Referat styremøte 30. mars 2017

Fysisk institutt 10.4.2017

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 30.3.2017 kl. 12.15 - 15.00

Til stede: Jøran Moen, Dag Kr. Dysthe, Torunn Kjeldstad, Hilde Lynnebakken, Halvor Strøm, Andreas Görgen, Johannes Tjelta (studentrepr.), Eline Prytz Andersen (studentrepr.), Heidi Sandaker, Arnt Inge Vistnes (utdanningsleder og observatør)

Forfall: Susanne Viefers

SAK IS 10/17 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 11/17 Godkjenning av referat fra forrige styremøte
 

Vedtak:

Referat fra forrige styremøte godkjennes.

 

SAK IS 12/17 Vedtakssak: Videreføring av IIer-stilling Jan Olav Høgetveit
 

Bakgrunn:

Det henvises til utsendt begrunnelse fra fagmiljøet samt ettersendt fremleggsnotat instituttledelsen, vedr. en videreføring av førsteaman. II-stillingen til Jan Olav Høgetveit for en periode på 5 år.

 

Vedtak:

Styret anbefaler at IIer-stillingen til Jan Olav Høgetveit forlenges for en ny 5-årsperiode finansiert av Fysisk institutt. Styret ber administrasjonen sende saken til MN for endelig godkjenning.

    I forbindelse med denne saken ble det informert om at medisinsk teknologi allikevel ikke blir en studieretning under det nye ELITE-programmet.

SAK IS 13/17

Vedtakssak: Godkjenning av nytt mandat for Fysisk institutts likestillingsutvalg (FILU) og for phd.-utvalget

 

Bakgrunn:

Det henvises til foreslått mandat for FILU, som utvalget selv har bifalt i møte 22. mars. Videre forslag til mandat for phd.-utvalget med fullmakter.

 

Vedtak:

Mandat for FILU godkjennes. Mandat for phd.-utvalget godkjennes med følgende endring:

I kulepunkt 2 endres teksten til "... i samsvar med instituttets kompetanseområder og..."

SAK IS 14/17 Orienterings- og diskusjonssak: InterAct- beskrivelser av masterprogrammene og beskrivelser av emner
 

Bakgrunn:

Kort orientering v/ Utdanningsleder om masterprogrammene våre og beskrivelser av emner.

   

Noen momenter fra diskusjonen:

Instituttet har ingen mulighet til å øke bemanningen for å ivareta fremtidige ressursbehov på undervisning. Videre vil det være nødvendig å vri ressursbruk fra master til bachelor. På masternivå må vi satse mer på samarbeid, også nasjonalt på smale områder. En egen diskusjon om bemanningsbehov må løftes etter påske.

På masternivå skal studentene også få generisk kompetanse av typen skrivetrening, presentasjonsteknikker og formidling, som ikke er systematisert i dagens masterutdanning.

Når det gjelder veien videre i InterAct-prosessen, så vil en komite på MN gå igjennom det vi sender inn av masterprogram- og emnebeskrivelser. Vi vil så få en tilbakemelding med mulighet for å korrigere. Innen 1. juli skal alt ut på nett.  

SAK IS 15/17 Orienterings- og diskusjonssak: Utlysning av fast stilling som førsteamanuensis innen biofysikk og medisinsk fysikk
 

Bakgrunn:

Det henvises til ettersendt fremleggsnotat fra instituttleder sammen med et forslag til en kunngjøringstekst fra fagmiljøet. I tråd med etablert praksis tas saken som en to-trinnsprosess i styret, med sikte på vedtak om utlysning på møtet i mai. Den skal også innom seksjonsledermøtet og instituttledermøtet.  

   

Noen momenter fra diskusjonen:

- Det må vurderes om man skal lyse ut en professor- eller 1. aman.-stilling.

- Saken må ses i lys av instituttets satsning på Livsvitenskap (LV). BMF-seksjonen driver med LV 100 %. Arbeidsgruppen for arbeidet med en LV-strategi for instituttet har i sin foreløpige rapport gitt tydelige signaler om at det er nødvendig å styrke bemanningen innen BMF (hvor det er to snarlige avganger).

- Også undervisnings- og veiledningsmessig er det viktig at det snarlig lyses ut en stilling.

- Viktig at utlysningen forankres i LV-strategien, som illustrerer viktigheten av at strategidokumentet snart sluttføres. Må settes en deadline for dette arbeidet.

- Utlysningsteksten som foreligger er veldig spesifikk, og kan være begrensende med tanke på å få tak i gode søkere. Det er ikke sikkert at stillingen bør knyttes så sterkt opp til Celle-laben.   

- Denne utlysningen skal både innom seksjonsledermøtet (etter planen 27. april) og til instituttledermøtet. I forkant skal et letekomite sondere etter potensielle søkere og ha balanseperspektivet inne.

SAK IS 16/17 Andre orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Parampreet Singh Walia har fått forlenget sin stipendiatstilling i 6 måneder f.o.m. 30.3.17 (kun 50 % de tre siste månedene). Forlengelsen er finansiert av Fysisk institutt, hvorav halvparten via midler som Teoriseksjonen disponerer.
  • Sunniva Rose er ansatt som kontorsjef tilknyttet Senteret for Fremragende Utdanning CCSE for perioden 15.1.-14.5.17. Stillingen som kontorsjef har vært lyst ut, så denne tilsettingen er i påvente av at tilsettingsprosessen for den utlyste stillingen skal sluttføres.
  • Yi Jing Phua er ansatt som forsker for perioden 1.4.-31.5.17, finansiert via BioZEment-prosjektet med Anja Røyne som prosjektleder.
 

Aktuelle saker:

 
 

Disputerte:

  • Jørgen Høgberget- 19.1.17: "Microscopic Modeling of Confined Crystal Surfaces: Growth, dissolution, and equilibrium"
  • Alexander Hupfer- 26.1.17: "Hydrogen related point-defects in mono-crystalline zinc oxide"
  • Endre Grøvik- 16.3.17: "Multimodal Dynamic MRI for Structural and Functional Assessment of Cancer" 

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 10. apr. 2017 12:55 - Sist endret 10. apr. 2017 12:58