Praksis hos NGI

Hei! Jeg er Syver, en 24 år gammel geofysikk- og klimastudent i mitt siste semester ved Universitetet i Oslo. Denne våren har jeg, gjennom emnet GEO3050 - Arbeidspraksis i Geofag, fått en flott mulighet til å teste arbeidslivet gjennom en praksisplass hos Norges Geotekniske Institutt (NGI).

For meg er det viktig å være god til å anvende teori til praksis. Og hva er vel bedre enn å få oppleve arbeidslivet mens man fortsatt er student? A få innsikt i hvordan arbeidsdager kan se ut, håndtere arbeidsoppgaver, frister og samarbeide med kollegaer, hjelper meg å skape en mer realistisk forståelse av hva som venter etter studiene.

Nå som jeg er i ferd med å søke meg inn på en mastergrad, kjenner jeg presset for å bestemme hva jeg skal bli. Det er et stort valg, siden jeg tross alt skal holde på med det i flere tiår! Derfor er praksisen hos NGI gull verdt. Å observere hvordan andre jobber, og å jobbe selv gir meg god læring og demper stresset i valget jeg står overfor.

 

 

Allerede fra starten av praksisen har jeg og Oscar, som er sammen med meg på NGI, fått bryne oss på et prosjekt. Dette prosjektet har tatt for seg nødvendigheten av detaljerte oppløsninger for å identifisere glasiale landformer innen offshore energisektoren. Det var ikke et arbeidsområde jeg hadde forestilt meg tidligere, men det har vært spennende og lærerikt å følge utviklingen av et slikt prosjekt.

Emneord: Geopraksis-bloggen, Geopraksis, NGI Av Syver Høysæter Setvik
Publisert 22. mars 2024 08:16 - Sist endret 22. mars 2024 12:36
About-image

Bloggen Geopraksis er skrevet av geovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "GEO3050 – Arbeidspraksis i geofag" ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo.