Referat fra møte i instituttstyret

4. mai 1995

Tilstede: Knut Liestøl, Ragnar Normann, Bjørn Kirkerud, Tone Bratteteig, Øystein Gran Larsen, Dag Sjøberg, Leif Arne Neset, Lars Marius Garshol.

Fra administrasjonen møtte: Elisabeth Hurlen, Narve Trædal, Stein Michael Storleer, Inger Ann Faye.

Sak 1. Referatsaker

* Ingen saker.

Sak 2. Betalingskrav for publisering i tidsskrifter

Til behandling forelå et notat fra Elisabeth Hurlen med spørsmål om hvilken praksis instituttet ønsker å etablere når det gjelder betaling for trykking av artikler.

Styret ønsker ikke at økonomiske hensyn skal ligge til grunn for valg av tidsskrift for publisering og mener at utgiftene må dekkes av instituttet. Dersom kostnadene bli uforholdsmessig høye, må styret vurdere saken på nytt.

Sak 3. IN 000 ordningen

Til behandling forelå et notat fra Stein Michael Storleer med spørsmål om IN 000 ordningen skal opprettholdes i høstsemestret 1995. Storleer innledet til diskusjon og orienterte om en statistisk oversikt som studentene nylig har utarbeidet over bruken av maskinene på ABEL og IFI terminalstuene de siste 50 døgn.

Styret vedtok følgende:

IN 000-ordningen opprettholdes og utvides høstsemesteret 1995 slik at fakultetets laveregradsstudenter som har tatt IN 105 eller som har mer enn 40 vekttall kan få adgang til instituttets laveregradsmaskiner hvis de melder seg før 1. oktober 1995. Studenter som melder seg til andre emner og ikke leverer obligatoriske oppgaver, kan fratas adgang til maskinanlegget. Dersom terminalstuene blir for hardt belastet, kan det innføres begrensinger, helt eller delvis, for IN 000-ordningen.

Sak 4. Orienteringssaker

* Romsituasjonen på instituttet. Bestyrer opplyste om at IFI sammen med USIT arbeider for å få overta lokaler i Forsknings-parken når Institutt for medier og kommunikasjon flytter til Blindernveien.

Sak 5. Eventuelt

* Neste styremøte.
Det er sannsynlig at styret innkalles til møte onsdag 16. mai.

* Undervisningskonferanse tenkes holdt til høsten. Arrangementskomité vil snarest mulig bli oppnevnt av bestyrer og undervisningsleder.

Møtevarighet: 11.00 - 11.35
Institutt for informatikk,

Knut Liestøl

Elisabeth Hurlen