Referat fra styremøte 1. november 2018

Fysisk institutt 1.11.2018

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 1.11.2018 kl. 13.15 - 14.30

Til stede: Jøran Moen, Susanne Viefers, Andreas Görgen, Halvor Strøm, Hilde Lynnebakken, Gry M. Tveten, Knut Berge Sæbjørnsen (studentrepr.), Ylva Knausgård Hommedal (studentrepr.), Arnt Inge Vistnes (observatør).

Forfall: Heidi Sandaker

SAK IS 38/18 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 39/18

Godkjenning av referat fra forrige møte

 

Vedtak:

Referatet fra forrige møte godkjennes, med en endring i formuleringen under sak 33/18 under henvisningen til begrepet kvanteteknologi. Her endres teksten fra "...,siden teoretikerne legger noe annet i begrepet enn Halvlederfysikk" til ".. siden Halvlederfysikk legger noe annet i begrepet enn hva som er vanlig internasjonalt".

SAK IS 40/18 Vedtakssak: Fornyelse av IIer-stilling Taran Hellebust
 

Bakgrunn:

Det henvises til fremleggsnotat fra instituttledelsen, begrunnelse fra fagmiljøet og CV til kandidaten.

  Vedtak: Styret godkjenner at IIer-stillingen til Taran P. Hellebust fornyes for en ny 3-årsperiode fra 1.1.19. I løpet av perioden vil Hellebust bli vurdert med tanke på professorkompetanse, og stillingen vil da kunne bli endret til en prof. II-stilling. Styret skal ha  medlemmer av en komite for en slik vurdering til godkjenning når et forslag til medlemmer foreligger. 

SAK IS 41/18

Vedtakssak:  Medlemmer av sakkyndig komite for vurdering av professorkompetanse Renaud Toussaint 

 

Bakgrunn:

Det henvises til fremleggsnotat fra adm. leder og CV for hhv. Bjørn Jamtveit, Rune Martin Holt og Dani Or.

  Vedtak:

Foreslått komite godkjennes, dvs. at følgende medlemmer vil utgjøre sakkyndig komite:

* Professor Bjørn Jamtveit (UiO)

* Professor Rune Martin Holt (NTNU)

* Professor Dani Or (ETH)

SAK IS 33/18 Vedtakssak: Utlysning av fast stilling som førsteamanuensis innen halvlederfysikk
  Bakgrunn:

Det henvises til styrebehandling i styremøtet 27.9.18, og denne saken fremmes nå som trinn II overfor styret. Det henvises til vedlagte fremleggsnotat fra instituttleder, sammen med referat fra diskusjoner med Seksjon for strukturfysikk og referat fra diskusjoner med Seksjon for teoretisk fysikk og Seksjon for kondenserte fasers fysikk. I tillegg en oppdatert versjon av kunngjøringsteksten.

  Vedtak:

Styret gir instituttledelsen fullmakt til å ferdigstille utlysningsteksten, nedsette en søkerkomite med tilstrekkelig faglig bredde og balanse, og ta saken innom instituttledermøtet før den går til utlysning. 

SAK IS 42/18

Orienteringssaker utdanning

 

Utdanningsleder orienterte kort om følgende saker:

- Sensorveiledninger må være på plass i løpet av semesteret for alle emner.

- Orientering om mulige masterprosjekter er utsatt til i begynnelsen av januar.

- Oppstart for nye masterstudenter. Her skal det nedsettes en arbeidsgruppe som skal jobbe med tiltak. Studieretningene våre er nå fordelt over flere seksjoner, noe som er en utfordring med tanke på hvem som tar "eierskap" til de nye studentene. Det er andre institutter som har samme utfordring, og som vår utdanningsleder er i dialog med.

- Noen emner har ikke fått nye emnebeskrivelser på plass. Innen 15.4.19 MÅ vi ha kommet igjennom alle emner.

Viktigheten av å utvikle samspill mellom studenter og ansatte på utdanningen ble kort diskutert. Vi ønsker åpenhet rundt hvordan instituttet jobber med å utvikle utdanningen, og vi ønsker dialog med studentene. Det er viktig at de studentene som sitter i div. råd og utvalg har informasjonsflyt tilbake til dem som disse representerer.

SAK IS 36/18SAK IS 36/18SAK IS 43/18 Andre orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Kyrre Ness Sjøbæk  er ansatt som forsker (SKO1109) i ett år fra 1.10.18. Stillingen er eksternt finansiert på 'CLIC'-prosjekt med Erik Adli som prosjektleder.
  • Renaud Toussaints 20 % forskerstilling er forlenget i 6 måneder f.o.m. 1.10.18, finansiert av PoreLab. Se også sak 41/18.
  • Therese Renstrøm er ansatt som forsker (SKO1109) i perioden 30.10.18 - 31.12.18. Stillingen er eksternt finansiert på prosjektet 'SNAPS' med Gry. M. Tveten som prosjektleder.
  • Arnstein Rensel har fått forlenget sin stilling som overingeniør på I-lab i perioden 1.11.18 - 14.12.18. Forlengelsen er betalt av Fysisk institutt.
  • Louison Thorens er tilsatt i en 3-årig stipendiatstilling fra 1.10.18. Dette er en KD-stilling tilknyttet PoreLab.

  • James Campbell er tilsatt i en 2-årig postdoc.-stilling fra 27.9.18. Dette er en KD-stilling tilknyttet PoreLab.

  • Anne Marit Rykkelid  er tilsatt i en 4-årig stipendiatstilling fra 1.10.18. Dette er en KD-stilling tilknyttet biofysikk og medisinsk fysikk.

  • Pierre Berthet er tilsatt i en 3-årig forskerstilling fra 9.10.18. Stillingen er eksternt finansiert på prosjektet 'DARPA' med Gaute Einevoll som prosjektleder.

  • Tone Skramstad er tilsatt i fast stilling som kontorsjef/senterkoordinator på CCSE fra 8.10.18. Stillingen er finansiert av CCSE.  

 

 

Aktuelle saker:

Oppsummering fra seksjonsledermøter 20.9 og 8.10 (ekstraordinært møte)

 

Disputerte:

Ingen siden forrige styremøte.
SAK IS 44/18

Eventuelt

  Det var her én sak:

Fast stilling innen kjerne- og energifysikk, jf. styrevedtak i møte 30.4.15

Det foreligger et forslag til kunngjøringstekst fra seksjonen. Det er ønskelig fra instituttleders side at kunngjøringsteksten forankres i seksjonsledermøtet, og så styrebehandles én gang (på styremøtet i desember). Styret støtter en slik fremgangsmåte.

Bredde i utlysningsteksten er et viktig tema. Utlysningsteksten bør være bred nok til at kandidaten får reell konkurranse. Fagmiljøet mener det er viktig at OCL nevnes, slik at forskningsaktiviteten som kandidaten skal ha forankres ved instituttet.

Det vil på vanlig vis bli nedsatt en søkekomite for denne stillingen. Styret ser ingen grunn til å fravike dette for denne stillingen.

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 1. nov. 2018 16:00 - Sist endret 1. nov. 2018 16:00