Praksis hos Meteorologisk institutt

Jeg er 25 år og går siste semester på bachelorgraden i Geofysikk og klima. Jeg søkte dette emnet for å få litt bedre innsikt i hvordan en arbeidshverdag kan se ut, og for å se om jeg liker denne retningen innen geofysikk.

Det er mange forskjellige retninger innen geofysikk, og det kan være vanskelig å vite hvilken vei man skal gå uten å ha fått testet det ut. Derfor syntes jeg praksis virket lurt, da får man både innsikt i arbeidslivet, men også kanskje en pekepinn på hvilken retning på masteren som blir å passe best for meg.

Jeg jobber sammen med Sebjørn på et prosjekt hvor vi sammenligner nedbørsmålinger fra forskjellige måleinstrumenter for å prøve å finne ut om faktorer som vind, temperatur, snø o.l. påvirker målingene. Så langt synes jeg oppgavene er spennende og gøye å holde på med, og mye av det jeg har lært i løpet av studiet kommer til nytte samtidig som jeg lærer mye nytt!

Emneord: Geopraksis-bloggen, Geopraksis, Meteorologi Av Mia Margrethe Ramberg Storstad
Publisert 25. mars 2024 09:57 - Sist endret 25. mars 2024 09:57
About-image

Bloggen Geopraksis er skrevet av geovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "GEO3050 – Arbeidspraksis i geofag" ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo.