Nesten ferdig i praksis

Som tidligere nevnt jobber vi på Meteorologisk institutt med å sammenligne ulike nedbørssensorer på Haukeli og Blindern.

For å gjøre dette har vi hovedsakelig brukt rådata fra de ulike sensorene, men også ferdig prosessert data hentet fra frost.no. Denne dataen har vi plottet ved bruk av Python for å se om det er noen spesifikke faktorer som gir ulike målinger hos de ulike sensorene. Vi har også gjort noen statistiske tester.

 

En vanlig arbeidsdag for oss har vært å møtes på kontoret på MET for å oppdatere hverandre på hva vi jobber med, og så legge en plan for dagen. Noe vi lærte ganske fort var at å bruke rådata tok mye lengre tid enn data vi har brukt i skoleoppgaver, fordi det ofte er mye som må filtreres ut. Feilsøking i koden er også noe som kan ta en del tid, men begge to har fått stort læringsutbytte ut av dette. 

 

Vi er nå ferdig med selve kodingen og analysen, og har også presentert funnene våre for 6 ansatte hos MET. Det eneste som gjenstår er å skrive selve rapporten. Å presentere funnene våre var både nervepirrende og spennende, og å få tilbakemelding fra de som jobber med dette på daglig basis var ekstremt lærerikt.

Plottet viser den daglige målte nedbøren fra de tre sensorene vi hovedsakelig undersøkte på Haukeli. DFIR og Geonor unshielded er den samme type sensoren, men DFIR har to vindskjold rundt seg, mens geonor unshielded er ubeskyttet. Apogee er den nyeste typen sensor, som vi skulle undersøke om målte likt som geonor. Apogee er også ubeskyttet. Fargene i bakgrunnen viser den mest vanlige nedbørstypen per dag dersom det var noe nedbør.
Emneord: Geopraksis-bloggen, Geopraksis, Meteorologi Av Mia Margrethe Ramberg Storstad
Publisert 15. mai 2024 10:37 - Sist endret 15. mai 2024 10:37
About-image

Bloggen Geopraksis er skrevet av geovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "GEO3050 – Arbeidspraksis i geofag" ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo.