Referat styremøte 21. mars 2019

Fysisk institutt 1.4.2019

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 21.3.2019 kl. 13.15 - 1500

Til stede: Jøran Moen, Heidi Sandaker (via Skype), Susanne F. Viefers, Andreas Görgen, Hilde Lynnebakken, Halvor Strøm, Cecilie Glittum (studentrepr.), Arnt Inge Vistnes (observatør).

Forfall: Knut Berge Sæbjørnsen (studentrepr.), Kristian Bjørke

SAK IS 11/19 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 12/19

Godkjenning av referat fra forrige møte

 

Vedtak:

Referatet fra forrige møte godkjennes.

SAK IS 3/19SAK IS 3/19SAK IS 13/19 Vedtakssak: Innstegsstilling for 1. amanuensis knyttet til Honorsprogrammet
  Bakgrunn: Det henvises her til sak 5/19 fra forrige styremøte. Videre til ettersendt fremleggsnotat fra instituttleder og vedlegg med arbeidsoppgaver og kvalifikasjonskrav.
  Vedtak:

Styret ber instituttledelsen sluttføre forhandlingen med MN om tre års finansiering av innstegsstillingen til førsteamanuensis, og ferdigstille utlysningstekst så snart som mulig slik at vi innfrir våre forpliktelser og bidrar til å utvikle Honours-programmet til en suksess.

Styret ber om at utlysningen gjøres så bred som mulig og at punktene i kunngjøringsteksten som omhandler undervisning/utdanning, legges inn som ønsket kvalifikasjon og ikke kvalifikasjonskrav. Det blir også vurdert om organisasjonsevner skal legges til som en ønsket kvalifikasjon.

SAK IS 14/19 Vedtakssak: Personalovergang fra ITS til FI
 

Bakgrunn:

Det henvises til ettersendt bakgrunnsdokument. I tillegg CV, forskningsplan og prosjektplan. Denne saken er diskutert i seksjonsledermøtet 7. mars.  

  Forslag til vedtak: Vedtak: Dette vil fremgå av fremleggsnotatet.Dette vil fremgå av fremleggsnotatet. Dette vil fremgå av fremleggsnotatet. Som foreslått i fremleggsnotatet.
SAK IS 15/19 Vedtakssak: Vurdering av professorkompetanse Renaud Toussaint
 

Bakgrunn:

Styret har tidligere (se sak 41/18 i styremøte 1.11.18) godkjent medlemmer av sakkyndig komite for vurdering av professorkompetanse for Renaud Toussaint. Han har en IIer-stilling på PoreLab. Det henvises til rapport fra sakkyndig komite, som styret bes vurdere.

  Forslag til vedtak:Vedtak: Styret godkjenner rapporten fra sakkyndig komite, og ber administrasjonen om å følge opp saken videre med tanke på tilsetting som prof. II.
SAK IS 16/19 Vedtakssak: Utlysning av stilling som leder på E-lab
 

Bakgrunn:

Nåværende leder på E-lab- Stein Lyng-Nielsen- skal gå av med pensjon 16. juni. Instituttet praktiserer at alle faste stillinger inndras ved pensjonering, og at det ikke skal være noen automatikk i at stillinger videreføres. Dette gjelder da også tekniske stillinger.   

I ettersendt fremleggsnotat fra administrativ leder argumenteres det for en videreføring av denne stillingen.

 

Vedtak:

Det lyses ut en fast stilling som leder på E-lab, og styret gir administrasjonen fullmakt til å ferdigstille en kunngjøringstekst. Det bes spesielt om at kompetansekravene for stillingen gjennomgås grundig med tanke på fremtidige behov.

Styret bemerker at lederoppgavene tilknyttet stillingen forventes å øke fremover, og dette er viktig å ha med i vurderingen når man rekrutterer til stillingen. 

SAK IS 17/19

Vedtakssak: Godkjenning av sakkyndig komite ifm. utlyst stilling som 1. amanuensis innen kjerne- og energifysikk

  Bakgrunn: Styret har tidligere (se sak 44/18 i styremøtet 20.12.18) vedtatt å lyse ut en fast stilling som 1. amanuensis i kjerne- og energifysikk. Fagmiljøet foreslår følgende eksterne medlemmer i den sakkyndige komiteen:

- Professor Jolie Cizewski, Department of Physics and Astronomy, Rutgers University (se CV)

- Professor Yoram Alhassid, Yale University (se CV)

Navn på internt medlem samt en begrunnelse for valg av komitemedlemmer vil bli ettersendt.

  Vedtak: Saken trekkes grunnet mangelfull bakgrunnsinformasjon. Saken sendes til styret på sirkulasjon så fort all dokumentasjon foreligger. 

SAK IS 18/19

Andre orienteringssaker

 

Ansatte/sluttet:

  • Evgeny Zabrodin har fått forlenget sin forskerstilling for perioden 1.3.19 - 31.12.19. Stillingen er fortsatt finansiert via prosjektet CERN Heavy Ion Theory med Larissa Bravina som prosjektleder.
  • Henrik Sveinsson har fått forlenget sin stipendiatstilling for perioden 1.3.19 - 15.8.19, og er begrunnet ut fra gjennomførte undervisningsoppgaver for instituttet. Det er således også instituttet som finansierer forlengelsen.
  • Ingvild J. T. Jensen er ansatt i en 20 % forskerstilling for perioden 1.3.19 - 28.2.21. Stillingen er finansiert delvis av SINTEF Energi og delvis av leiestedet MiNaLab.
  • Chun-Sung Jao er tilsatt som postdoc i tre år fra 13.2.19. Stillingen er finansiert fra Forskningsrådet og er tilknyttet prosjektet '4DSpace investigation of plasma turbulence in the cusp ionosphere'.
 

Aktuelle saker:

Oppsummering fra seksjonsledermøte 28.2.19 og 7.3.19

 

Disputerte:

  • Veronica Kristine Berglyd Olsen : 25.2.19- “Beam Loading in a Proton Driven Plasma Wakefield Accelerator” 
  • Thomas Neset Sky: 8.3.19- “Impurity Diffusion in Single Crystal Zinc Oxide”  
  • Lisa De Ruiter : 14.3.19- "Rock cementation by magnesium silicate hydrate"
   
     
     

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 1. apr. 2019 16:04 - Sist endret 1. apr. 2019 16:04