Innkalling styremøte 11. mai 2023

Fysisk institutt 4.5.2023

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Innkalling til styremøte
Tidspunkt: Torsdag 11.5.2023 kl. 13.15 - FV139

Forfall:

SAK IS 15/23 Godkjenning av dagsorden
Forslag til vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

 

SAK IS 16/23 Godkjenning av referat fra forrige møte
Forslag til vedtak:

Referat fra forrige styremøte ble godkjent. 

 

SAK IS 17/23 Vedtakssak: Oppnevning av nytt medlem i PhD-utvalget
Bakgrunn:

 

Ann-Cecilie Larsen har bedt om avlastning som medlem i PhD-utvalget. Forslaget er at Justin Wells overtar som fast medlem for gjenværende periode. Han har akseptert dette med forbehold om styregodkjenning.

Forslag til vedtak:

Justin Wells overtar for Ann-Cecilie Larsen som fast medlem av PhD-utvalget for gjenværende periode, dvs. ut 2024.

 

SAK IS 18/23

Vedtakssak: Ny stilling som førsteamanuensis i BMF-sekjonen etter Eirik Malinen

 

Bakgrunn:

Det henvises til sak 12/23 fra forrige styremøte, da denne saken ble lagt frem som en orienteringssak. Det henvises til fremleggsnotat fra instituttleder, som også inkluderer et utkast til en kunngjøringstekst. Notatet inneholder de deler som MN nå krever at skal inkluderes når enhetene skal begrunne behovet for å lyse ut faste vitenskapelige stillinger.

Forslag til vedtak:

Styret godkjenner at det lyses ut en fast stilling som førsteamanuensis tilknyttet Seksjon for biofysikk og medisinsk fysikk. Styret gir administrasjonen fullmakt til å ferdigstille en kunngjøringstekst, samt å oversende saken til MN for endelig godkjenning.

 

SAK IS 19/23 Vedtakssak: IIer-stilling Bent W. Schoultz
Bakgrunn: Det henvises til notat fra Kjerne- og energifysikk-seksjonen v/ Sunniva Siem hvor det bes om at BWS tilsettes i en 20 % førsteamanuensis-stilling fullfinansiert av Norsk Medisinsk Syklotronsenter (NMS). Det henvises også til kandidatens CV
Forslag til vedtak:

Styret godkjenner at Bent W. Schoultz tilsettes i en 20 % stilling som 1. amanuensis i 3- tre- år fra 1.6.23. Styret forutsetter at stillingen fullfinansieres av NMS.

 

SAK IS 5/21SAK IS 20/23

Diverse orienteringssaker fra instituttledelsen

 

SAK IS 21/23 Økonomistatus etter rapporteringer 1. tertial
Bakgrunn:

Det henvises til økonomirapport, samt ledelsesvurdering og kommentarer på resultatindikatorer

 

SAK IS 22/23 Vedtakssak: IIer-stilling Liv Stavsetra
Bakgrunn:

Det henvises til notat fra Kjerne- og energifysikk-seksjonen v/ Sunniva Siem hvor det bes om at Liv Stavsetra tilsettes i en 20 % førsteamanuensis-stilling tilknyttet Norsk Nukleært forskningssenter og fullfinansiert gjennom senterbevilgningen. Det henvises også til kandidatens CV

Forslag til vedtak:

Styret godkjenner at Liv Stavsetra tilsettes i en 20 % stilling som 1. amanuensis i 4- fire- år fra 1.6.23. Styret forutsetter at stillingen fullfinansieres gjennom bevilgningen til Norsk Nukleært forskningssenter. 

 

SAK IS 23/23 Vedtakssak: IIer-stilling Tomas Eriksen
Bakgrunn: Det henvises til notat fra Kjerne- og energifysikk-seksjonen v/ Sunniva Siem hvor det bes om at Tomas Eriksen tilsettes i en 20 % førsteamanuensis-stilling tilknyttet Norsk Nukleært forskningssenter og fullfinansiert gjennom senterbevilgningen. Det henvises også til kandidatens CV og publikasjonsliste 
Forslag til vedtak:

Styret godkjenner at Tomas Eriksen tilsettes i en 20 % stilling som 1. amanuensis i 4- fire- år fra 1.8.23. Styret forutsetter at stillingen fullfinansieres gjennom bevilgningen til Norsk Nukleært forskningssenter. 

 

SAK IS 24/23 Andre orienteringssaker
Nyansatte (i stillinger som er kunngjort):
  • Pablo  Fernández Garrido har tiltrådt i stilling som postdoc i tre år fra 27.3.23. Stillingen er finansiert fra UiO Life Science konvergensmiljø AHeadForLife med Atle Bjørnerud som FI-partner. 
Aktuelle saker:

 

Referat fra seksjonsledermøter 9.3 og 30.3

Susanne Viefers
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 4. mai 2023 17:38 - Sist endret 9. mai 2023 09:05