blogginnlegg-1

Sist endret 19. apr. 2024 08:56 av bsdyhre@uio.no

Et arbeidsopphold som har vist seg å være mer enn bare et steg inn i industrien; det har vært en spennende reise preget av innovasjon, kunnskapsutvidelse og personlig vekst.

Sist endret 2. mai 2024 09:47 av Åslaug Brynildsen

Et forskingsprosjekt som har gitt meg muligheten til å jobbe med genredigering av salat. Gjennom prosjektet har jeg hatt en bratt læringskurve og utviklet mine ferdigheter innen labarbeid.

Sist endret 18. apr. 2024 15:53 av Åslaug Brynildsen

Hva om jeg fortalte deg at innenfor de intrikate DNA - trådene ligger planen for selve livet? At skjult i disse mikroskopiske heliksene er hemmelighetene til hvem vi er, hvor vi kommer fra, og hvor vi skal?

Sist endret 12. apr. 2024 18:26 av Åslaug Brynildsen

Politikk, kjeks og gran - min smakebit av biologi i arbeidssammenheng var ikke helt som jeg så for meg at det skulle være. Positivt overrasket og noe lettet ser jeg fram til min resterende tid hos Sabima!

Sist endret 22. apr. 2024 15:03 av Åslaug Brynildsen

Nå som bachelorgraden snart er ferdig, nærmer voksenlivet seg. Tanken på veien videre er skummel. Når andre spør om hva jeg kan bli med en bachelor i biovitenskap, er det vanskelig å finne et godt svar.

Sist endret 2. mai 2024 09:44 av Åslaug Brynildsen

Har du hørt uttrykket «søppel-DNA»? Dette er ikke DNA som skal i søpla, men dette DNA-et er faktisk med på å fange skurker. En manns søppel-DNA er en annen manns skatt, i dette tilfelle; en rettsmedisinsk skatt.

Sist endret 18. apr. 2024 15:52 av Åslaug Brynildsen

Norge er under angrep og det er viktig at vi forbereder oss på krig. Prydplantene våre har slått rot i naturen vår og blindpassasjerer svømmer ut av ballastvannet fra cruiseskipene som seiler langs kysten. Vi må stå samlet i kampen mot fremmede arter.

Sist endret 24. apr. 2024 09:02 av Åslaug Brynildsen

Hva om grønnsakers holdbarhet kunne forlenges med et enkelt trykk av CTRL-Z? På NIBIO utforsker jeg ferske genteknologimetoder som kan påvirke hva du har i kjøleskapet i fremtiden.

Sist endret 24. apr. 2024 09:01 av Åslaug Brynildsen

Jeg var snart ferdig med bacheloren, man ante fortsatt ikke hvordan det er å jobbe ute i arbeidslivet. Derfor har det vært veldig lærerikt å være i praksis hos bioteknologiselskapet Curida Diatec.

Sist endret 22. apr. 2024 15:01 av Åslaug Brynildsen

Som biolog er du vant til å se etter liv overalt, men hvem skulle trodd at det å finne liv på en bringebærplante var en dårlig dag for NIBIO-forskeren? Jeg har tilbrakt samtlige dager foran mikroskop for å lære om jobben til de som vokter matplantene våre for snylteinsekter.

Biopraksis

Biopraksis

Denne bloggen er skrevet av biovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "BIOS3050 - Arbeidspraksis i biovitenskap" ved Institutt for biovitenskap.