En litt annerledes hverdag

Etter to år med hjemmeundervisning og lite laboratorieøvelser var det godt å endelig få muligheten til å bevege meg ut i arbeidslivet å få en smakebit på hvordan det er å være ute i industrien. Jeg var så heldig å få muligheten til å være i praksis hos Curida Diatec, et bioteknologiselskap som jobber med produksjon av antistoffer. Hvordan er det egentlig å være i praksis?

lab utstyr

Telling av celler. Foto: Sindre Sørem.

Teori i praksis

Dette fikk jeg testet de første ukene. Jeg måtte gjennom et skikkelig treningsregime, med haugevis av papirarbeid og protokoller jeg måtte fullføre før jeg i det hele tatt fikk tilgang til laboratoriet. Når jeg først begynte med treningen følte jeg meg ukomfortabel, og at jeg var den dummeste personen der, når jeg måtte stille selv de mest grunnleggende spørsmålene til dem. Det gikk seg fort til, og etter to måneder har jeg fullført nesten all treningen og endelig begynt å jobbe mer selvstendig. 

Varierte arbeidsoppgaver

Dagen begynner som regel klokken 09:00, hvor vi høster antistoffer fra store flasker som inneholder cellene som produserer antistoffene. Videre er det veldig variert hva jeg gjør. Blant annet hjelper jeg til med oppbygging av en ny lab, hvor Manufacturing Science and Technology-teamet jeg er en del av skal flytte inn i etter hvert. Her må det vaskes grundig, utstyr må plasseres hensiktsmessig og vi må sørge for at det blir registrert i utstyrslisten. Vi holder også på med et spennende prosjekt, hvor vi skal programmere en robotarm som skal hjelpe til med høsting av antistoffer. Disse oppgavene har gitt meg et godt innblikk i hvordan det er å jobbe ute i industrien og masse relevant erfaring jeg kan ta med meg videre på studiet og senere ut i jobb.

Tilbake til skolebenken

Så langt har det vært både spennende og læringsrikt å ha vært i praksis hos Curida Diatec, og jeg ser frem til de siste ukene her. Nå tar jeg turen tilbake til den vanlige hverdagen med pugging til eksamen, men dette er bare begynnelsen på arbeidslivet, og jeg har skjønt at jeg virkelig har valgt riktig retning med tanke på jobb og karriere videre.

Av Sindre Sørem
Publisert 19. apr. 2023 13:33 - Sist endret 19. apr. 2023 13:33
Biopraksis

Biopraksis

Denne bloggen er skrevet av biovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "BIOS3050 - Arbeidspraksis i biovitenskap" ved Institutt for biovitenskap.