Referat styremøte 23. juni 2022

Fysisk institutt 4.7.2022

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 23.6.2022 kl. 13.15 - 15.00

Til stede: Viefers, Balk, Adli, Strøm, Siem, Camper, Skramstad, Tørudbakken (for Bernhardsen). Observatør: Gørgen  

ForfallTorvund (studentrepr.), Aasheim (studentrepr.)

SAK IS 17/22 Godkjenning av dagsorden
Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

 

SAK IS 18/22 Godkjenning av referat fra forrige møte
Vedtak:

Referat fra forrige styremøte ble godkjent. 

 

SAK IS 19/22 Orienteringssak: Økonomi- 1T- rapportering 
Bakgrunn:

 

Inger Anne presenterer status etter 1T-rapportering. Relevante dokumenter er økonomikommentarer og ledelsesvurdering. I tillegg fremvises noen interessante nøkkeltall som ble presentert på et økonomimøte som instituttledelsen hadde med MN-ledelsen for en stund siden.

 

Oppsummering:

Noe forbedret resultat, men det er forventet negative årsresultat de kommende årene, dvs. at kostnadene er høyere enn inntektene. Kostnadskutt synes derfor uunngåelig.  

 

SAK IS 20/22

Vedtakssak: Ingeniørstilling til Seksjon for plasma- og romfysikk

Bakgrunn: 

PRF-seksjonen har ved flere anledninger frontet behovet for en ingeniørstilling som kan erstatte Bjørn Lybekk. Det henvises til  fremleggsnotat.   

 

Vedtak: 

Styret godkjenner at det lyses ut en fast stilling som senioringeniør tilknyttet Seksjon for plasma- og romfysikk. Styret forutsetter at stillingen brofinansieres i 5 år med finansiering fra infrastrukturprosjekt, og at seksjonen også etter den tid søker å skrive inn lønnsmidler til stillingen i prosjektsøknader. 

 

SAK IS 21/22 Vedtakssak: videreføring av IIer-stilling Caroline Stokke
Bakgrunn:  Det henvises til søknad fra BMF-seksjonen om å videreføre IIer-stillingen (20 % førsteamanuensis) for tre nye år. Videre henvises det til instituttledelsens fremleggsnotatfinansieringsbekreftelse fra OUS og Stokkes CV.  
Kommentar: Det ble påpekt at det i både fremleggsnotat og søknad fra seksjonen står tre år, mens finansieringsbekreftelsen fra OUS henviser til to år med finansiering. Det er grunn til å anta at det er to år som er korrekt, slik at vedtaket justeres iht. dette. Dette vil uansett bli sjekket ut.
Vedtak: 

Styret godkjenner at IIer-stillingen til Caroline Stokke videreføres i 2-to- år f.o.m. 1.9.22. Styret ber administrasjonen videresende saken til MNs ansettelsesutvalg for endelig godkjenning.

 

SAK IS 22/22

Orienteringssak: Mandat for evalueringen i regi av Forskningsrådet

Oppsummering:

Det henvises til dokumentet Terms of References (ToR). Det er nylig bekreftet at det er instituttstyret som skal vedta instituttets innspill til mandatet. Dette blir sak på styremøtet som er planlagt 8. sept. 

Seksjonslederne skal også få komme med innspill.

SAK IS 23/22

Orienteringssak: Hva vi vet om hva som skjer med  tildelinger fra Forskningsrådet

 

Oppsummering:

* De som har fått tildelt infrastrukturmidler skal få det de er lovet, men med utsatt oppstart.

* Forventet kutt i FRIPRO-bevilgninger med 20 %. Det forventes heller ingen FRIPRO-utlysning neste år. Videre er det også fare for at Forskningsrådet kutter ut YRT neste år.

Svar på SFF-utlysningen kommer 9. september, men det er usikkert om det blir kutt i bevilgning per prosjekt eller i antall prosjekter.

SAK IS 24/22

Orienteringssak: Møteplan H22

Oppsummering:

Møtedatoer blir 8. sept; 10. nov.; 22. des. Innkalling sendes via Outlook, samt kunngjøres på styrets nettsider.

 

SAK IS 25/22 Vedtakssak: Sommerfullmakt til instituttleder
Vedtak: 

Styret gir instituttleder fullmakt til å fatte vedtak på styrets vegne i sommerferien. Eventuelle vedtak vil bli referert på første møte i høstsemesteret 2022.

 

SAK IS 26/22 Vedtakssak: Forlengelse av IIer-stilling Jan K. Bekkeng
Bakgrunn:

Det henvises til begrunnelse fra fagmiljøet, kandidatens CV og  fremleggsnotat fra adm. leder. I tillegg studentstatistikk på FYS3240/4240.

 

Vedtak: 

Styret godkjenner at IIer-stillingen til Jan K. Bekkeng videreføres i 3-tre- år f.o.m. 1.8.22. Styret ber administrasjonen videresende saken til MNs ansettelsesutvalg for endelig godkjenning.

 

SAK IS 27/22 Andre orienteringssaker
Nyansatte (i stillinger som er kunngjort):
  • Yuequn Fu har tiltrådt i en 2-årig postdoc-stilling fra 1.6.22. Dette er en KD-stilling tilknyttet PoreLab.
  • Carl Andreas Lindstrøm har tiltrådt i en 3-årig postdoc-stilling fra 20.5.22. Stillingen er i utgangspunktet eksternt finansiert på prosjektet 'Novel tracks towards Multi-TeV colliders for particle physics' med Erik Adli som prosjektleder, men instituttet har tildelt ett år ekstra slik at Lindstrøm får undervisningsoppgaver inkludert.  
  • Janne Hoff har tiltrådt i fast som rådgiver/senterkoordinator på Njord fra 16.5.22. Stillingen er som tidligere 50-50-finansiert mellom FI og Institutt for geofag. 

  • Helena Mathisen har tiltrådt i fast stilling som rådgiver i studieseksjonen fra 16.5.22. Stillingen er i sin helhet finansiert av MN-fakultetet og er i hovedsak tilknyttet Honours-programmet. 

Aktuelle saker:

 

Referat fra seksjonsledermøter 12. mai; 2. juni og 16. juni 

Susanne Viefers
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 4. juli 2022 13:28 - Sist endret 4. juli 2022 13:28