Why do a master's thesis project in Japan? Views from Andreas Sundfjord

After a long pandemic break, the exchange of ROBIN master's students could resume from autumn 2022. There were four students going to various universities in Japan (Nagoya U,Tsukuba U og Toyohashi U) and one going to NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) in the US. They all received COINMAC exchange grants to do their complete Masters project abroad. Andreas Sundfjord did a one semester Master's project at Nagoya University and below you can find out more about his experiences (in Norwegian).

Image may contain: Computer, Office chair, Smile, Chair, Personal computer.

Andreas på lab-en ved Nagoya University.

  • Hva fikk deg til å søke på å ta masteroppgaven i utlandet?

Jeg var allerede interessert i utveksling, og skulle egentlig dra høsten 2020. Dette virket som en bra mulighet som ikke mange får, så endte jeg opp med å søke.

 

  • Hvorfor Japan som langtfra er det vanligste landet å ta utveksling i?

Jeg hadde ikke noe særlig kjennskap til Japan før jeg kom, og nettopp dette gjorde at det virket spennende.

 

  • De fleste av oss er vant med å reise til utlandet på ferie, mens du skulle gjennomføre masteroppgaven i tillegg til å få med deg opplevelser i for oss eksotiske Japan. Var det utfordringer med å balansere forholdet mellom jobb og fritid?

Det er jo ingen grense for hvor mye man kan jobbe med en masteroppgave, så man må bestemme litt selv når man skal ta deg fri. Det er veldig enkelt å reise rundt i mesteparten av Japan, så det har vært greit å ta helgeturer til forskjellige steder. I tillegg finner man templer og andre kule ting rundt annethvert hjørne (føles det ut som), så man får gjort sightseeing på en luftetur også. Hverdagslivet med folk, kultur og mat er også en del av opplevelsen. Alt i alt føler jeg at jeg har fått opplevd veldig mye på fem måneder.

 

  • Var det stor forskjell på studiemiljø / hvordan studenter jobber i Japan i forhold til hjemme i Norge? 

Selve masterstudiet er ganske annerledes, da alle driver forskning stort sett hele tiden. De har ofte møter og presentasjoner for å diskutere forskningen sin med gruppen sin. Mange jobber hjemmefra, men av de som er på laben, er det vanlig å være der veldig mange timer (selv om de ikke alltid jobber, og kan finne på å spille League of Legends en god stund eller ta en powernap). Ellers er det ganske likt, og de styrer selv hvordan de disponerer tiden.

 

  • Hvilke erfaringer tar du med deg videre fra masteroppgave-arbeidet i Japan?

Det var til tider krevende å finne en balanse mellom å sette høyre krav til seg selv angående oppgaven, men samtidig finne tid til å puste ut og gjøre andre ting. Det er kanskje ikke unikt for å skrive oppgaven i Japan, men er fortsatt en verdifull erfaring å ta med seg videre. Ellers kommer jeg til å ta med meg det jeg har erfart av kultur, og setter pris på alle de interessante menneskene jeg har møtt.

Image may contain: Smile, Khaki pants, Motor vehicle, Eyewear, Event.
Andreas sammen med sine veiledere (fra venstre) PhD student Robin Karlsson​​​​​​,​Assistant Professor Ohtani Kento ved Graduate School of Informatics Department of Intelligent Systems, Nagoya University og Associate Professor Alexander Carballo, Graduate School of Engineering, Gifu University.

 

Utveksling til Nagoya University for bachelor og masterstudenter ved MN-fakultetet er enklere enn til mange andre universiteter, takket være en utvekslingsavtale.

 

Published July 7, 2023 2:15 PM - Last modified July 7, 2023 2:24 PM