Referat fra møte i instituttstyret

6. april 1995

Tilstede: Knut Liestøl, Ragnar Normann, Bjørn Kirkerud, Tone Bratteteig, Øystein Gran Larsen, Dag Sjøberg, Leif Arne Neset, Lars Marius Garshol, Christian Resch.

Fra administrasjonen møtte: Elisabeth Hurlen, Stein Michael Storleer, Inger Ann Faye.

Sak 1. Referatsaker

* Ingen saker.

Sak 2. Undervisningskonferanse?

Notat fra Stein Michael Storleer med forslag til hovedtema på en eventuell konferanse forelå som grunnlag for diskusjon.

Styret vedtok at det skal arrangeres en undervisningskonferanse til høsten og delegerte til Knut Liestøl og Stein Krogdahl å nedsette en gruppe som skal utarbeide forslag til program og lede det forberedende arbeidet.

Sak 3. Søknad om midler til programmering

En søknad fra Ole-Johan Dahl om midler til programmeringshjelp for ABEL-prosjektet forelå til behandling.

Med bakgrunn i IFIs årsplan og faggruppens anbefaling bevilget styret opptil kr 30.000 for høsten 1995.

Styret mener at faggrupenes incentivmidler i prinsippet ikke skal benyttes til denne type utgifter og vil heretter fastsette en frist for søknader om slike midler.

Sak 4. Søknad om forskuttering av utgifter til kontraktsforhandlinger (ASCISSA)

En søknad fra Arne Maus om dekning av reiseutgifter i forbindelse med forhandlinger om en EU/ESPRIT-kontrakt forelå til behandling. Søknaden er tidligere avslått av fakultetet.

Styret vedtok å garantere for dekning av reiseutgiftene. Samtidig blir prosjektgruppen oppfordret til å sende ny begrunnet søknad til fakultetet når det er klart at kontraktsforhandlingene kommer igang.

Sak 5. Reiseutgifter til gjesteforelesere

Bestyrers notat vedrørende omfordeling av midler til dekning av utgifter til gjesteforelesere fra fakultetet til instituttet forelå til diskusjon.

Styret vedtok at gruppene får tildelt ekstra midler som øremerkes til gjesteforelesere. Beløpet, kr 60.000, fordeles på gruppene i forhold til størrelsen på incentivmidlene de to foregående år.

Sak 6. Orienteringssaker

* Vei i Gaustadbekkdalen.
Bestyrer orienterte om reguleringsplanene for universitetsområdet på Blindern og om en høringsuttalelse om planene som IFI sammen med USIT har sendt til universitetsdirektøren.

* Bedring av ventilasjonen i IFI-terminalstuen.
Leif-Arne Neset opplyste at arbeidet med å bedre ventilasjon i terminalstua er igang og vil være ferdig like over påske.

Sak 7. Eventuelt

* Rådsmøte er berammet til 11. mai 1995.
Ragnar Normann informerte om spørsmål som bør legges frem for rådet før Strategisk plan 1995 - 1999 detaljutformes.


Møtevarighet: 12.15-13.30
Institutt for informatikk,

Knut Liestøl

Elisabeth Hurlen