English version of this page

Feiring av ERC-tildelinger ved GEO, UiO

Det ble stor feiring da to av våre yngre forskere her ved Institutt for geofag fikk hvert sitt ERC Starting Grant. De to som fikk stipend er Norbert Pirk og Paul Yves Jean Antonio. De ble behørig feiret med kake og taler av kollegene, fredag 8. september.

Foto: Glade ERC vinnere: På det største innfelte bildet er Norbert Pirk til høyre, og Paul Yves Jean Antonio til venstre i bildet. Det lille innfelte bildet er av Bernd Etzelmûller, instituttleder ved Institutt for geofag som holdt tale for de to ERC-vinnerne. Foto: Gunn Kristin Tjoflot/UiO

Glade ERC vinnere: På det største innfelte bildet er Norbert Pirk til høyre, og Paul Yves Jean Antonio til venstre i bildet. Det lille innfelte bildet er av Bernd Etzelmûller, instituttleder ved Institutt for geofag som holdt tale for de to ERC-vinnerne. Foto: Gunn Kristin Tjoflot/UiO

Hvert år tildeles talentfulle yngre forskere prestisjestipender fra ERC Starting Grant ordningen fra Det Europeiske Forskningsrådet/EU. To av de heldige som fikk prestisjestipendet i tildelingen som ble annonsert nå den 5. september (link, pdf) er ansatt ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo. 

Norbert Pirk. Foto: UiO
Norbert Pirk. Foto: UiO

De to forskerne som får ERC Starting Grant er:

Norbert Pirk, forsker ved Seksjon for geografi og hydrologi (GeoHyd); Institutt for geofag.
Norbert får støtte til sitt forskningsprosjekt med tittel: 

Actively learning experimental designs in terrestrial climate science – ACTIVATE. [Les om prosjektet.]

 

 

Paul Yves Jean Antonio. Foto: gk/UiO
Paul Yves Jean Antonio. Foto: UiO

Paul Yves Jean Antonio, postdoktor på ERC-Consolidator Grant prosjektet EPIC (PI Mathew Michael Domeier) ved Senter for planetær beboelighet – PHAB, en fagseksjon ved Institutt for geofag.
Paul får støtte for sitt forskningsprosjekt med tittel: 

Unravelling the first Babbles of the Earth Inner Core History – UBEICH.

 

Gratulerer fra kolleger ved Institutt for geofag og PHAB! 

 

Om ERC Starting Grants stipendordningen

ERC Starting Grants tildeles lovende forskere som leverte sin doktorgrad for to til syv år siden. Søkerne må ha vist potensiale for uavhengig forskning og vitenskapelig modenhet. Starting grants er en del av programmets hovedsølyen (Pilar I) ‘Fremragende forskning’, og består av stipender på opp til 1,5 millioner euro til forskningsprosjekter med opp til fem års varighet.

Publisert 15. sep. 2023 16:40 - Sist endret 18. sep. 2023 16:15