Referat fra møte i instituttstyret

23. mars 1995

Tilstede: Knut Liestøl, Ragnar Normann, Bjørn Kirkerud, Tone Bratteteig, Øystein Gran Larsen, Dag Sjøberg, Leif Arne Neset, Lars Marius Garshol, Irene Rødsten.

Fra administrasjonen møtte: Elisabeth Hurlen, Narve Trædal, Stein Michael Storleer, Inger Ann Faye.

Sak 1. Referatsaker

* Ingen saker

Sak 2. Foreløpig innstilling fra Ressursutvalget

Innstillingen med alle søknadene forelå til behandling.

Styret vedtok etter Ressursutvalgets anbefaling å utsette alle større enkeltsøknader.

Bestyrer redegjorde for disponible midler og for bakgrunnen for forslaget om å avsette kr 1.200.000 til utskifting av nettet. Kablingen planlegges utført til sommeren, mens andre innkjøp til utskifting av nettverket foretas først når situasjonen med hensyn til teknologiske standarder er avklart.

Styret vedtok å avsette beløpet.

Videre ble det vedtatt å innhente anbud på 25-30 UNIX arbeidsstasjoner. Maskinene skal benyttes til utskifting av eldre arbeidsstasjoner til lavere grads undervisning, og til utskifting av maskiner hos ansatte. Behandlingen av søknadene om nye UNIX arbeidsstasjoner hos ansatte utsettes til anbudene foreligger.

De øvrige søknadene ble deretter gjennomgått.

Styret vedtok Ressursutvalgets anbefalinger med hensyn til innkjøp av MacIntosh-utstyr. Selve innkjøpet av MacIntosh-utstyret utsettes, med enkelte unntak, til mai i påvente av et forventet prisfall. Ressursutvalget ble bedt om å utarbeide en strategi for fremtidig bruk og utskifting av MacIntosh-maskiner.

I forbindelse med innvilging av søknad nr 26, vedtok styret å be om en oversikt over instituttets samlede utgifter til inngåtte lisensavtaler.

Kristen Nygaards søknad om innkjøp av multimedia-utstyr i forbindelse med et nytt prosjekt (Multi-media Arkiv og Generelt Informasjonssystem - MAGI) ble diskutert. Etter prøvevotering vedtok styret følgende:

Styret stiller seg positiv til prosjektet og støtter i prinsippet søknaden. Bjørn Kirkerud og Tor S. Lande fikk fullmakt til å forhandle videre med Kristen Nygaard om beløpets størrelse.

De øvrige forslagene fra Ressursutvalget ble vedtatt av styret.

Sak 3. Orienteringssaker

* Åpne dager ved UiO ­ 11. til 14. oktober.
Øystein Gran Larsen (IFIs representant i Fakultetets "Åpne dager"-komité) orienterte om diverse forslag til program for dagene. Faggruppene er bedt om å komme med forslag til
- Tema til diskusjon som kan foregå i Store Aud. på kveldstid
- Populærvitenskapelige foredrag
- Laboratorie-demonstrasjoner
- Korte kurs av litt mer faglig karakter

* Byggesaker (tragiske nyheter).
Bestyrer refererte fra sakspapirene til Kollegiet 21.mars hvor UiO takker nei til et tilbud fra Forskningsparken om å leie arealer i Byggetrinn II, blant annet til Senter for media og kommunikasjon, og isteden går inn for en leieavtale i Blindernveien 11.

Det betyr at IFIs plassproblemer ikke vil kunne løses i forbindelse med en etablering av et "mediesenter" før tidligst om 3 år.


Møtevarighet: 12.15-13.45
Institutt for informatikk,

Knut Liestøl

Elisabeth Hurlen