Referat fra møte i instituttstyret

23. mai 1996

Tilstede: Knut Liestøl, Bjørn Kirkerud, Øystein Gran Larsen, Annita Fjuk, Henning Maagerud, Ståle Schumacher, Andreas Dobloug.
For administrasjonen møtte: Elisabeth Hurlen, Narve Trædal, Øyvind Endresen, Inger Ann Faye.

Sak 1. Referatsaker

Den oppførte referatsaken ble tatt til etterretning.

Sak 2. Søknad om midler til studieforbedrende tiltak

Søknad forelå fra Sverre Holm om midler til bruk for testing og utvelgelse av oppgaver for IN357 Signalbehandling.

Styret innvilget kr 7.000,- til formålet.

Sak 3. Opprettholdelse av tilsetting i II-stilling ved skifte av hovedstilling

Søknad fra Birger Møller-Pedersen og notat fra kontorsjefen forelå til behandling.

Styret vil anbefale forlengelse ut inneværende 5-årsperiode frem til 1.12.97 forutsatt at søkeren er tilstede på instituttet en dag i uken i semestrene.

Sak 4. Søknad om forlengelse av stipendiatperioden

Søknad fra Fritz Albregtsen og diverse sakspapirer vedrørende forlengelse for Helene Schuleruds stipendiatperiode forelå til behandling.

På grunn av spesielle omstendigheter i faggruppen i veiledningsperioden innvilger styret søknaden med forlengelse inntil tre måneder. Det forutsettes at Schulerud utfører spesifiserte veiledningstjenester.

Styret understreker at vedtaket har sammenheng med at bildebehandlingsgruppen bare har hatt en fulltidsansatt fast medarbeider, og at vedtaket derfor ikke skaper presedens for andre forlengelsessøknader.

Sak 5. Utlysing av stipendiatstilling

Bestyrer viste til tidligere sakspapirer vedrørende utlysning av ledige stipendiatstillinger.

Instituttet har pr. idag 4 stipendiatstillinger ledig. Instituttet må imidlertid holde stillinger ledig for å finansiere fjerde året for Forskningsrådsstipendiater med undervisningsplikt.

Styret vedtok å utlyse 1-2 stillinger i denne omgang med søknadsfrist i slutten av juni.

Sak 6. Firmapresentasjoner

Til behandling forelå notat fra Olav Lysne vedørende gjensidig behov for kontakt mellom instituttet og firmaer.

Styret støtter forslaget om å fastsette en dag ved semesterstart for at firmaer og institusjoner som ønsker det får anledning til å presentere seg for våre hovedfagsstudenter. Instituttet samarbeider med FUI om arrangementet.

Sak 7. Orienteringssaker

* Avansert vitenskapelig utstyr. Forskningsrådet har søknadsfrist 15. juni også for søknader om midler til avansert vitenskapelig utstyr med nedre kostnadsramme på 0.7 Mkr. Spesielle kriterier legges til grunn for å kunne søke. Orientering vil bli sendt til faggruppene.

* Justert eksamensreglement. Øyvind Endresen orienterte om det justerte eksamensreglementet for 300-emner som er vedtatt i Undervisningsutvalget.

* Studentutveksling. Narve Trædal orienterte om at det er inngått ERASMUS/SOKRATES-utvekslingsavtale med Universitetet i Genova for gjensidig utveksling av en student i 10 mnd. (alternativt 2 studenter i 5 mnd.) for studieåret 1997/98.

En lignende avtale er i ferd med å bli inngått med Pierre og Marie Curie-universitetet i Paris. Denne avtalen omfatter også dr.grads-studenter. Avtalene har sitt utspring i forskningsmiljøet tilknyttet de pågående ESPRIT-prosjektene innen grenselandet databehandling-/digitalteknikk, og aktuelle utvekslingsstudenter vil derfor arbeide innen disse miljøer.

Informasjon med søknadsfrister legges på WWW.

Sak 8. Eventuelt

Neste styremøte er satt til 6. juni.

Møtevarighet: 1215-1250

Institutt for informatikk, 24-05-96

Knut Liestøl

Elisabeth Hurlen

Referater og møteplan er lagt ut på WWW:Ifis hjemmeside, Administrasjonen, Referater http://www.ifi.uio.no/~ingerann/referat.html