Utskrift

(Gammelt utskriftssystem SafeCom ble faset ut på UiO 7. mai 2024. Eldre modeller av Ricoh printere/kopimaskiner ble ikke overført til nytt system. Gjenværende Ricoh og nye HP printere er (eller vil bli) plassert for å kunne dekke flest mulig folk med færre printere.)

Det er to typer printere, og man velger enten å sende til Ricoh eller til HP. Du trenger å vite fabrikanten av printeren du skal bruke.

Windows-pcer med UiO sitt opplegg skal printere ha blitt installert automatisk. Hvis ikke, klikk med høyre mustast på Windows-ikonet nederst til venstre og velg Run. Avhengig av printertype, skriv inn enten \\pull.uio.no\ricoh eller \\pull.uio.no\hp. Det fins noen printere uten kortautomat, for disse angir man \\push.uio.no\printernavnet. Printeren skal være merket med navn.

På student/privat Windows/Mac/Linux kan Mobilityprint installeres.

En tredje utvei er Web Print

MacOS

For utskrift fra privat Mac kan man bruke Mobilityprint

På UiO-nett fins et alternativ:

I printeroppsettet, velg utskriftsmetode LPD ved å velge linja med LPD i seg på menyen i andre rubrikk.  Angi deretter brukernavn@pull.uio.no i øverste rubrikk, hvor brukernavn er uio-brukernavnet ditt (typisk mellom 3 og 8 små bokstaver). Og i nederste rubrikk angi ricoh eller hp, avhengig av fabrikanten på printeren du skal bruke.

Dersom du ser feilmeldingen "Connection refused" så kan du prøve å sette opp Eduroam på nytt, her: Eduroam.no. Og påse at du er logget på Eduroam som UiO-bruker, ikke f.eks. CERN-bruker.

Får du det ikke til, bruk isteden Web Print.

Printere ved Fysisk Institutt

Printere med kortleser

Bygg/Fløy/Etg Plassering (Navn) Modell (Serienr) A3

Kontakt

Fysikk/vest/1 ved heisen (fys-entropia)

NY: HP CL MFP X58045 5D28EB (CZBBS211QC)

Utfaset: Ricoh MPC401ZSRSP (G096P500074)

Nei LTR
Fysikk/vest/1 ekspedisjonen (fys-v144)

UTFASET: Ricoh MPC4504 (C738M420201)

FLYTTET INN: Ricoh IM C4500 (3129M151112)

Ja LTR
Fysikk/vest/3 PoreLab (fys-porelab)

UTFASET: Ricoh MPC501SP (3068M710050)

Nei JKH
Fysikk/vest/3 utenfor Kelvin (fys-elg)

Ricoh IM C300S (3931P750174)

Nei VMJ
Fysikk/vest/4 korridor mot syd

Ricoh (G077PA00012)

Nei Geo/JKH
Fysikk/øst/3 HEP (fys-hep)

UTFASET: Ricoh MPC401ZSP (G078P400598)

Nei KM
Fysikk/øst/4 CCSE (fys-ccse)

FLYTTET VEKK: Ricoh IM C4500 (3129M151112)

NY: HP E87750DN

Ja TS
Fysikk/øst/4 Teori (fys-teori)

Ricoh IM C300 (3931P850227)

Nei
Kjemi/vest/3 korridor mot vest  (fys-b23-v354)

UTFASET: Ricoh MPC401ZSP (G077P100165)

NY: HP med A3

Nei BL

Forsknings- parken/3

SMN 32:022 (smn2)

UTFASET: Ricoh MPC401ZSRSP (G076P400278)

Nei JM

Forsknings- parken/2

SMN 22:023 (smn1)

Ricoh MP C4504ex (C738J900351)

Ja JM
Kristen Nygaards hus/3 (Ifi1) LENS  KNH3217A (mna6)

Ricoh MP C2003SP (E204R262240)

Ja JM

Alle gir fargeutskrifter, og fungerer som scannere og kopimaskiner også.

Printere uten kortleser er innlåste printere til spesiell bruk (lavt volum) og er ikke listet opp her. Eksempler: Utskrift på transparent ifbm produksjon av kretskort, hvor man må ha kontroll med skalering og svart-nivå. Utskrift på 3D-printer. Utskrift som del av og mens undervisning pågår på laboratorium. Utskrift på voksprinter for å lage kanaler for kapillareffekter.