Vår opplevelse med arbeidspraksis hos NGI

Mange kan nok kjenne seg igjen i at overgangen fra studentlivet til arbeidslivet kan være både overveldende og skummel. Vi vil gjerne fortelle litt om hvordan arbeidspraksis har vært en verdifull mulighet til å oppnå mange gode erfaringer som vi vil ta med oss videre. Nå er det noen uker siden vi fullførte praksisoppholdet hos NGI og vi ser tilbake på en lærerik, morsom og interessant periode.

 

Som mange andre har vi erfaring med jobbsøking, men det å søke etter en studierelevant jobb var en ny opplevelse for oss. Det var noe spesielt med tanken på at jobben var geofaglig, som er vårt felt. Søknadsprosessen var annerledes fra tidligere erfaringer fordi den krevde geofaglige egenskaper og kunnskap. Vi måtte tydeliggjøre vår kompetanse og vise hvordan studiet vårt rustet oss til å håndtere utfordringene vi ville møte.

Vår praksisperiode hos NGI har gitt oss et godt læringsutbytte. Vi lærte om hvordan geoteknikk spiller en viktig rolle i arbeidet med CO2-lagring, og fikk innsikt i viktige geotekniske tester og parametere som har blitt brukt i prosjektet. Ettersom mange av arbeidsoppgavene våre foregikk i Excel, fikk vi gode ferdigheter innenfor dette området. Praksisoppholdet ga oss også verdifull erfaring med å presentere vårt arbeid og resultatene vi fikk.

Arbeidspraksisen har gitt oss en unik mulighet til å utforske det geofaglige feltet på en praktisk måte og bruke våre ferdigheter og kunnskap i konkrete situasjoner. Vi har blitt kjent med nye mennesker, og fått lov til å lære av og jobbe sammen med erfarne fagfolk. Gjennom dette har vi også blitt bedre kjent med NGIs mange kompetanseområder. 

Vår tid hos NGI fløy forbi. Ved hjelp av gode veiledere og et bra opplegg, har vi hatt en flott opplevelse med arbeidspraksis. Dette er noe vi absolutt anbefaler andre studenter! 

 

Emneord: Geopraksis-bloggen, Geopraksis, NGI, Offshore, CO2-lagring Av Maren Haug, Marlene Snowball
Publisert 12. juni 2023 08:12 - Sist endret 12. juni 2023 08:12
About-image

Bloggen Geopraksis er skrevet av geovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "GEO3050 – Arbeidspraksis i geofag" ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo.