Studier og karriere: Magnus er oseanograf og arbeider med forureining i havet

Søknadsfristen for høgare utdanning er 15. april. Dei to  bachelorprogramma i geofag ved Universitetet i Oslo gir ein solid plattform for å forstå grunnleggjande konsept og teoriar i geofag. Sjå karrierintervjuet med Magnus som gjennom si interesse for miljø- og klima studerte geofag og oseanografi opp til doktorgrad, og arbeider no innan forureiningsproblematikk i havet.

Magnus Drivdal jobber som oseanograf i Akvaplan-nivas hovedkontor i Tromsø. Foto: privat

Magnus Drivdal jobber som oseanograf i Akvaplan-nivas hovedkontor i Tromsø. Foto: privat

Ved Institutt for geofag kan du studera geofag i eit av våre bachelorprogram, velg mellom Geofysikk og klima (krever R2) eller Geologi og geografi. For dei som brenn for geofag, geologi, geofysikk, meteorologi eller klimavitenskap, vil eit av dei to programma definitivt vera eit ideelt studiested for å forfylgja sin lidenskap. I tillegg til ein grunnleggande bachelorutdanning kan du ta steget vidare óg ta mastergrad i geofag, og for nokre fristar det óg med ein doktorgrad. 

Les meir om ein utdanning frå Institutt for geofag og karriereintervjuet med Magnus som gjennom si interesse for miljø- og klima studerte geofag og oseanografi opp til ein ferdig doktorgrad ved Universitetet i Oslo. Han arbeider no i Akvaplan-niva med å begrensa forureining frå fiskeoppdrett langs norskekysten. ​

Les karrierintervjuet

Les meir om studier

Av Gunn Kristin Tjoflot/UiO
Publisert 21. mars 2024 12:14 - Sist endra 22. mars 2024 15:51