English
version of this page
Leksjon i matsikkerhet frå vikingtida
Vikingane og deirans forfedres jordbrukspraksis kan gje inspirasjon til tilpassingsdyktige matsystemer i dag. I ein ny studie frå VIKINGS-prosjektet, GEO, UiO undersøkte forskarane korleis skandinaviske samfunn tilpassa sitt landbruk i ein periode i europeisk historie prega av sterke klimasvingningar. Les om studien på 'News by AGU'.
Jordbruksmetodar før og under vikingtida (her presentert på Fotevikens Museum, Sverige) vart påvirka av klimaet viser ny forskning. Dette kan kanskje hjelpa samfunnet i dag til å tilpasse seg klimaendringer. Foto: Fährtenleser/Wikimedia
VIKINGS forskar Manon Bajard og kolleger presenterte ny forskning og ein studie om korleis samfunnet før og under vikingtida tilpassa jordbruket til eit klima i endring på EGU General Assembly 2021 tidligare i år. Studien gir eit nytt friskt innblikk i korleis vi kan forbetra vår fremtidige matsikkerhet.
Les artikkelen i Eos – News by AGU:
- Food Security Lessons from the Vikings, Eos – News by AGU, 29.6.2021
- Artikkelen vart også delt med mange andre internasjonale mediabyrå på nett slik som newsbreak.com, dailyadvent.com, essentials.news og flere
Publisert 8. sep. 2021 11:57
- Sist endra 21. mars 2023 09:44