Referat fra møte i instituttstyret

3. oktober 1996

Tilstede: Knut Liestøl, Ragnar Normann, Bjørn Kirkerud, Øystein Gran Larsen, Jens Kaasbøll, Annita Fjuk, Henning Maagerud, Andreas Dobloug, Ingebjørg Theiss.
For administrasjonen møtte: Elisabeth Hurlen, Narve Trædal, Inger Ann Faye.

Sak 1. Referatsaker

De oppførte referatsakene ble tatt til etterretning.

I tillegg foreligger referat fra UNIKs styremøte den 30.8.96 til gjennomsyn hos kontorsjefen.

Sak 2. Høringsuttalelse om lønn til professorer og forskningsteknikere/
ingeniører

Styret ved Institutt for informatikk diskuterte de utsendte dokumenter i møte 19. september d.å. På møtet ble det nedsatt en komité bestående av Knut Liestøl, Bjørn Kirkerud, Dag Langmyhr og Narve Trædal (sekretær) som utformet et forslag til høringsuttalelse.

Styret sluttet seg enstemmig til forslaget til institutt-uttalelse.

Sak 3. Vitenskapelige og faglige reiser 1996 III. Tildeling av midler

Oversikt over søknadene forelå til behandling.

Styret innvilget 11 søknader fra ansatte. Reiseutgiftene for 1996 er etter 3 søknadsrunder innenfor de budsjetterte midler.

Stipendiat Wen Shen skal på et 3 måneders opphold i Italia og fikk innvilget kr 20.000 av Internasjonaliseringsmidlene fra NFR.

Sak 4. Forslag til bruk av utstyrsmidler til hasteinnkjøp

Ressursutvalgets forslag til hasteinnkjøp som gjelder kabling av terminalstuene og PC-innkjøp forelå til behandling.

Styret vedtok å innvilge kr 135 000 til kabling samt midler til innkjøp av PC-er for å dekke administrasjonens umiddelbare behov. Det ble også gitt klarsignal for Stein-Jørgen Ryan til å gå til innkjøp av sin PC.

Ytterligere innkjøp av PC-er utredes av Ressursutvalget.

Sak 5. Gjennomgang av II-stillingene ved instituttet

Oversikt over II-stillingene med faggruppetilhørighet forelå til orientering. Instituttet har lønnsmidler til 11 professor II-stillinger og til 5 amanuensis II-stillinger.

Styret ba om at det blir utarbeidet retningslinjer for II-er stillingsinnehaverens arbeids- og tilstedeværelsesplikt.

Sak 6. Forlenget tilsetting som førsteamanuensis II i systemarbeid

Søknad fra gruppen for systemarbeid om forlenget tilsetting av Leikny Øgrim forelå til behandling. Fra 1.1.97 går hun over i ny hovedstilling ved Høgskolen i Oslo, der hun skal drive lærerutdanning i informatikk med spesiell vekt på utdanning av kvinnelige lærere.

Styret vedtok å be om at Leikny Øgrim tilsettes som førsteamanuensis i 1/5 stilling for en 3 års periode regnet fra 1.1.97.

Sak 7. Forlenget tilsetting som førsteamanuensis II i matematisk modellering

Søknad fra gruppen for matematisk modellering om tilsetting av Are Magnus Bruaset forelå til behandling. Han har hovedstilling ved SINTEF.

A.M. Bruaset er i 1996 engasjert i en 1/5 stilling som forsker lønnet over NFR-prosjektet NAM. Styret anbefaler at A.M. Bruaset tilsettes som førsteamanuensis i 1/5 stilling fra 1.1.97 og i 2 år lønnet over instituttets midler. Dette gir ham en samlet ansettelsesperiode på 3 år.

Sak 8. Søknad om 2 måneders stipendiatlønn

Søknad fra Henrik Linnestad om forlengelse frem til 15.12.96 forelå til behandling.

Styret fant at forutsetningen for innvilging av søknaden er tilstede og at tidsrammen for ferdigstillelse av oppgaven er realistisk .

Styret vedtok å innvilge lønn i 2 måneder frem til 15.12.96.

Sak 9. Orienteringssaker

* IN105-seminar. FUI arrangerer seminaret iår igjen og melder at over 100 studenter har kjøpt billett. Instituttet dekker et eventuelt underskudd med opptil kr 2.500,-. Styret berømmer tiltaket og takker arrangørene for innsatsen.

Sak 10. Eventuelt

* Neste møte må flyttes pga. et Idé-seminar i forbindelse med Universitetets Effektiviseringsprosjekt. Møtet vil bli avholdt onsdag 16. oktober eller torsdag 24. okt.

Møtevarighet: 1215-1325
Institutt for informatikk,

Knut Liestøl

Elisabeth Hurlen