5. mai 2015 13:18 - Sist endret 19. juni 2015 08:44