Referat styremøte 20. desember 2018

Fysisk institutt 20.12.2018

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 20.12.2018 kl. 10.15 - 11.45

Til stede: Jøran Moen, Heidi Sandaker, Susanne Viefers, Andreas Görgen, Halvor Strøm, Hilde Lynnebakken, Kristian Bjørke, Arnt Inge Vistnes (observatør).

Ikke møtt: Knut Berge Sæbjørnsen (studentrepr.), Ylva Knausgård Hommedal (studentrepr.)

SAK IS 45/18 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 46/18

Godkjenning av referat fra forrige møte

 

Vedtak:

Referatet fra forrige møte godkjennes.

SAK IS 44/18 Vedtakssak: Fast stilling som 1. amanuensis innen kjerne- og energifysikk
 

Bakgrunn:

Det henvises til forrige styremøte og styrevedtak i sak 05/15 fra styremøte 30.4.15. Videre fremleggsnotat fra instituttleder og det opprinnelige fremleggsnotatet til styremøtet 30.4.15. Se også forslag til en kunngjøringstekst.

  Noen kommentarer/innspill:

- Krav om søkekomite er frafalt i dette tilfellet.

- Fra A. Gørgen: Argumentene for å lyse ut 1-2 stillinger kommer ikke godt nok frem i instituttleders fremleggsnotat.

- Det ble bedt om at det sjekkes om vi har lov til å tilsette to personer selv om det lyses ut bare én stilling. Det ble henvist til at dette er gjort ved én anledning tidligere, men at regelverket på området kan ha blitt strammet opp. Bernhardsen følger opp dette.

- Fra H. Lynnebakken: På kulepunktet i kunngjøringsteksten om kommunikasjon er teksten brukt i TEM-stillingen bedre, og det bes om at formuleringen der brukes som standardformulering.  

  Vedtak: Styret godkjenner at det lyses ut én fast stilling som 1. amanuensis innen kjerne- og energifysikk. Administrasjonen får fullmakt til å utarbeide en endelig kunngjøringstekst.

SAK IS 47/18

Vedtakssak:  Fast vitenskapelig stilling innen TEM/Strukturfysikk

 

Bakgrunn:

Det henvises til fremleggsnotat fra instituttleder og forslag til kunngjøringstekst. Stillingen har tidligere vært lyst ut som en professorstilling, men dessverre lyktes det ikke å ansette noen. Det foreslås å lyse ut på nytt, men da som en 1. amanuensisstilling i stedet.

  Kommentar:

Fagmiljøet har bedt om at det bør være et krav om en forskningsplan fra søkerne i søknaden. Her har instituttleder endret oppfatning etter dagens instituttledermøte, hvor dette ble diskutert. Det vil i kunngjøringsteksten bli inkludert noe om krav til innsending av en forskningsplan.

Innspill fra instituttledermøtet indikerer også at vi bør se på lønnsspennet for stillingen (og de to andre stillingene som er på trappene til å bli lyst ut).

  Vedtak:

Styret vedtar at stillingen blir omgjort fra professor til 1. amanuensis, og gir instituttledelsen fullmakt til å ferdigstille kunngjøringsteksten.

SAK IS 48/18 Orienteringssak: Budsjett- og langtidsprognose 2019-23
  Bakgrunn: Det henvises til budsjettkommentarer og selve budsjettet/prognosen. I tillegg presentasjon fra Inger Anne Pedersen.   
  Noen kommentarer/innspill:

- Varig rammekutt er lagt inn.

- Ganske ambisiøse prognoser på fremtidige EU-prosjekter/inntekter.

- Helhetsprioritering av stillinger etterspørres før stillingene som ligger inne i LTB lyses ut. Her kommer det en prosess i løpet av 2019.

- Viktig å ikke tenke for kortsiktig når det gjelder stillingsbehov.

- Ingen merkbare kutt i 2019 (drift, annum etc.). Frie midler til investeringer kuttes. Det høye investeringsnivået i 2019 skyldes i hovedsak forskyvninger fra 2018.

- Fremtidig finansiering vil i større grad basere seg på utdanningsinsentiver.

- Forventet bruk av bundne midler er antakelig for ambisiøst, da all erfaring viser at man sliter med å sette tildelte midler i tilstrekkelig omløp.

SAK IS 48/18SAK IS 49/18 Vedtakssak: Møtedatoer for styret vår 2019
  Bakgrunn: Et forslag til møtedatoer for vårens styremøter ble ettersendt.
  Vedtak:

Vårens styremøter avholdes på følgende datoer:

  • 14.2
  • 21.3
  • 16.5
  • 20.6
SAK IS 50/18 Vedtakssak: Bemanningsplan vår 2019
  Bakgrunn: Det henvises til forslag til bemanningsplan for vår 2019. Den har vært til høring i utdanningsutvalget, og legges nå frem for styret.
  Noen kommentarer:

- Kostnader knyttet til innleide studenter kommer ikke frem i bemanningsplanen. Men dette er en viktig faktor da den sier noe om total ressursbruk på utdanningssiden.

- Ressurser brukt på master- vs. bacheloremnene blir det en prosess rundt på MNF i 2019.

- Kolonnen med klagekommisjoner er ikke fullstendig enda. Viktig å få synliggjort at det forventes at også stipendiatene som har vært involvert i et emne, kan bli involvert i en klagekommisjon.

  Vedtak: Styret tar det fremlagte forslag til bemanningsplan til etterretning.
SAK IS 51/18 Orienteringssak: Studiekvalitetsrapport for MNF
  Bakgrunn: Bakgrunn:

MNF har kommet med en oppfordring om at MNs studiekvalitetsrapport tas som en orienteringssak i instituttstyrene. Utdanningsleder orienterte og nevnte spesielt (kort):

- Mer fokus på viktigheten av gruppeundervisning og Learning Assistant (LA) modellen.

- Honorsprogrammet

- "Forskerlinje" på IFI; ett semester lengre studietid totalt sett bachelor og master som "mer eller mindre" fører frem til en doktorgrad.

SAK IS 36/18SAK IS 36/18SAK IS 52/18 Andre orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Thorleif Aass Kristiansen har fått forlenget sin stilling som rådgiver for perioden 1.12 - 14.12.18. Forlengelsen er finansiert via basis, og er knyttet til gjennomgang av (potensielt) historiske dokumenter.  
  • Silje Fjørtoft er ansatt som førstekonsulent tilknyttet studieseksjonen i perioden 14.11.18 - 13.11.19. Stillingen er finansiert via basis og er et vikariat.
  • Christian Zimmermann har fått forlenget sin stipendiatstilling i ett år fra 1.12.18. Forlengelsen er finansiert via basis, og er begrunnet i at Zimmermann har fått undervisning inkludert i stillingen.

  • Tarjej Bondevik har fått forlenget sin stipendiatstilling i perioden 16.11.18 - 27.1.19. Forlengelsen er finansiert via leiestedet FIB.

  • Wenjing Wu er tilsatt i en forskerstilling (SKO1109) i perioden 15.11.18 - 14.3.19. Stillingen er finansiert via prosjektet ATLAS@work med Farid Ould-Saada som prosjektleder.

  • Eda Sahin har fått forlenget sin forskerstilling i perioden 1.1.19 - 31.3.19. Stillingen er eksternt finansiert på prosjektet 'Nuclear shell evolution towards the terra incognita'.  

  • Espen Murtnes har tiltrådt i fast stilling som seniorkonsulent i studieseksjonen fra 12.12.18. Stillingen er finansiert via basis.

  • Alexandra Neagu har tiltrådt i stipendiatstilling i tre år fra 12.11.18. Dette er en forskuttert KD-stilling innen tungionefysikk (del av instituttets CERN-forpliktelser).

 

Aktuelle saker:

Oppsummering fra seksjonsledermøter 25.10, 8.11, 29.11 og 13.12.

 

Disputerte:

  • Helga Margrete Bodahl Holmestad: 26.10.18 - "Data analysis, simulations, and reconstruction of anti-proton annhilations in a silicon pixel detector”
  • Audun Skaugen: 26.10.18 - "A unified perspective on two-dimensional quantum turbulence and plasticity"
  • Cecilie Skjold Granerød: 9.11.18 - "Measuring optical properties on a nanoscale: a STEM-EELS study of ZnO" 
  • Parampreet Singh Walia: 19.11.18 - "Phenomenology of Thermally produced Dark matter" 
  • Lukáš Malina: 21.11.18 - "Novel beam-based correction and stabilisation methods for particle Accelerators" 
  • Thomas Håbu Qureishy: 7.12.18 - "Magneto-optical imaging of advanced superconductors"
SAK 53/18 Eventuelt Takk til styret fra instituttleder for meget godt utført arbeid i 2018. God Jul og Godt Nyttår!

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 20. des. 2018 16:28 - Sist endret 14. feb. 2019 11:29