Praksis hos NVE

Jeg heter Marie, jeg er 23 år fra Lillehammer og studerer geologi og geografi, retning geografi, ved Universitetet i Oslo. Denne våren tar jeg emnet «Arbeidspraksis i Geofag», hvor jeg jobber hos NVE på flom- og jordskredvarslingsavdelingen.

Gjennom arbeidspraksisen får jeg muligheten til å komme nærmere arbeidslivet, og i tillegg finne ut hvordan den kompetansen jeg har tilegnet meg på universitetet kan komme til nytte i reelle arbeidssituasjoner.

På NVE har jeg blitt introdusert for flere ulike arbeidsoppgaver. Jeg skriver blant annet rapporter om naturhendelser på varsom.no, deltar på workshops og får bli med på opplæring av nye ansatte. Jeg får også muligheten til å jobbskygge, der jeg følger ansatte med ulike arbeidsoppgaver gjennom deres arbeidsdag.

Arbeidspraksis er en unik mulighet for å bygge på CV-en med relevant erfaring, og for å knytte kontakter hos en bedrift som vil være veldig relevant å søke hos når jobbjakten begynner etter endte studier. Sist, men ikke minst, er arbeidspraksis en fin mulighet for å bryte opp den ellers veldig monotone studiehverdagen, og jeg gleder meg til å kunne være på NVE ukentlig frem til mai!

 

Emneord: Geopraksis-bloggen, Geopraksis, NVE Av Marie Aas
Publisert 25. mars 2024 08:27 - Sist endret 25. mars 2024 08:27
About-image

Bloggen Geopraksis er skrevet av geovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "GEO3050 – Arbeidspraksis i geofag" ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo.