English version of this page

Else-Ragnhild Neumann Award 2023 er tildelt Sofia Kjellman

Prisen 'Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences' tildeles kvinner som har gitt betydelige bidrag til fagområdet geovitenskap. I år går den til Sofia Kjellman fra UiT.

Sofia Elisabeth Kjellman får Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences for 2023. Foto: UiT
Sofia Elisabeth Kjellman får Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences for 2023. Foto: UiT

Utmerkelsen 'Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences for 2023' går til en kvinne som gjennom sin ph.d. eller sitt arbeid som postdoktor har gitt et betydelig bidrag til geofaglig forskning. Den nominerte skal være bosatt i Norge på nominasjonstidspunktet. Prisen bærer navnet til Else-Ragnhild Neumann, Norges første professor i geologi.

Prisvinner for 2023 er Sofia Elisabeth Kjellman som arbeider som postdoktor ved Institutt for geovitenskap, UiT Norges arktiske universitet. Hun tok sin doktorgrad samme sted i 2022, med avhandlingen "Holocene precipitation seasonality on Svalbard and in Northern Fennoscandia reconstructed using organic geochemical and stable isotope proxies". 

Juryen begrunner tildelingen slik: prisen tildeles for hennes prestasjoner innen geovitenskap. Hun har totalt 11 publiserte artikler, tre av disse som førsteforfatter. Hun er svært aktiv i å organisere workshops og andre aktiviteter, og viser sitt engasjement i geovitenskap. I tillegg er hun involvert i forskningskommunikasjon, poengterer prisjuryen.

Les mer om begrunnelsen, prisvinneren og juryen på nettsidene for prisen.

Illustrasjon: The Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences. Foto/illustrasjon: UiO
The Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences. Foto/illustrasjon: UiO

Om prisen 'The Else-Ragnhild Neumann Award'

Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences går til kvinner som gjennom sitt forskningsarbeid som ph.d. eller postdoktor har gitt et betydelig bidrag innen geofaglig forskning. Prisen består av et diplom og et honorarium på 50.000 kroner.

Senter for Planetær Beboelighet/PHAB i samarbeid med Institutt for geofag, Universitetet i Oslo deler ut prisen som bærer navnet til Else-Ragnhild Neumann, Norges første kvinnelige professor i geologi. Den ble tildelt første gang på symposium / 80-årsjubileum for Else-Ragnhild Neumann i 2018, og har blitt tildelt årlig etter det.

Les mer om prisen, nominasjon og se tidligere prisvinnere på websidene: 

Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences

Av Gunn Kristin Tjoflot/UiO
Publisert 11. des. 2023 15:10 - Sist endret 12. des. 2023 12:39