Referat styremøte 19. oktober 2023

Fysisk institutt 20.10.2023

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 19.10.2023 kl. 13.15 - 15.15

Til stede: Viefers, Adli, Strøm, Siem, Skramstad, Kortgaard, Roverso, Camper, Banelind (vara studentrepr.), Bernhardsen (sekretær), Gørgen (observatør) 

Forfall:

SAK IS 32/23 Godkjenning av dagsorden
Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

 

SAK IS 33/23 Godkjenning av referat fra forrige møte
Vedtak:

Referat fra forrige styremøte ble godkjent. 

 

SAK IS 34/23

Vedtakssak: Utlysning av fast stilling knyttet til Akademiaavtalen

Bakgrunn:

Det henvises her til sak 28/23 i forrige styremøte. Equinor har nylig hatt et møte med MNs forskningsdekan og rektoratet hvor man ble enige om ny avtale. Ny avtale er ikke formelt undertegnet, men det forventes at dette skjer i god tid før jul.

Det henvises til fremleggsnotat til denne saken.

Vedtak:

Ett medlem stemte imot og ett stemte blankt. Resten stemte for forslaget til vedtak:

Det blir utlyst en førsteamanuensis-stilling innen kvanteteknologi som er brofinansiert i 5 år via Akademia-avtalen. Innretning på utlysning blir enten en innstegsstilling eller en ordinær førsteamanuensis-stilling. Styret gir ledergruppen fullmakt til å vurdere hvilken innretning på utlysningen som er mest hensiktsmessig.  

 

SAK IS 35/23 Orienteringssak: Intervjukomite og rapport fra sakkyndig komite ifm. utlyst stilling som førsteamanuensis innen kjerne- og energifysikk
Bakgrunn:

Instituttleder har oppnevnt følgende intervjukomite for denne stillingen (med henvisning til styrevedtak i styremøte 16.5.13):

Susanne Viefers (instituttleder)

Helge Balk (utdanningsleder)

Representant fra fagmiljø (normalt seksjonsleder)

Studentrepresentant (utnevnes av Fysisk fagutvalg)

Styret får også den sakkyndige komiteens rapport til gjennomsyn. 

Kommentarer:

Sunniva Siem sa seg villig til å sitte i intervjukomiteen som representant for fagmiljøet.

Studentrepresentanten i intervjukomiteen blir Emma Ellinor Roverso.

 

SAK IS 36/23 Vedtakssak: Prosedyre for styrebehandling av rapport fra sakkyndig komite
Bakgrunn: 

Iht. styrevedtak i styremøte 19.12.12 (se sak 58/12) skal styret få rapporten fra den sakkyndige komiteen til gjennomsyn før intervjukomiteen går i gang med sitt arbeid. Praksisen innebærer at styret får rapporten to ganger, da den også er del av grunnlaget for endelig styrebehandling av selve innstillingen. Det er ønskelig å gå vekk fra denne praksisen, slik at det nå overlates til instituttleder (i samråd med resten av ledergruppen) å vurdere om rapporten fra sakkyndig komite er av tilstrekkelig kvalitet til å kunne gå videre med prosessen. Dette vi være i tråd med hvordan de andre instituttene på MN praktiserer dette.

Vedtak:

Forslag til vedtak ble forkastet, hvilket innebærer at man fortsetter med den praksisen som er etablert gjennom tidligere styrevedtak, hvilket innebærer at styret vil få den sakkyndige komiteens uttalelse (inklusive søkernes eventuelle kommentarer og komiteens svar på disse) til gjennomsyn (normalt på sirkulasjon) med en gitt svarfrist før intervjukomiteen påbegynner sitt arbeide. 

 

SAK IS 37/23 Orienteringssak: Økonomirapport 2T
Bakgrunn: Inger Anne presenterer status etter 2T-rapportering. Relevante dokumenter er: 'Mal for økonomirapport og ledelsesvurdering', 'Økonomirapport T2 2023 – økonomisk status og årsprognose' og 'Ledelsesvurdering – virksomhetsrapportering T2 - 2023'.  
Oppsummering: 

Det henvises til Inger Anne Pedersens presentasjon. Instituttleder kommenterte at det etter ca 2030 kommer en "bølge" med pensjoneringer, som vil gjøre det mulig å justere kursen. Nå har det vært en lengre periode uten mange pensjoneringer. 

 

SAK IS 38/23 Vedtakssak: Endring av prosedyre for godkjenning av eksternt finansierte IIer-stillinger
Bakgrunn:

Se fremleggsnotat fra administrativ leder. 

Vedtak:

Styret godkjenner at eksternt finansierte IIer-stillinger fra nå av godkjennes av instituttleder i samråd med ledergruppen, og at styret kun får tilsettingene referatført som orienteringssaker.

 

SAK IS 5/21SAK IS 39/23

Diverse orienteringssaker fra instituttledelsen

Oppsummering:

Instituttleder: Det henvises til hennes presentasjon

Utdanningsleder: Det ble orientert om et par "hull" i bemanningsplanen, herunder i FYS2140. Her er det nå funnet en god løsning. 

Forskningsleder: Det henvises til hans presentasjon

 

SAK IS 40/23 Orienteringssak: Sommerfullmaktssaker fra instituttleder
Oppsummering:

Følgende saker er behandlet på sommerfullmakt:

  • Innstilling fra sakkyndig komite for postdoc-stilling innen materialfysikk (Materials Physics for Solar Energy Applications): Rishabh Shukla ble tilbudt stilling, men takket dessverre nei. 
  •  Innstilling fra sakkyndig komite for PhD-stilling innen eksperimentell partikkelfysikk (KD-stilling): Jan Malamant rangert øverst, og han begynte 1.9.23.
  • Innstilling fra sakkyndig komite for PhD-stilling innen eksperimentell kjernefysikk: Lauren Bell ble rangert øverst, og hun begynte i stillingen 1.9.23
  • Innstilling fra sakkyndig komite for postdoc-stilling innen nukleær astrofysikk: Francesco Pogliano rangert øverst, og han startet i stillingen 1.9.23. 
  • Sakkyndig komite for utlyst stilling som 1. amanuensis innen kjerne- og energifysikk
  • Forlengelse av PhD-stilling til Jake Gordin for perioden 30.9.23 til 31.12.23
SAK IS 41/23 Andre orienteringssaker
Nyansatte (i stillinger som er kunngjort):
  • Jie Hou har tiltrådt i stilling som postdoc i tre år fra 1.8.23. Stillingen er finansiert via fellesløftprosjektet "Smartsense" med Ørjan Martinsen som prosjektleder. 
  • Ida-Marie Johansson har tiltrådt i stilling som stipendiat i fire år fra 14.8.23. Dette er en KD-stilling med undervisning og er tilknyttet Teori-seksjonen. 
  • Ruben Guevara har tiltrådt i stilling som stipendiat i fire år fra 14.8.23. Dette er en KD-stilling med undervisning og er tilknyttet HEP-seksjonen/NorCC.

  • Halvor Melkild har tiltrådt i stilling som stipendiat i fire år fra 15.8.23. Dette er en KD-stilling med undervisning og er tilknyttet Teori-seksjonen.

  • Oliver Pabst har tiltrådt i stilling som forsker i to år og én måned fra 15.8.23. Stillingen er finansiert via NFR-prosjektet Spaceprobe med Anders Eklund som prosjektleder.

  • Christina Tsolanta har tiltrådt i stilling som stipendiat i tre år fra 17.8.23. Dette er en KD-stilling tilknyttet Elektronikk-seksjonen. 

  • Angelina Olsen har tiltrådt i fast stilling som seniorkonsulent fra 21.8.23. Dette er en delt stilling mellom Fysisk institutt og Naturfagsenteret. FIs andel er 50 % og er finansiert via studieplassmidler knyttet til de nye nukleærprogrammene (brofinansiering fra MN)

  •  Alv Johan Skarpeid har tiltrådt i stilling som stipendiat i fire år fra 1.9.23. Dette er en KD-stilling med undervisning og er tilknyttet Seksjon for halvlederfysikk.

  • Animesh Bhowal har tiltrådt i stilling som stipendiat i tre år fra 4.9.23. Dette er en KD-stilling tilknyttet Strukturfysikk.

  • Lauren Tracy Bell har tiltrådt i stilling som stipendiat i tre år fra 15.9.23. Stillingen er finansiert via NFR-prosjektet Nuclear shapes and resonances med Sunniva Siem som prosjektleder. 

  • Zhao Zhang  har tiltrådt i stilling som postdoc i fire år fra 13.9.23. Dette er en KD-stilling med undervisning og er tilknyttet Teori-seksjonen (som "vikar" for instituttleder).

  •  

Aktuelle saker:

 

Referat fra seksjonsledermøter 17.8 (kommer senere)

Susanne Viefers
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 20. okt. 2023 20:27 - Sist endret 20. okt. 2023 20:27