Slutten på et kapittel

Da var semesteret over, og arbeidspraksisen har kommet til en ende. Hva tar jeg med meg videre?

Vindu

Inne på Technopolis på Fornebu, hvor kontorene til Curida Diatec ligger. Foto: Justina Grønbekk.

Faglig spennende – godt arbeidsmiljø

En av mine motivasjoner for å jobbe hos Curida Diatec var å se hvordan et bioteknologiselskap drives. Det har jeg fått en mye bedre forståelse av. Jeg har opplevd at det er det viktig med et godt arbeidsmiljø blant de ansatte, da det gjorde arbeidet mye lettere. De andre ansatte har en god kombinasjon av fine personligheter, kompetanse og utdanninger. Det er ikke kun en utdanning i bioteknologi som er nødvendig for å jobbe innenfor dette feltet. Det er like viktig å ha kompetanse og erfaring i bl.a. markedsføring, salg og gjerne i kombinasjon med innovasjon og entreprenørskap.

Arbeidspraksisen har gitt meg nye muligheter, blant annet i form av å jobbe mye mer selvstendig og ikke bare være student. Det har vært spennende å se hvordan bioteknologi er i utvikling og hvilke metoder man har innenfor antistoffproduksjon. Jeg har deltatt i samtaler og hørt på interessante diskusjoner mellom ansatte i lunsjpausene. Blant annet om hvordan man best kan håndtere ulike bioteknologiske problemstillinger. Det gjør det interessant å forstå hvordan arbeidet i et bioteknologiselskap foregår.

Opplæringsfasen

Mye av det jeg har gjort hos Curida Diatec er ting jeg kan ta med meg videre i arbeidslivet og videre utdanning. Jeg har lært viktigheten av å være metodisk og dokumentere ned alt det jeg gjør inne på lab. Jeg har laget buffere, som er ulike løsninger som brukes i analyser, og dette er en ganske bestemt prosedyre. Jeg har blitt enda flinkere til å følge slike protokoller og jeg føler meg mye tryggere på laboratoriet med denne erfaringen.

Jeg har også hatt tidsfrister å forholde meg til, blant annet under en ELISA-analyse som jeg har skrevet om i mitt forrige blogginnlegg (lenke). Det er viktig å holde tiden for å få riktig resultat under denne typen analyse.

hender med pipette
Curida Diatec har ulike typer celler som produserer antistoffer. For noen av disse celletypene er man ikke like sikker på hvor mye antistoff som blir produsert. Dermed er det veldig relevant å teste konsentrasjonen når man skal produsere antistoffer for kunder. Foto: Justina Grønbekk.

Det var tungt i starten da jeg hadde intensiv opplæring. Jeg følte det var mange detaljer jeg måtte huske på, noe som var litt vanskelig med en gang. Jeg har fått flere forsøk til å gjøre ting på egen hånd, og kunne kjenne på mestringsfølelsen da jeg har klart å utføre de arbeidsoppgavene jeg har fått. Med en gang jeg kom over den knekken så ble alt plutselig mye lettere og jeg har kost meg med å kunne jobbe litt utenom den vanlige studiehverdagen.

Neste kapittel

Det er ikke alltid like lett å komme seg inn i arbeidsmiljøer overalt. Det kan være skummelt å møte opp på arbeidsplassen første gang med så mange nye inntrykk og ansikter.

Hos Curida Diatec var det heldigvis veldig lett å gli inn i det gode arbeidsmiljøet. Mine kollegaer tok vare på meg og passet på at jeg fant meg til rette. Det har vært veldig fint å jobbe i et fagmiljø hvor kollegaer støtter hverandre og bygger hverandre opp, og jeg har fått mange gode råd fra mine kollegaer.

Dette kapittelet er nå over, og jeg blar videre om i min karrierereise som biolog. Selv om det er over her, er det mye jeg kan få bruk for videre og det er noe jeg er veldig takknemlig for.

Av Justina Grønbekk
Publisert 3. juli 2024 12:12 - Sist endret 3. juli 2024 12:12
Biopraksis

Biopraksis

Denne bloggen er skrevet av biovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "BIOS3050 - Arbeidspraksis i biovitenskap" ved Institutt for biovitenskap.