En annerledes hverdag

Mye har skjedd på de siste to månedene, både hos The Life Science Cluster (TLSC) der jeg har praksis og i verden. Vi står ovenfor en utfordrende tid fremover, for hver enkelt og for samfunnet som helhet. Konsekvensene og omfanget av SARS-CoV-2 er det ingen som vet. Våre medlemmer i TLSC sitter på laboratorieutstyr, instrumenter og kompetanse, så vår jobb som klynge blir å utnytte og optimalere disse ressursene for å bidra med å løse denne krisen.

Bildet kan inneholde: offentlig tale, design, tilpasning, organisme, konvensjon.

CEO Hanne Mette Dyrlie Kristensen i The Life Science Cluster, forteller om produksjon av livsviktige legemidler hos HealthTalk. Foto: TLSC

De siste ukene har jeg jobbet med forberedelser til et investorseminar vi skulle arrangere for våre medlemmer. Seminarer ble naturligvis, som de fleste andre arrangementer, utsatt. Arbeidet jeg har gjort er heldigvis fortsatt relevant. Et slikt seminar foregår vanligvis slik at selskapene presenterer seg selv, hva de gjør, hvor de er i produktutviklingen og hvor mye kapital de trenger. Vi har valgt å gjøre en vri på dette konseptet, hvor investorene selv skal presentere hvem de er og hva de ser etter. En ny vri betyr en ny oppskrift, så planlegging har vært sentralt.

 

Forberedelsene har vært varierte. En del av arbeidet har bestått av å lage illustrasjoner for å først presentere våre aktuelle medlemmer ovenfor investorene. Jeg har hovedsakelig innhentet informasjon om bedriftene. Det innebærer en del timer med nettsøk, for å få en oversikt over deleiere over noterte selskaper. Å skaffe seg oversikt viste seg å være en utfordring. Disse nettverkene er et spindelvev av selskaper og privatpersoner, der mange er deleiere av hverandres selskaper. Resultatet ble dessverre ikke like bra som jeg hadde håpet men sånn går det noen ganger! Det kom likevel til nytte, heldigvis.

 

For nå som investorseminaret, og våre andre arrangementer har blitt utsatt, har mine oppgaver endret seg noe. Som en foreløpig erstatning jobber jeg nå med en skriftlig oppsummering av investorene. Da skriver jeg litt om investorselskapet, deres erfaringer og hva slags sektorer de investerer i. Dermed kan deltagere få en oversikt over hvilke potensielle investorer som finnes. Som nevnt har TLSC viktige oppgaver i denne koronasituasjonen, så det har vært mye spennende på denne fronten også.

 

Jeg var nylig med på et møte med Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), over videokonferansetjenesten Zoom naturligvis. CEPI er et partnerskap mellom offentlige, private og humanitære organisasjoner, deriblant Norge og Folkehelseinstituttet. De jobber med å koordinere og finansiere utvikling av nye vaksiner til potensielle epidemiske sykdommer. Det var et veldig interessant møte sett i situasjonen vi nå er i. Hovedformålet til CEPI er å starte utviklingen av vaksinen så tidlig som mulig i utbruddet, og spiller derfor en viktig rolle i utviklingen av en COVID-19 vaksine. Som et resultat av møtet sendte TLSC et notat til Helsedepartementet, Bent Høie og Erna Solberg, om hva vi kan bidra med. Vi har begynt med kartleggingen av ressurser hos våre medlemmer. Det innebærer laboratorier, og deres risikoklassifisering, instrumenter til diagnostiske tester og produksjonsfasiliteter i Norge, for legemidler vi kan gå tomme for.

 

Jeg må si at jeg føler meg beæret av å være en del en slik aksjon for å løse disse utfordringene vi nå står ovenfor. Som de fleste andre steder er Forskningsparken stengt, og det meste av mitt arbeid vil foregå hjemmefra. Det blir en annerledes tid fremover, men jeg er sikker på at vi finner gode løsninger.

Av Benjamin Sophus Schwoch Dyhre
Publisert 20. apr. 2020 13:47 - Sist endret 25. mai 2022 09:55
Biopraksis

Biopraksis

Denne bloggen er skrevet av biovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "BIOS3050 - Arbeidspraksis i biovitenskap" ved Institutt for biovitenskap.