UNIVERSITETET I OSLO

DET MATEMATISK- NATURVITENSKAPELIGE FAKULTET

 

Institutt for informatikk

 

Til medlemmer av undervisningsutvalget                                                 

enheter/personer på utsendelsesliste

04/2/97

 

Referat fra møte i undervisningsutvalget 05.12.96 (18/96)

Tilstede: S. Krogdahl, T. Sandahl, D. Langmyhr (gikk før møtet var slutt), R. Bjerknes og Ingebjørg Thelin Theiss (vara).

 

Fra administrasjonen: Ø. Endresen, S. Selmark og K. Grønli

Sak 1. Referatsaker/orienteringssaker

* Formann orienterte om sin avgang.

* Referatet fra forrige møte ble godkjent.

* Grønli orienterte om nye retningslinjer for reisestøtte til hovedfagsstudenter.

* Grønli orienterte om sammensetning av arbeidsgruppe for utvidet kursvaluering av emnet IN 165. Gruppen består av følgende personer:

Fagansvarlige: Leikny Øgrim og Jens Kaasbøll

Studenter: Daniel Bryde og John Martin Solberg,

Fra studieadministrasjon: Katinka Grønli.

* Formann i UU orienterte om mulig ny studieretning i Kommunikasjonssystemer. Det utarbeides et notat som tar for seg problemstillingene rundt dette, og mulige organiseringer. Dette notat vil bli forelagt Rådet 20/12-1996, hvor saken skal opp til behandling. Det tas sikte på en eventuell oppstart av ny studieretning fra og med høst 1997.

Sak 2. Godkjenning av pensumplaner

Følgende (endringer av) plan for hovedfagsstudiet ble godkjent:

Jarle Amundsen

Stein Erik Andresen

Hans E. Ellingsen

Vebjørn Knutsen

Torstein Lunde

Yngve Mjaaland

Lars Nilsson

Ibrahim Salim

Sak 3. Godkjenning av sensorer

Følgende sensorer ble godkjent:

Tønnes Brekne

Jan Helgeland

Bjørn Kristoffersen

Khalid Azim Mughal

Carsten Sørensen

Tore Sørevik

 

Sak 4. Godkjenning av studieplanendring for Anvendt og industriell matematikk (AIM)

Saken ble diskutert i UU etter at formann hadde orientert om den ytterligere tyngdeoverføring mot matematikk som følger av ny studieplan. Saken skal opp til behandling i Styret. UU anbefaler at styret vurderer denne ytterligere tyngdeoverføringen mot matematikk, mhp de konsekvenser det har for valg av informatikk-emner innenfor studieretningen (se notat fra formann). Styret bør også vurdere hvorvidt det er hensiktsmessig å administrere AIM fra to institutter, i og med at den faglige profil er hovedsakelig matematisk.

 

Sak 5. Prøveordning med eksaminasjon via bildetelefon/videokonferanse

Formannen orienterte. Administrasjon skal utarbeide et forslag til retningslinjer for forsøk med en slik eksamensordning. Denne forevises utvalget, før den eventuelt oversendes Fakultet for videre behandling.

 

Sak 6. Forslag til retningslinjer for de som avholder eksamen (sensor og eksaminator) i avanserte emner

Det forelå et utkast fra formann. Formannen fikk fullmakt til å utarbeide et foreløpig informasjonsark til eksterne sensorer eller eksaminatorer som skal medvirke ved muntlig eksaminasjon

 

Sak 7. Endring av "4-årsreglen" for forelding av avanserte emner (§ 3)

Forslaget om endring av "4-årsreglen" til en tilsvarende "5-årsregel" ble vedtatt. Dette oversendes Fakultetet og innarbeides i instituttets reglement etter eventuell godkjennelse.

 

Sak 8. Godkjenning av seminarer og omgjøring av seminar til UNIKI-emner

* Seminaret Modern Operating Systems, 3 vt. ble godkjent.

* Seminaret Anvendt parameter- og tilstandsestimering, 3 vt. og Lab-oppgave i Anvendt parameter- og tilstandsestimering, 1vt. ble foreslått opprettet som et emne med 3 henholdsvis 4 vt. avhenhig av gjennomføring av en større obligatorisk lab-oppgave. Da et tilsvarende emne (IN 358)har blitt undervist ved Ifi tidligere, anbefales det at de foreslåtte seminar opprettes som et avansert emne med emnekodene UNIKI 358 A, 3 vt.og UNIKI 358 B, 4 vt. for henholdsvis med og uten gjennomføring av obligatorisk lab-oppgave .

* For seminarene Robust multivariable regulering, 3 vt. og Lab-oppgave i Robust multivariable regulering, 1 vt. gjelder det samme som for de to foregående seminarer. Emnekodene foreslås på tilsvarende måte til å bli UNIKI 359 A, 3 vt. og UNIKI 359 B, 4 vt.

 

Når det gjelder emnene

* UNIKI 351 - Radiobølgeutbredelse, 3 vt. og

* UNIKI 353 - Radar, 3 vt.,

mener utvalget at disse har et innhold som hører inn under det fysiske fagfeltet,og eventuelt bør oversendes Institutt for fysikk for vurdering der. Ønskes emnene tatt opp til ny vurdering ved Institutt for informatikk, må det foreligge ytterligere dokumentasjon på emnenes faglige innhold innenfor informatikk.

 

Sak 9. Eventuelt

Grønli informerte om foreløbige tall over antall søkere til de ulike adgangsregulerte studieretningene i hovedfag informatikk. (Databehandling 26, Systemarbeid 12, Digitalteknikk 9 - til sammen 47 søkere). Merk: Dette er kun et foreløbig estimat over antall søkere, og tar ikke hensyn til eventuelle "etternølere" eller til kandidater som ikke måtte fylle meldingsgrunnlaget.

 

 

Katinka E. Grønli

sekretær