Geological Student Symposium

Geotalks i Auditorium B - Geoscience bygningen
Foto: Prosjektframvisning (geotalks). Fotokreds: Samuel Klejs Mortensen.

Geological Student Symposium
En gang i året arrangeres GSS (Geological Student Symposium). Universitetet i Aarhus og Universitetet i København samarbeider om dette arrangementet og er vertskap annet hvert år. I 2019 var det Danmarks eldste universitet, Københavns Universitet (KU) sin tur og studenter fra hele Skandinavia fikk gleden av å besøke deres storslagne Geovitenskapsavdeling.

Geofagstudentene ved UiO fikk i år økonomiskstøtte fra Færø Petroleum og GFU til å reise tur-retur København. Takket være denne økonomiske hjelpen, instituttet og studentenes engasjement, fikk 27 studenter gleden av å være med på det studentene uoffisielt har kåret til «Årets Arrangement». Noen studenter reiste også ned på egenhånd, og slik ble det totale oppmøtet fra UiO 35 studenter. Dette er rekord og kan sammenlignes med fjorårets oppmøte på 5 UiO-studenter! Det totale antall påmeldte til årets GSS var hele 206 studenter.

Første dagen
Første dagen var det registrering, orientering og andre bli-kjent aktiviteter. Aktivitetene startet under middagen der alle ble plassert tilfeldig slik at en fikk gode muligheter til å bli kjent med studenter fra andre universiteter. Middagen ble etterfulgt av morsomme leker med temaer som rangerte fra geofag til musikk og underholdning. Dagen for å trene mage kunne man glemme, for her fikk alle seg en god latter og folk ble godt kjent. Til slutt fikk en gå fritt rundt og nyte av typisk dansk hygge.

Andre dagen
Dagen etter hadde alle muligheten til å vise frem og snakke om sine prosjekter uavhengig av om man har bachelor eller master under det som ble kalt «Geo-talks». Prosjektøktene ble etterfulgt med plakatpresentasjoner. 

Senere på dagen fikk en 4 timer der en fritt kunne utforske Geologisk Museum, dette var sponset av universitetet i København. Ved museet fikk en observert mineral og bergart samlinger, lære mer om geologisk historie og en fikk prøve ut utstyr som mikroskop på å utforske mineraler og blant annet sommerfuglfossile. Deretter bevegde de fleste seg tilbake til universitetet for å samle krefter for kveldens avslutning. Geologisk Museum lå like ved universitetet og en fikk også mulighet til å utforske området rundt universitetet.

Kvelden ble brukt til sosialt samvær der de nye geostudentnettverkene som ble dannet fikk muligheten til å bli bedre kjent og forhåpentligvis greier å holde kontakten på tvers av landegrenser i mange år fremover..

Siste dagen

Den siste dagen ble for de fleste brukt til å gi sine nye bekjentskaper en siste hilsen og endte med rydding av rommene der en hadde sovet. Før alle vendte snuta hjem igjen.

Vi i fagutvalget takker Færø Petroleum for deres bidrag, instituttet for deres initiativ og hjelp med gjennomføring, og selvfølgelig våre medstudenter som alle bidro til en uforglemmelig opplevelse. 

Publisert 7. mars 2019 21:59 - Sist endret 11. mars 2019 11:34