blogginnlegg-1

Sist endret 18. apr. 2023 15:50 av Åslaug Brynildsen

NINA er en arbeidsplass der engasjement kan gjøres om til handling. Det betyr mye for meg å ta del i en arbeidsplass der naturvern står på agendaen.

Sist endret 19. apr. 2023 13:33 av Åslaug Brynildsen

Etter to år med hjemmeundervisning og lite laboratorieøvelser var det godt å endelig få muligheten til å bevege meg ut i arbeidslivet å få en smakebit på hvordan det er å være ute i industrien. Jeg var så heldig å få muligheten til å være i praksis hos Curida Diatec, et bioteknologiselskap som jobber med produksjon av antistoffer. Hvordan er det egentlig å være i praksis?

Sist endret 18. apr. 2023 14:51 av Åslaug Brynildsen

Praksisopphold I NINA, Norsk Institutt for naturforskning, har tatt meg til steder jeg aldri hadde trodd jeg ville dra. Jeg har vasset i dyp, tung snø, fulgt bratte skråninger og gått kilometervis på ubrøytede traktorveier. Finner jeg det jeg leter etter eller er alt forgjeves?

Sist endret 24. mai 2023 13:03 av Åslaug Brynildsen

Hvor appetittvekkende synes du det er med bær og frukt du mistenker det er insekter i? Ville du tatt sjansen på å spise et deformert og hullete eple? Vi øsker å minke skadedyraktivitet, men for å få til dette må de studeres!

Sist endret 19. apr. 2023 13:07 av Åslaug Brynildsen

I denne artikkelen så skal jeg skrive om Curida Diatec AS. Og forhåpentligvis så vil du få svar på om dette er en arbeidsplass eller arbeidspraksis for deg, eller kanskje så du får innsikt om du har lyst til å ta på den hvite frakken og utdanne deg til å arbeide på lab.

Sist endret 19. apr. 2023 13:28 av Åslaug Brynildsen

Noen gang lurt på hvordan man blir kvitt sykdom, som for eksempel er forårsaket av bakterier og virus? Svaret ligger i små proteiner som kroppen produserer, disse små proteinene er kalt antistoff. Vi kan se på antistoff som superhelter som bekjemper skurker, der skurkene er virus og bakterier, som prøver å angripe kroppen din.

Sist endret 19. apr. 2023 13:40 av Åslaug Brynildsen

På lunsjbordet ligger papiravisen Nationen, og magasiner om biologisk mangfold. Rundt bordet sitter biologer, økologer, naturforvaltere og politiske rådgivere - og en litt sjenert biologistudent. Den ene dagen er det visning av en musikkvideo om myr. En annen dag er det samtaler om naturavtalen.

Sist endret 20. apr. 2023 16:13 av Åslaug Brynildsen

Arvestoffet vårt, DNA, består av en unik rekkefølge av byggesteinene A, T, C og G. Denne rekkefølgen finner jeg i min praksis hos Norwegian Sequencing Centre.

Sist endret 20. apr. 2023 16:13 av Åslaug Brynildsen

Har du noen gang lurt på hvordan politiet klarer å løse de mest utfordrende kriminalsakene? Svaret ligger i rettsgenetikk, en gren av vitenskapen som bruker biologi til å oppklare forbrytelser. Hos seksjon for rettsgenetikk i straffesaker har jeg fått bli med på alle steg i denne prosessen, og lært i praksis hvordan spor fra åstedet blir til bevis i rettsalen.

Sist endret 20. apr. 2023 16:13 av Åslaug Brynildsen

De siste ukene har jeg sett mye på støv. Av alle ting, støv! Hvem skulle trodd at dette tema var så interessant? Jeg har funnet ut at støv ikke bare er “støv”, det er et mangfold av ulike partikler som virkelig kan påvirke inneklima. Gjennom denne arbeidspraksisen hos Mycoteam har jeg fått et innsyn på hvilke hemmeligheter støvet skjuler. 

Biopraksis

Biopraksis

Denne bloggen er skrevet av biovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "BIOS3050 - Arbeidspraksis i biovitenskap" ved Institutt for biovitenskap.