Referat fra møte i instituttstyret

7. september 1995

Tilstede: Knut Liestøl, Bjørn Kirkerud, Ellen Munthe Kaas, Øystein Gran Larsen, Jens Kaasbøll, Leif Arne Neset, Wen Shen, Lars Garshol, Kristian Resch.
Fra administrasjonen møtte: Elisabeth Hurlen, Inger Ann Faye.

Sak 1. Referatsaker

Ingen ekstra referatsaker.

Sak 2. Permisjonssøknad

Til behandling forelå en søknad fra Jens Thomassen om permisjon uten lønn i ett år fra 1.12.95 for å tiltre en stilling ved Oslonett.

Styret anbefaler søknaden og vedtok å tilby ham en 1/5 stilling ved Ifi i permisjonstiden.

Sak 3. Tilleggsopptak til informatikk hovedfag (systemarbeid)

Under forutsetning av styrets godkjennelse, er det i tillegg til det ordinære opptaket gitt tilbud til 7 studenter om studieplass på systemarbeid hovedfag.

Styret ser meget positivt på initiativet fra systemarbeidsgruppen og godkjenner tiltaket. Det er en forutsetning at disse studentene godtar betingelsene som gruppen har satt.

Sak 4. Prinsippdebatt om hvordan ta vare på opplagte forskertalenter blant
nyuteksaminerte cand. scient.-er

Til behandling forelå et notat fra kontorsjefen vedrørende mulige ordninger for å beholde nyuteksaminerte cand.scient.-er ved instituttet inntil det er mulig for dem å søke på en stipendiatstilling.

Styret vil ikke gå inn for en formalisert ordning, men vil vurdere hver enkelt sak. I første omgang vil instituttet kontakte forskningsrådet for om mulig å få istand en støtteordning lik den som praktiseres i Danmark. Et orienteringsskriv om ulike muligheter for å holde på gode kandidatert vil bli utarbeidet, forelagt styret og deretter sendt til faggruppene.

Sak 5. Søknad om lønnsmidler

Til behandling forelå en søknad fra Ole-Johan Dahl og Bjørn Kirkerud om lønnsmidler ut året til en nyuteksaminert cand.scient. for at han kan utarbeide pedagogiske hjelpemidler til IN 305.

Styret vedtok enstemmig å bevilge lønnsmidler inntil kr. 35.000 for resten av 1995.

Sak 6. Orienteringssaker

* TMV (Senter for teknologi og menneskelige verdier) søker om et professorat/professorstipend fra neste budsjettår. Knut Liestøl og Bjørn Kirkerud har i samarbeid med TMV laget en beskrivelse av stillingen. Professoratet anbefales overført til Ifi når senteret antagelig blir avviklet i 1998 .

* Anne Margit Arntzen anbefales å få forlenget sin permisjon frem til 31.7.1996.

* IT i norsk utdanning. KUFs plan for 1996-99 ligger til gjennomsyn hos kontorsjefen.

Møtevarighet: 12.15-12.55
Institutt for informatikk,

Knut Liestøl

Elisabeth Hurlen