Aktivitetsdager ved Østensjøvannet

Østensjøvannet er Norges mest artsrike innsjø, noe jeg også selv har fått inntrykk av etter mange besøk det siste halvåret. Første gang jeg besøkte vannet, ble jeg veldig overrasket over hvor mange forskjellige fugler som finnes i området. For eksempel så jeg både toppdykker, svartand, sothøne og sivhøne for første gang. Ettersom jeg alltid har hatt en stor interesse for fugler, var dette en veldig kul opplevelse. I tillegg til det flotte og store fuglemangfoldet, er Østensjøvannet et vakkert og spennende turområde i seg selv. Det er mange fine sitteplasser når ben må hvile og mager må mettes. En liten lekeplass finnes også på området, noe som er særlig attraktivt for barnefamilier.

Egenlaget drømmefanger hengt opp i et tre ved Østensjøvannet.

Drømmefangere.

Denne våren har jeg vært så heldig å fått muligheten til å jobbe på besøkssenteret tilknyttet Østensjøvannet, som ligger rett ved. Ofte holder vi aktivitetsdager for barn og voksne på søndager, hvor vi legger opp en rekke ulike aktiviteter. Utover dagen serverer vi gjerne også vafler, kaffe og te. Opplegget er helt gratis, slik at absolutt alle har mulighet til å bli med og lære om naturen. Dette er ofte gjestene svært takknemlige for, noe om gjør det ekstra hyggelig å jobbe der.

Noen av aktivitetene som foregår på senteret, er at de besøkende får mulighet til å snekre fuglekasser som de kan ta med hjem og henge opp. Denne aktiviteten er ofte populær, og vi får alltid veldig mange besøkende innom gjennom dagen. Andre ganger forteller vi de om naturen ved å gå gjennom en natursti i skogen ovenfor senteret. Naturstien består da i spørsmål og oppgaver som både barn og voksne kan svare på, og dermed lære av. Sist jeg jobbet, hadde vi besøk av en gartner som lærte barna å lage kunst av det de fant i naturen. Det ble mange flotte drømmefangere og andre kunstverk som barna kunne ta med hjem. I forbindelse med disse aktivitetsdagene får de besøkende muligheten til å lære om de ulike naturtypene vi har, samspillet mellom dyrene som lever i skogen og mye mer. Jeg tror det er veldig viktig for barn å lære i en tidlig alder, slik at de kan forstå viktigheten av å bevare naturen rundt oss.

Jeg håper og tror at vi kommer en tid i møte der vi tar bedre vare på naturen rundt oss og ikke minst forstår mer av det intrikate samspillet i naturen. Aktivitetssenteret ved Østensjøvannet tilbyr en unik mulighet for et nært møte med naturen.

Av Jenni Lie Opdahl
Publisert 31. mai 2022 08:15 - Sist endret 31. mai 2022 08:15
Biopraksis

Biopraksis

Denne bloggen er skrevet av biovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "BIOS3050 - Arbeidspraksis i biovitenskap" ved Institutt for biovitenskap.