Tidslinje for mastergraden - lektorprogrammet

 

Programsider

Det forventes at du jevnlig besøker programmets nettsider. Særlig må du gjøre deg kjent med oppbygningen av din studieretning, og hva som er obligatorisk.

Registrering av emner, melde til eksamen og betale semesteravgiften

Betalingsfrist for semesteravgift, semesterregistrering og eksamensmelding er 1. september eller 1. februar

For å beholde studieretten må du betale semesteravgiften innen 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

Les mer om hva du må gjøre som ny student ved UiO her.

Du må registrere deg hvert semester, fristen for å gjøre dette sammenfaller med fristen for å betale semesteravgiften. Les instruksen for semesterregistrering her. Du kan også få hjelp til emneregistrering av studieadministrasjonen ved å kontakte dem på studieinfo@fys.uio.no.

Veileder og masteroppgave 

Vi vil sterkt anbefale å bruke de første ukene av vårsemesteret til å finne veileder og gjerne også en oppgave. Hvis du venter til april, må det gjøres samtidig med at du sannsynligvis har innleveringer og eksamener i emner.

Du kan ha flere veiledere, noe vi anbefaler. Du kan også ha veiledere fra andre institutter og også utenfra universitetet, men minst en av veilederene dine må være såkalt intern. For lektorprogrammet betyr dette at du må ha en veileder fra Fysisk institutt. 

Du kan få hjelp av din kontaktperson og kan i tillegg bli inspirert her:

Mulige oppaver og Tidligere leverte oppgaver

Masteravtale leveres innen 1. mai

Masteravtale skal leveres innen 1. mai i 8. semester. Prosjektbeskrivelse leveres og godkjennes før du begynner på prosjektet og senest innen 1. desember i 9. semester.

Vi anbefaler at du skriver din egen prosjektbeskrivelse, i samarbeid med veileder. Du vil da få en mye bedre forståelse av hva prosjektet går ut på.

Studieprogresjon

Masteravtalen er en bindende avtale mellom deg, instituttet og veileder. Det er derfor viktig at du følger planen du har lagt med veilederen din etter beste evne.

Det kreves at du fullfører 60 studiepoeng med teoretisk pensum i løpet av mastergraden. Hvilke emner du bør ta kan du snakke med kontaktperson eller veileder om. Lektorprogrammet har obligatoriske emner på programsidene. Når teoretisk pensum er godkjent kan du ikke bytte emner i planen din uten å rådføre deg med veileder og få deres godkjenning. Dersom du ønsker å bytte emner finner du skjema for det her.

Det er alltid lurt å ta kontakt med programkoordinator dersom du ikke tror du kommer til å kunne fullføre studieprogrammet på normert tid. Programkoordinator kan gi deg råd og veiledning dersom du opplever utfordringer i studietiden.

Innlevering av masteroppgave

Frist for innlevering av masteroppgaven er normalt 15.mai i 10. semester. Fristen for innlevering av din masteroppgave blir registrert i StudentWeb etter at masteravtalen er godkjent. Presentasjon av oppgave og eksaminasjon skal foregå tre til seks uker etter innlevering, og det er hovedveileder som skal finne ekstern sensor og avtale tid for eksamen med deg og sensorene.

  1. Du må laste opp masteroppgaven din i DUO, UiOs vitenarkiv gjennom StudentWeb. Informasjon om hvordan du gjør dette finner du på nettsidene til Universitetsbiblioteket. Dersom oppgaven din skal klausuleres angir du dette når du laster den opp.
  2. Du må sende oppgaven din som pdf via UiOs filesender-tjeneste (https://filesender2.uio.no/ ) til studieinfo@fys.uio.no. I emne-feltet må det stå "(Ditt navn) - masteroppgave".

Sensur

Sensur av en oppgave på 30 studiepoeng tar vanligvis rundt 3-6 uker. Oppgaven din blir bedømt av en intern og en ekstern sensor. Du får separat delkarakter for oppgaven og selve mastereksamineringen. 

Masterpresentasjon

Masterstudiet avsluttes med en presentasjon av oppgaven og eksaminasjon/samtale med eksamenskomiteen. Dato for eksamen avtales med student, veileder og sensorer.

Presentasjonen skal vare i 30 minutter. Du skal der gi en oversikt over oppgaven. Presentasjonen skal være på et nivå som gjør det mulig for masterstudenter i andre forskningsgrupper ved instituttet å forstå den. Etter den offentlige presentasjonen følger en muntlig eksaminasjon/samtale om oppgaven med eksamenskommisjonen. Presentasjonen kan sammen med eksaminasjonen/samtalen være justerende på sensuren for masteroppgaven.

Informasjon om tidspunkt og sted for mastereksamen blir publisert på nettsiden til Fysisk institutt.

Publisert 25. nov. 2022 16:10 - Sist endret 23. nov. 2023 15:34