Auditoriene

Det er 3 skjermer:

1. CYNAP CONTROL: stor skjerm som viser bildet som havner i opptaket
  2. PC: vanlig PC-skjerm for den stasjonære PCen under bordet
  3. AV-TRALLE: stor skjerm på tralle på hjul (med egen mini-PC bak) for Zoom-bruk

Samt et lite kontrollpanel (Crestron), som er standard for UiO-auditorier.

Troubleshooting

Problemer med automatikken i AV-anlegget kan kreve justeringene nevnt nedenfor.

Lille Fysiske Auditorium (FV232)

Bl.a. lyd fra Zoom på fastpc/laptop ut i rommet kan kreve manuell routing på den største boksen i racket.

1. trykk på Route
  2. trykk på HDMI1 hvis fastpc (eller HDMI2 hvis laptop)
  3. trykk på alle utgangene (som er knappene til høyre i raden under der man fant HDMI1 osv, alle LEDene på den raden skal lyse)
  4. tilslutt trykk på Enter.

Lyd fra rommet og inn i Zoom eller Panopto krever at kabel med hdmi/usb-adapter i enden (som normalt står plugget i mini-PCen bak skjermen på AV-tralla) isteden plugges inn (i en av usb-kontaktene) på pcen.

Opptak av forelesning skjer normalt med Panopto. Noen bruker kanskje cynapboksens funksjonalitet. Her kan intern lagring gå full. Opptak skal slettes automatisk når Cynapen går til standby, men Cynapen i dette auditoriet går ikke til standby.

Store Fysiske Auditorium (FV343)

Det lille Crestron kontrollpanelet har sporadisk låst seg. Løsningen er å ta ut og sette inn igjen kabelen under. Dersom ting likevel ikke fungerer og det haster, er det lov å trekke ut støpselet slik at racket får en fullstendig omstart. (Vent 20 sekunder og plugg det inn igjen.) Kontakten er merket med gul tape og er plugget i veggen foran første benkerad, rett bak AV-racket.

Kristian Birkelands Auditorium (FØ157)

Projektoren: Fjernkontrollen til projektoren skal kun benyttes dersom projektoren ikke slår seg på automatisk. Riktig valg av input er "Input D".

Feil i anlegget krever at man i noen tilfeller må foreta en manuell routing. På den store boksen inni racket, gjør følgende:

1. trykk på Route
  2. trykk på HDMI1 hvis fastpc (eller HDMI2 hvis laptop)
  3. trykk på alle utgangene (som er knappene til høyre i raden under der man fant HDMI1 osv, alle LEDene på den raden skal lyse)
  4. tilslutt trykk på Enter

Opptak av forelesning: I noen tilfeller har Cynap-boksen nederst i racket blitt skrudd av og skjermen helt til venstre er mørk. Skru på Cynap-boksen ved å trykke kortvarig på powerknappen foran på Cynap-boksen. Dette trengs for å ta Panopto-opptak av forelesningen. Det trengs også at HDMI-kabelen som kommer fra racket og har en HDMI-til-USB overgang  i enden faktisk er tilkoplet en USB-port i front av PCen.

Det har en gang vært nødvendig å resette HDMI-splitteren ved å trekke ut strømkabelen til den og sette den i igjen. På grunn av problemer relatert til HDCP er man begrenset i utvalget av splittere. HDMI-splitteren ligger løst bak i AV-racket. Den er kvadratisk, ca. 4x4 cm og får strøm fra et USB-strømadapter.

Siste utvei: Dersom ting likevel ikke fungerer og det haster, er det lov å trekke ut støpselet slik at racket får en fullstendig omstart. Støpselet befinner seg i et hull i gulvet rett back racket og er merket med gul tape. Trekk det ut, vent 20 sekunder, plugg det inn. Det vil ta noen minutter før racket er operativt igjen

Kelvin (FV317)

Publisert 18. feb. 2022 14:25 - Sist endret 21. mars 2024 12:55