Referat fra møte i instituttstyret

26. januar 1995

Tilstede: Knut Liestøl, Ragnar Normann, Bjørn Kirkerud, Tone Bratteteig, Øystein Gran Larsen, Dag Sjøberg, Leif Arne Neset, Irene Rødsten, Kristian Resch.

Fra administrasjonene møtte: Elisabeth Hurlen, Narve Trædal, Stein Micahel Storleer, Inger Ann Faye.

Sak 1. Referatsaker

Ingen referatsaker.

Sak 2. Fakultetets strategiske plan for perioden 1995-99

Styret gjennomgikk Fakultetets strategisk plan. Utkast til instituttuttalelse utarbeidet av Knut Liestøl og Ragnar Normann forelå til behandling.

Styret vedtok utkastet som instituttuttalelse med mindre endringer som Knut Liestøl og Ragnar Normann fikk fullmakt til å innarbeide.

Sak 3. Budsjettforslag for 1995

Forslaget med kommentarer utarbeidet av Knut Liestøl og Inger Ann Faye forelå til behandling.

De faste postene i disposisjonsregnskapet ble gjennomgått.

Vedtak:

* Det benyttes et budsjett/disposisjonsregnskap etter samme mønster som i fjor. Postenes størrelse ble fastsatt i henhold til det framlagte forslag.

* Posten for vedlikeholdsutgifter deles opp i henholdsvis Utstyr (inkl. systemprogramvare) og Programvare.

* Budsjettering av midler til reiser og seminarer for det teknisk/administrative personale vil bli tatt opp på neste styremøte.

* To større oppgaver må gjennomføres i 1995. Den ene er utskifting av nettet, den andre er utskifting av en vesentlig del av de gamle SUN 3/50-ene. Styret ber Ressursutvalgets Utstyrsgruppe i samarbeid med Driftsgruppa om å komme med forslag til hvordan disse oppgavene kan løses.

Sak 4. Orienteringssaker

* Nybygg for de mediefaglige miljøene i Gaustadbekkdalen.
Bestyrer orienterte om planlagt nybygg. To alternativer utredes: Forskningsparkens Byggetrinn II eller nytt statlig eid bygg. Planene inneholder lokaler til IFI og USIT.

Sak 5. Eventuelt

Møtevarighet: 12.15-13.25

Institutt for informatikk,

Knut Liestøl

Elisabeth Hurlen